Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Царево информират с бележки кой е под карантина

За строга карантина и контрол по спазването ѝ призовават от Община Царево. Хората, пристигнали от рискови държави, задължително не трябва да излизат от домовете си за 14 дни. 

На адресите, определени за карантина ще се поставят съобщения за наличието на условие на такава и съответния период на действие, уведомява в своя заповед кметът Георги Лапчев. Достъпът на външни хора е строго забранен, с изключение на  тези, имащи ангажимент да доставят хранителни продукти и стоки от първа необходимост. Хората под карантина имат ангажимент да уведомят местните структури, за името на човека, който ще е доставчик и дните за доставка на тел. 0590/55018. Предаването на продукти да се извършва по начин, не позволяващ контакт между  страните и с лични предпазни средства / маска, ръкавици, шал/ в присъствието на служебно лице.

При случай на лица поставени под карантина и нямащо близки, които да извършват нужните доставки, могат да потърсят съдействие от страна на общината на тел. 0887/596079, 0590/55018. 

Общопрактикуващите лекари ще приемат пациенти със симптоми на респираторни заболявания, само след предварително уточнен час за прием. В чакалните пред кабинетите ще се допускат само до 3-ма чакащи пациенти, като останалите ще е нужно да изчакват пред главния вход на Амбулаториите. Всяка Амбулатория има определен час за извършване на дезинфекция, като за това време няма да се допускат пациенти в чакалните. Задължително е при посещение за преглед в лекарски кабинет, да се носят лични предпазни средства - лицеви маски и ръкавици.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изследват за COVID -19 медицинския персонал на МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен

Медицинският персонал на частната МБАЛ „Хаджи Димитър“ Сливен ще бъде изследван за COVID-19, след като там бяха дисгноститцирани със заразата седем души от отделението по Гастроентерология. Това е решено на извънредно заседание на Областния кризисен щаб. Заразени са лекар, четири медицински сестри и две санитарки. Лекарят и две от сестрите са..

публикувано на 03.06.20 в 17:38
Снимката е илюстративна.

Заради заразени медици затвориха Гастроентерологията на МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен

Седем от заразените медици в Сливен са от отделението по гастроентерология на частната болница „Хаджи Димитър“. Осмият е от сливенската Военна болница, а деветият заразен от града не е медик. Това съобщи кметът на Сливен Стефан Радев на извънреден брифинг на Общинския кризисен щаб. Двама лекари, 4 медицински сестри и две санитарки са дали..

публикувано на 03.06.20 в 10:17

Затвориха отделение на сливенска болница, 8 медици заразени с Ковид-19

По разпореждане на главния здравен инспектор е затворено отделение на сливенска болница. Причината са работещи там 7 медици, заразени с Ковид-19. Още един лекар от друго здравно заведение в града е инфектиран.  Данните изнесе доц. Димо Димов от Националния оперативен щаб. Болницата не е приемала пациенти с коронавирус. „Тези факти..

публикувано на 03.06.20 в 08:35
проф. д-р Тодор Кантарджиев

9 нови случая на COVID-19 в Ямбол и 3 в Сливен

9 нови случая на коронавирус в Ямбол, обявиха от Националния оперативен щаб. Оттам определиха ситуацията като притеснителна. Общо 151 са там инфектираните от началото на кризата. 19 са новозаразените у нас за денонощието, сред тях и трима души от Сливен - момиче на 14 години и бременна жена на 39 години и медицинска сестра. Общият броя на болните..

публикувано на 02.06.20 в 08:32

Само 6 са новите случаи на COVID-19 в страната (ОБНОВЕНА)

"Новините са оптимистични, улеснен съм много и бих искал да започна с това, което няма през изминалото денонощие", това каза главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев на редовния брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.  През последното денонощие няма новозаразени с коронавирусна инфекция деца до 18 г.  Няма..

публикувано на 01.06.20 в 08:25
МБАЛ

4-годишното дете на лекарка от Сливен е сред новите случаи с COVID 19

Сливен и Ямбол остават активните области със заразени лица.  Четирима  са дали положителни проби в Сливен за денонощието, в Ямбол двама. Заразено е дете на 4 години като  случаят е пряко свързан с медицински персонал, то е част от семейството на лекарка от Сливен.  Сред излекуваните в страната  са двама пациенти от  Ямбол. Сред починалите е  64-..

публикувано на 31.05.20 в 08:26
проф. д-р Тодор Кантарджиев

14 нови случаи на коронавирус

14 са новите случаи на коронавирус, заяви проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб. Четирима са настанени в болница. Изследваните проби са 1353. Сред новозаразените е дете, както и шофьор на линейка от Спешна помощ от София. 4 нови болни отчитат в Сливен, един в Ямбол. Останалите са в областите  Пазарджик, Плевен и..

публикувано на 30.05.20 в 08:36