Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Съкращават около 30-40 кондуктори в „Бургасбус“, останалите минават на непълен работен ден

| обновено на 30.03.20 в 13:22

Около 30-40 кондуктори ще бъдат освободени от общинския превозвач „Бургасбус“. Мярката се въвежда заради намалелите приходи на дружеството. Това са служители на временни договори, уточни пред БНР-Бургас управителят на дружеството Петко Драгнев.

„Предвиждаме, от 1 април, кондукторите с временни договори да бъдат освободени, за да може да преминем към нова организация на работа при нас. Служителите с постоянни договори да минат на непълно работно време. Най-вероятно – на четири часа. За да можем да гарантираме, от една страна, таксуване на пътниците в автобуса, от друга страна – по-малко разходи за заплати по време на кризисния период“

Кондукторите с временни договори ще бъдат освободени от 1 април, те ще могат да ползват обезщетения, посочи Петко Драгнев. Билети ще бъдат продавани от такива служители в пиковите часове, там, където няма да има, това ще се извършва от шофьорите.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

17 плажа по българското Черноморие с безплатни чадъри и шезлонги

17 плажни ивици по българското Черноморие ще бъдат с безплатни чадъри и шезлонги, като повечето от тях са по Южното Черноморие. Това каза в курортния комплекс „Слънчев бряг“ министърът на туризма Николина Ангелкова. Минимум с 50% по-ниски ще са цените на чадърите и шезлонгите  на всички плажни ивици този сезон, а пътуванията с цел туризъм се очаква..

публикувано на 25.05.20 в 17:50

Пада карантината при международните превози

От днес отпада карантината за международните превози и автобусните превозвачи. Така няма да се налага всеки от тях, който преминава през страната, да е във временна изолация. Досега, заради епидемията, международните шофьори, които се завръщаха у нас, трябваше да остават 14 дни под карантина, преди да поемат на следващ курс.

публикувано на 25.05.20 в 09:39

Концесионерите казват с колко ще намалят цените по плажовете

Днес изтича срокът, в който концесионерите и наемателите на плажове трябва да уведомят министъра на туризма за цените на плажните принадлежности за предстоящия летен сезон. Според текстове от Закона за здравето, бизнесмените трябва да предоставят на посетителите чадъри и шезлонги, намалени с не по-малко от 50% от цените за сезон 2019 г. или от..

публикувано на 25.05.20 в 09:14
Диана Саватева

Безплатна реклама в новините и Фейсбук-кампания ще популяризират Бургас

Безплатна реклама чрез телевизионни новини и Фейсбук - реклама са сред действията, които администрацията предприема, за да популяризира общината за летен туризъм. Това поясни ресорният заместник - кмет Диана Саватева. В първия курс на кораба до остров „Света Анастасия“ си осигурихме именно такова медийно отразяване, посочи тя: „ Тогава,..

публикувано на 25.05.20 в 08:49

Предлагат биопродукция на фермерски пазар в Бургас

Традиционният фермерски пазар ще се проведе днес на Славейковото пазарче в Бургас. Той е с работно време от 11:00 до 16:00 часа, а производители ще предложат своята биопродукция. Очакват се домашна юфка и билки от Айтоския Балкан, сиропи и тинктури от старопланински билки, разнообразни млечни продукти и богат асортимент на месни..

публикувано на 24.05.20 в 10:30

53-ма автори участваха в конкурса за туристически бранд на Бургас

53-ма автори от страната и чужбина се включиха с повече от 70 предложения в конкурса за графична концепция на туристически бранд "Бургас".С пециализирано жури, в състава на което влизат представители както на артистичните среди, така и на туристическия бранш, проведе първото си заседание и разгледа предложенията. В повечето графични проекти авторите..

публикувано на 22.05.20 в 17:23

Бургас е сигурна туристическа дестинация, представително изследване ще го потвърди

Мащабно представително и обобщаващо проучване ще покаже степента на изградения имунитет срещу КОВИД-19 в Бургас. Между 3000 и 5000  ще са необходимите  антителни тестове  през първата половина на юни. От общинския щаб информират, че безопасните за посещение региони в Европа разчитат на такава реклама. Когато скоро Бургас излезе със свое послание..

публикувано на 22.05.20 в 12:44