Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Поморие получи дарение на дезинфекционни препарати

Снимка: Община Поморие

Предприемач от Поморие Грудимир Грудев направи дарение на дезинфекционни препарати. Той безвъзмездно предостави за нуждите на общинската администрация 80 бр. гел за ръце от 150 мл. и 15 л. препарат за почистване, ароматизиране и хигиенизиране на повърхности.

„Изключително много благодаря на поморийската фирма „Азимут-6000“ ЕООД за направеното дарение. Но най-вече благодаря за примера как в трудни моменти можем да бъдем обединени и да си помагаме. Този жест за нас е много важен, защото всичко, което в момента успява да осигури Общината, приоритетно се насочва към нуждите на МБАЛ, лични лекари и Полиция. Дарените консумативи ще се използват най-вече от служителите в администрацията, които контактуват с граждани“, каза кметът Алексиев.

Припомняме, че във връзка с въведените противоепидемични мерки в страната, Община Поморие обслужва граждани в работните помещения на фронт-офиса всеки ден от 9.00 до 15.30 ч. За сигурността на гражданите и служителите, в Центъра за административно обслужване не се допускат граждани, които не носят предпазна маска, а при влизане всеки гражданин задължително дезинфекцира ръцете си с антибактериален гел, който се предоставя на място от охраната.

Общинска администрация работи в съкратен състав, но въпреки това работата продължава и абсолютно всички срокове се спазват, независимо, че можем да си позволим да отложим някои от тях. Полагаме максимални усилия да продължи нормалния ритъм на живот, защото в момента всички наши съграждани имат нужда от спокойствие”, допълни кметът Алексиев.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве

Стартира ремонт и подобряване условията на труд в медицинските кабинети в ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве. Това стана възможно след като  общинските съветници подкрепиха докладни записки на кмета Димитър Николов.  В ДКЦ I ще бъдат ремонтирани микробиологичната лаборатория, педиатричните кабинети и манипулационните, както..

обновено на 26.01.21 в 15:37

390 флакона от ваксината на "Пфайзер" се очакват в Бургас

390 флакона  от ваксината на Пфайзер  се очакват да пристигнат този следобед в Бургас. Един флакон съдържа съдържа 6 дози, съобщиха от регионалната здравна инспекция в града. Ваксините ще бъдат за първа и втора фаза на имунизациия. Това означава, че ще бъдат разпределени за хора, на които вече е поставена първата доза и на такива, които тя предстои  да..

публикувано на 25.01.21 в 14:53

Продължават записванията за изследване с новия ПЕТ скенер

От пускането в експлоатация през декември досега 80 души са преминали изследвания с най-новия и единствен в региона ПЕТ скенер, който надгражда усилията за модернизиране на технологичната медицинска апаратура в общинския "Комплексен онкологичен център". Капацитетът на работа на специализирания ПЕТ скенер е 6 пъти месечно по 10 пациенти. Записванията за..

публикувано на 25.01.21 в 13:48

Започва масовото тестване на учители за Covid-19

От днес започва  масовото  тестване на учителите за Covid-19. Мащабното проучване в системата на средното образование ще се прави с бързи антигенни тестове и ще се извършва поетапно. Тестването ще е безплатно и доброволно. Целта е да се види скритата заболеваемост сред педагозите преди връщането на част от учениците от 5 до 12 клас към присъствено..

публикувано на 25.01.21 в 07:52

Белодробната болница в Бургас готова да посрещне още пациенти с нековидни усложнения  

38 болни с нековидни пневмонии и други дихателни заболявания са настанени в Белодробната болница в Бургас. Свободните легла за тази патология в момента са само четири. Здравното заведение запазва леглата си за лечение на коронавируса. Те са 40, но може да се направи вътрешно разместване, казва управителят д-р Евелина Трошанова:   „ Така..

публикувано на 23.01.21 в 16:03

Белодробната болница в Бургас запазва Ковид леглата

Белодробната болница в Бургас продължава да поддържа 40 легла за лечение на Ковид болни. 16 от тях в момента са заети , каза управителят на здравното заведение д-р Евелина Трошанова. „ Според мен мерките оказаха голямо влияние, но все пак задавам въпроса до кога можем и до трябва да бъдат тези мерки,  ние не можем да останем непрекъснато..

публикувано на 22.01.21 в 12:02

Безплатни инвитро процедури за две двойки от Бургас

Две двойки с репродуктивни проблеми от Бургас получиха безплатни инвитро процедури с включени стимулации, съобщиха от  Медицински център New Life в града. Навръх Бабинден кампанията "Дари живот!" сбъдна най-съкровената мечта на двете двойки, които взеха участие в съвместната благотворителна инициатива на дамите от бургаския клуб на Inner Wheel и..

публикувано на 21.01.21 в 13:17