Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха изнудвач от Созопол - представял се за жена, шантажирал с голи снимки

Снимката е илюстративна.
Снимка: БГНЕС

Задържан е 40 - годишен криминално проявен мъж от Созопол за изнудване чрез фейсбук профил, съобщиха от полицията. Пострадалият от измамата е 38-годишен мъж от морския град. В социалната мрежа той се запознал с жена, на която изпратил свои компрометиращи снимки. На 8 април мъжът получил съобщение да остави късно вечерта на определено място в Созопол 3 000 лв. иначе въпросните снимки щели да бъдат популяризирани във фейсбук и разпратени до близките и познатите му.

Около 23.00 ч. в района на градския стадион в Созопол при взимане на парите, полицията е задържала 40 годишен криминално проявен созополчанин.

След претърсването на дома му, са иззети таблет, телефон и рутер за интернет. Той е имал много регистрирани във фейсбук фалшиви женски и мъжки профили. Мъжът е направил пълни самопризнания и е задържан за срок от 24 часа. Събраните до момента материали са докладвани в Бургаска районна прокуратура. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Созопол и служители от „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Потушен е пожарът в района на ж.к. „Меден рудник“

Потушен е пожарът в района на ж.к. „Меден рудник“, съобщиха от полицията. Огънят възникна около 13.00 ч. днес в района под блок 66.  Пожар е възникнал в района на "Меден рудник" На място са пристигнали 6 –ма огнеборци с 2 противопожарни автомобила. Огънят беше обхванал сухи треви и храсти, без да застрашава човешки живот.  По първоначална..

публикувано на 29.07.24 в 16:43

Пожар е възникнал в района на "Меден рудник"

Пожар е възникнал в района под блок 66 в бургаския комплекс "Меден рудник", съобщават от полицията.  Горят сухи треви и храсти. Установено е, че гори поляната срещу блока в посока бившите утайници. Огънят е обхванал и обработваните частни градини в района.  По първоначална информация пожарът е възникнал от искри паднали от ел. стълб. Гасенето..

публикувано на 29.07.24 в 14:21
Снимката е илюстративна.

Зачестяват измамите с бързи кредити

Увеличава се броят на измамите с бързи кредити, предупреждават от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране. Те посочват, че зачестяват сигналите за фирми - фантоми през летния сезон. От асоциацията изпращат няколко съвета към потребителите, които имат нужда от небанково кредитиране. Често фирмите - фантоми създават фалшиви интернет страници, но..

публикувано на 29.07.24 в 13:19

Задържаха сериен крадец в един от бургаските молове

Задържан е 19 - годишен софиянец, осъществил няколко кражби в района на един от бургаските молове, съобщават от полицията.  В началото на юли, в рамките на седмица, в един от търговските обекти той откраднал  маркови парфюми на стойност 5 080 лв.  По същото време той е взел и  маркови спортни дрехи на обща стойност 2 000 лв. Софиянецът направил..

публикувано на 29.07.24 в 12:05

Затварят временно част от пътя Бургас - Созопол заради отстраняване на дърво

Част от пътя Бургас – Созопол ще бъде временно затворен в 12.30 ч. в двете платна, съобщават от полицията.  Причината е отстраняване на наклонено дърво. То е разположено в отсечката между Черноморец и Созопол. Като алтернативен маршрут остава общинския път между Созопол – Черноморец.

публикувано на 29.07.24 в 11:50

Мъж загина, а друг пострада, при катастрофа край Камено

Мъж на 41 години загина при катастрофа край село Трояново, съобщават от полицията.  На излизане от населеното място в посока карнобатското село Сърнево, автомобил, управляван от 19 - годишен мъж предприел изпреварване и навлязъл в лентата за насрещно движение.  С него са пътували  още трима души. В насрещната лента той е блъснал  правомерно движещ..

публикувано на 29.07.24 в 11:43
Снимката е илюстративна.

Мъж почина след катастрофа с тротинетка в Черноморец

47-годишен мъж от София почина след катастрофа с електрическа тротинетка в Черноморец, съобщават от полицията. Инцидентът е станал в района на  кръстовището между улиците "Васил Левски" и "Карловарска". Мъжът с електрическата тротинетка не е спрял на знак "СТОП" и се е блъснал в правомерно движещ се автомобил,  управляван от 76 - годишен..

публикувано на 29.07.24 в 11:21