Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Болярово съдейства на „Български пощи“ при изплащането на пенсиите

Снимка: БГНЕС

Община Болярово ще окаже пълно съдействие на „Български пощи“ за спазването на мерките за биосигурност в дните на изплащането на пенсиите. Само в града и селата Стефан Караджово, Голямо Крушево, Попово, Мамарчево, Воден и Шарково има пощенски клонове, но, както и досега, кметските наместници и на останалите 13 села в общината са създали организация за навременното изплащане на пенсиите на хората от третата възраст. От общината са осигурени и безплатно маски за жителите на населените места, така, че ще бъде спазена препоръката и от пощите хората да се редят на опашка с лични предпазни средства. 

Общинското ръководство е договорило с „Български пощи“ на най-възрастните и на хора с увреждания пощальоните да изплащат пенсиите на място в дома. За всички останали графикът е съобразен и се предприемат мерки да не се допуска струпване на хора, съобщи кметът Христо Христов.

Изплащането на пенсиите за месец април 2020 г. в пощенските станции ще ще започне на 7 април (вторник) и ще приключи на 16 април, така, че пенсионерите да посрещнат спокойно Великденските празници. На тези, които не са успели да си получат парите до 16 април, е осигурена възможност за получаване на пенсиите между 21 и 23 април включително, съобщи говорителят на „Български пощи“ Дора Цветкова.

Заедно с пенсиите ще бъде изплатена и еднократна допълнителна сума в размер на 40,00 лв. на хората, чиято пенсия или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за април 2020 г., е в размер до 363,00 лв. включително.

От „Български пощи“ съобщиха също, че в случай, че клиентът е възпрепятстван да посети пощенската станция, част от пенсията му /до двукратния размер на социалната пенсия или 283,26 лв./ може да бъде изплатена на негов съпруг/съпруга/, пълнолетни деца или родители. За целта те трябва да представят своята лична карта и личната карта на пенсионера. Пълният размер на пенсията може да бъде получен и от трети човек срещу предоставяне на еднократно изрично или нотариално заверено пълномощно.

От Община Болярово и от „Български пощи“ призовават хората, които са под 60 години да не посещават пощенските клонове до 12 часа в дните от 7 до 23 април с цел да бъдат приоритетно обслужени пенсионерите и да не се допуска струпването на хора.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
делфинариум

Делфини, тюлени и пингвини - в нова атракция в Бургас?

Инвестиционен проект за парк с делфинариум, ботаническа градина и център за животински видове е внесла Община Бургас в екоинспекцията. Той предвижда промяна на регулационните планове и е планиран да е в Парк „Езеро“, където трябваше да се случи и неслучилият се Океанариум. Изменението в плановете е за общински терен, в размер малко над 117..

публикувано на 02.06.20 в 16:43

Сливен отдаде почит на делото на Христо Ботев

Под звуците на сирените и националния химн Сливен отдаде почит на делото на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на войводата Хаджи Димитър и сливенските възрожденци от представитлите на общинската и държавна власт в града, политически партии и граждански организации.  Кметът на Сливен..

публикувано на 02.06.20 в 16:16

Протест в Ямбол след закриването на павилионите на автобусните спирки

Павилионите на автобусните спирки в Ямбол остават затворени повече от два месеца, а на уволнените служителки не са изплатени последните възнаграждения. Днес те излязоха на  протест, ще си търсят правата и в съда. Поради намаления обем на работа, в условията на въведеното извънредно положение, в края на март, 25 служителки са уволнени, но..

публикувано на 02.06.20 в 16:10
Старата и новата плоча върпу дома на Венета Ботева и Христо Ботев

"Булевард Демокрация" - на 2 юни

„ След Освобождението Венета Ботева получава жалка поборническа пенсия от 30 лв., която не стига за нищо. Венета няколко пъти пише просби до Народното събрание с молба сумата да бъде увеличена, но получава откази. И то от председателя Стефан Стамболов, когото тя хранила дълго време в Букурещ, и когото Ботев много обичал. Стамболов се отвръща от..

публикувано на 02.06.20 в 14:57

Несебър също почете 2 юни

Несебър отбеляза 2 юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България.  Сред присъстващите на паметника на поета бе и кметът на общината Николай Димитров. След като по традиция точно в 12 часа прозвучаха сирените – сигнал за едноминутно мълчание в памет на героите, Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство“ припомни..

публикувано на 02.06.20 в 14:31

Поморие се преклони пред паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

Денят на загиналите за свободата на България и 144-та годишнина от гибелта на Ботев бяха официално почетени и в Поморие, пред бюст-паметника на поета. Интересни исторически факти за живота на революционера и събитията около 2 юни 1976 г. припомни в словото си директорът на ОУ „Христо Ботев“ гр. Поморие Румяна Динева. Точно в 12.00 часа, под звука на..

публикувано на 02.06.20 в 14:05

Бургазлии: Ботев ни завеща, че свободата не е даденост

Цветя и венци бяха положени днес пред паметника на Христо Ботев в Морската градина в Бургас. Традиционният ритуал по повод годишнината от смъртта на поета не се състоя, но въпреки това  граждани, представители на общинската и областната администрации, политически формации и общински съветници почетоха  делото на Ботев и загиналите за свободата на..

публикувано на 02.06.20 в 13:45