Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Парична гаранция“ за Николай опитал да убие баща си с чук

архив
Снимка: БНР Бургас

Окръжен съд – Бургас измени взетата спрямо Николай Василев мярка в „Гаранция“ в размер на 3 хил. лв. Съдебната инстанция взе първоначално най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия "задържане под стража".

Николай Василев е обвинен в опит за убийство на баща си на 19 януари. До инцидента се е стигнало след постоянните скандали и изпития алкохол от неговия родител, който след работа тормозил майка му. Николай в момент на афект е взел 5-килограмовия чук за разбиване на бетон, от който се вади арматурно желязо за скрап и го стоварил върху главата на баща си. 

В съдебното заседание пострадалия изразил самокритичност към себе си като баща, по отношение на употребата на алкохол и взаимодействието с близките си.

Николай Василев е с необременено съдебно минало, срещу него няма други неприключили наказателни производства. До задържането му е бил трудово ангажиран. 

Определението на съда подлежи на обжалване или протестиране пред въззивна инстанция в тридневен срок.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Синът разбил с чук главата на баща си остава в ареста

Подписка от съкварталците си представи в своя защита в Апелативния съд Николай Василев, опитал се да убие баща си, като разби главата му с чук в Долно Езерово. Съдът го остави за постоянно в ареста.  Николай Василев е обвинен в опит за убийство на..

публикувано на 30.01.20 в 15:33
ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицай от Бургас арестуван за побой в къмпинг "Градина"

Служител на Четвърто районно управление в Бургас е задържан за побой. Случаят е на къмпинг "Градина" на 1 юли. Това каза главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. "След като установяваме служителя, сме влезли в контакт с наблюдаващия прокурор от..

публикувано на 10.07.24 в 17:35

Софийска градска прокуратура поема разследването на арестувания прокурор в Несебър

Образувано е досъдебно производство за прокурора от Районната прокуратура в Бургас обвинен в шофиране под влияние на алкохол и наркотични вещества и възпрепятстване на полицай. Прокурор е задържан в Равда за неадекватни действия на бензиностанция..

публикувано на 10.07.24 в 14:51
Калин Стоянов

Министър Стоянов за починалия в ямболския арест: Към момента се твърди, че е самоубийство

Към момента се твърди, че при случая със смъртта на 32-годишния мъж в ареста в Ямбол става въпрос за самоубийство. Това обясни вътрешният министър Калин Стоянов. Той уточни че разследването по случая продължава: "Образувано е следствено дело по случая,..

публикувано на 10.07.24 в 14:41

Прокурор е задържан в Равда за неадекватни действия на бензиностанция

Прокурор от Районната прокуратура в Несебър е задържан във видимо неадекватно състояние на бензиностанция в района на Равда. Сигналът за инцидента е подаден рано тази сутрин. Прокурор Методи Велков се е държал арогантно с пристигналите..

публикувано на 10.07.24 в 12:43

Все повече случаи на шофьори, каращи след употреба на алкохол и дрога

Осем кражби, едно престъпление, два пожара и две катастрофи са се случили за изминалото денонощие в област Бургас. Образувани са осем бързи производства, като са разкрити 14 престъпления, съобщават от полицията.  При две проверки на пътна полиция,..

публикувано на 10.07.24 в 11:23

В такси в Слънчев бряг откриха два пакета с канабис

Два плика с канабис с тегло около 10 грама откриха униформените при проверка на такси в "Слънчев бряг". Автомобилът е у правляван от 49-годишен несебърлия.  Той е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа.  По случая е образувано бързо..

публикувано на 10.07.24 в 10:57

77-годишна жена от Велико Търново се удави на бургаския плаж

77-годишна жена от Велико Търново се е удавила на централния плаж в Бургас. Инцидентът е станал вчера, между четвърти и пети спасителен пост. Тя е забелязана в морета, зад шамандурите. Сигналът е подаден в Първо районно управление, съобщи полицията...

публикувано на 10.07.24 в 10:37