Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Без такси за градини, ясли и за част от търговците в Поморие до края на извънредното положение

С 19 гласа "за" от 19 присъстващи в залата общинските съветници съвет на Поморие приеха отпадането на задължителната такса за детските градини  и плащането на общински такси за тротоарно право и обекти на площади и пазари. Търговци и родители няма да плащат от 13 март до края на извънредното положение. Предложението беше на кмета Иван Алексиев. За тези, които не са затворили обектите си според разпоредбите , а по собствено желание, наемите остават:
Има търговски обект, наето от общината и по собствено желание собственикът или този, който го управлява  по собствено желание е затворил няма как да го освободим от наем.Там има нещо друго. Законът позволява, ако собственикът не работи, да пусне едно заявление до НАП, че не работи в момента, носейки този документ в общинско предприятие Стопанисване и управление на общински пазари, тогава плаща един лев на квадрат.
В НАП трябва да се представи паспорта на касовия апарат.След това няма да бъде платен наем за периода, за който не работи,уточни Алексиев.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

91% по-малко ще са полетите на летище Бургас за юни (галерия)

91% по-малко ще са полетите на летище Бургас за юни спрямо същия период на миналата година. Това стана ясно от становище на концесионера „Фрапорт“, изисквано от председателя на Комисията по туризъм в бургаския общински съвет Живко Табаков. В него се посочва, че операторът не може да се ангажира с никакви прогнози за летателната програма от 1 юли..

публикувано на 05.06.20 в 14:39

Бургаският музей с бонуси за посетителите

Нов, промоционален вариант за посещения на експозициите на Регионалния исторически музей в Бургас, предлагат от институцията. Стнадартните билети са заменени с ваучери – индивидуален и семеен, които излизат в пъти по-евтино на посетителите. Новият метод идва, като оздравителна мярка за музеите, претърпели големи загуби, заради кризата с..

публикувано на 05.06.20 в 13:57
Строителните дейности обаче продължават дори и през празнични дни с аргумент, че се извършват укрепителни дейности на плажа.

Жители на Созопол протестираха срещу строежа в Алепу

Жители на Созопол протестираха пред недовършения строеж в защитената местност Алепу. Протестиращите изразиха възмущението си от констатациите на контролните органи, че със строежа се укрепва свлачище, при видими белези за строителството на жилищна сграда. Не одобряваме изливането на бетон в защитена местност на метри от морето, казаха..

публикувано на 05.06.20 в 10:48

Върховна административна прокуратура разпореди проверка на обекта на Алепу

Върховната административна прокуратура е разпоредила проверка на укрепването на свлачището на плажа Алепу край Созопол. Според информация от ДНСК обектът на плажа няма да бъде въвеждан в експлоатация, ако се окаже, че няма да е брегоукрепително съоръжение.  "Утре, когато дойде време за приемателна комисия, се прави оглед на обекта и, ако тези обеми са..

публикувано на 05.06.20 в 07:44

Бургас се рекламира на билбордове в Пловдив

Реклама на Бургас може да се види на билбордове в Пловдив. Снимката ни изпрати слушател на БНР Бургас. LED дисплеите са разположени по централни улици и булеварди в миналогодишната Европейска столица на културата.  Бургас се рекламира с девиза "Сигурният бряг за Ваканция 2020", привличайки бъдещи туристи през това лято.   Припомняме, че..

публикувано на 04.06.20 в 13:44
Добромир Симов

Искаме среща с Борисов, нищо не се случи след автошествието ни

Превозвачите в туризма настояват за среща с премиера. След протестното им автошествие не са предприети реални действия по исканията им заявиха от Националното сдружение „Случаен превоз“. Регионалният координатор за Бургаска област Добромир Симов поясни: "Предприетите до момента от правителството мерки са неприложими за нашия сектор. Дори и..

публикувано на 04.06.20 в 12:42

Платформа за туризъм показва пътя на храната – от полето до чинията

Нова платформа за туризъм скъсява връзката между истинската храна, производителите и консуматорите. Сайтът Slowtours е дело на журналиста Екатерина Терзиева и фунционира от началото на месеца. Българите все повече се завръщат към традиционните вкусове, споделя Терзиева: „ Това беше и философията на нашите пътувания. Те да водят до връзка..

публикувано на 04.06.20 в 10:05