Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само в средното училище в Болярово учат дистанционно

В Средно училище „Д-р Петър Берон“ – Болярово успяха да въведат електроннно обучение, но за възпитаниците на другото училище в общината – ОУ „Стефан Караджово“, това е невъзможно. Само трима възпитаници на училище „Стефан Караджа“ имат интернет у дома си, съобщи директорката Дора Карагьозова. С тях е създадена група във Фейсбук и получават материали и по електронен път. Затова учителите са разнесли по домовете на всички ученици учебниците заедно с работни листове, тестове, задачи за самоподготовка, каза още Дора Карагьозова. Децата са информирани и за видео-уроците по БНТ.

В Средно училище „Д-р Петър Берон“ още от 16-ти е въведено ново седмично разписание, а учителите използват инструменти на приложенията за онлайн комуникация, електронни учебници, електронни образователни материали, социалните мрежи, както и при необходимост учебни материали на хартиен носител.

Консултации с учителите по телефона, имейл, фейсбук групи на класовете се извършват в делничните дни от 12.00 до 14.00 часа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса

За явяване на втори държавен зрелостен изпит ще се заплаща такса, това предвижда проект за промени в Наредбата за оценяването, предложен от Министерството на образованието (МОН). Възможността за явяване на втора матура, с която зрелостниците могат да повишат оценката си за кандидатстване във висше учебно заведение, бе дадена с промените в Закона за..

публикувано на 28.03.24 в 15:00

Асистентските заплати в университетите се увеличават на 2 516 лева

Заплатите на асистентите в университетите ще се увеличат със задна дата от 1 януари и ще станат 2 100 лева, а от 1 април ще има ново повишение на 2 516 лева. Това предвижда проект на постановление на Министерския съвет, публикувано за 14-дневно обществено обсъждане, след което ще бъде гласуван. Промяната е продиктувана от последните изменения в..

публикувано на 28.03.24 в 12:51

Ученици дебатираха по съдебни казуси в Окръжния съд в Бургас

Ден на отворените врати се проведе днес в Окръжния съд в Бургас. Инициативата беше организирана съвместно с Младежкия международен център и е под надслов „Правната гледна точка“. 18 бургаски ученици разделени в 6 отбора отговаряха на въпроси, свързани със съдебната система, включиха се и в дебати по заплетени казуси. Те бяха оценени от жури –..

публикувано на 27.03.24 в 17:13

Кулинарен двубой в Гимназията по туризъм събра ученици и хоби готвачи

Кулинарен двубой се състоя днес в бургаската Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров". За втори път ученици от гимназията се състезават заедно с хоби готвачи от Бургас. Оценяваха ги преподаватели от Колежа по туризъм и професионалисти от бранша. Инициативата е на информационния сайт "Черноморие" .  Директорът на..

публикувано на 26.03.24 в 15:53

88 деца от Сливен бяха отличени в международно математическо състезание

17 златни, 20 сребърни и 51 бронзови медала спечелиха сливенски ученици от М еждународното математическо състезание „Математика без граници – Зима“, съобщи общината. То се проведе онлайн, а децата получиха наградите си на Благовещение на церемония в зала "Май" от зам.-кмета Пепа Чиликова, която пожела на наградените още много успехи занапред. В..

публикувано на 26.03.24 в 12:10

Книжарница на Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ ще бъде достъпна в Бургас

Литературата на Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ скоро ще бъде достъпна в Бургас, съобщават от учебното заведение. Това съобщи проф. Валери Стефанов, директор на издателството. Предстои разкриването на книжарница, която ще е първата извън София. Тя ще бъде разположена в Центъра за съвременно изкуство и библиотека и в нея ще се предлага..

публикувано на 26.03.24 в 09:41

Стипендии за ученици и студенти от община Тунджа

21 стипендии за отличен успех на ученици и студенти отпуска община Тунджа. Средствата за финансовото подпомагане са от благотворителната кампания,  организирана в навечерието на Коледните празници.   Това е първата за годината сесия за прием на документи за подпомагането на ученици и студенти, съобщи кметът на община Тунджа Станчо Ставрев: "Ще бъдат..

публикувано на 26.03.24 в 09:00