Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градската галерия „Петко Задгорски“ представя онлайн изложби

Снимка: Архив



Градската художествена галерия „Петко Задгорски“ също предоставя възможност за онлайн достъп. Изложби, преминали през залите на галерията от 2012-та година, може да бъдат видени в страницата на културната институция в социалната мрежа, посочва директорът  Георги Динев.

„Последно се пускаха материали за незабравимия Иван Милев. Пускаха се материали за изложбата, която се състоя през 2013 г. на българските комикси „Дъга“. Цялата изложба на Стоян Цанев, която беше последната ни изложба преди да затворим заради ситуацията. Беше пуснат Атанас Сиранов. Изобщо сериозни, качествени изложби на автори, които са гостували в галерията. Предстои да се пусне експозиция на Георги Чапкънов“, обясни той.

Георги Динев се надява, че най-важната проява за годината - предстоящото издание на националната изложба „Приятели на морето“ ще се състои на 15 август, така, както е предвидено по график.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаска галерия представя 22 знакови творби в столицата

Бургаската художествена галерия "Петко Задгорски" ще бъде представена с  22 творби от фонд "Живопис" на изложба в Съюза на българските художници в столицата.  Сред тях са творбите на Владимир Димитров -Майстора, Димитър Киров, Светлин Русев, Александър Петров, Атанас Пацев, Александра Мечкуевска, Ненко Токмакчиев, Стоян Цанев, Дамян Заберски и др,..

публикувано на 07.10.24 в 12:56

Музиката на Йосиф Цанков в джаз концерта “Среща в приказката”

Музиката като вечност ще чуем в концерта  „Среща в приказката“ в Експозиционен център “Флора “ на 7 октомври от 19.00 часа. Почитателите на джаз музиката ще могат да се насладят на творчеството на Йосиф Цанков  в изпълнение на Симфониета Шумен,  джаз трио в състав Милен Кукошаров – пиано, Борис Таслев – контрабас и Атанас Попов – ударни, както и..

публикувано на 07.10.24 в 12:34

Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува в Бургас

Фестивалът за улични изкуства 6Fest (ШестФест) ще гостува за първи път в Бургас на 11 и 12 октомври, съобщават от Общината. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на общинския фонд „Култура“. Фестивалът ще представи цирк, театър, огнено изкуство и танци. Акцент в програмата е фокусът върху младите хора чрез участието в работилници за улични..

публикувано на 07.10.24 в 12:11

Йордан Маринов с ретроспективна изложба за 80-годишния си юбилей

Над 50 творби ще подреди бургаският творец и дългогодишен преподавател Йордан Маринов в Дружеството на бургаските художници. Изложбата ще е на 08-ми октомври  /вторник/, от 18.00 часа. Събитието се организира с подкрепата на Община Бургас, по повод 80-годишнината на художника, която се отбелязва на 15 октомври. Гостите на събитието..

публикувано на 07.10.24 в 11:31

Американката Мариана Смит подрежда колажи от пейзажи в галерия "Ателие"

Изложбата Liminal на художничката Мариана Смит гостува в галерия „Ателие“ на бургаския филиал на Националната художествена академия. Откриването е днес. Авторката работи с графика, живопис и видео инсталации. Експозицията включва колажи от пейзажи, свързани с различни места като Венеция, пространствата в Ирландия, калифорнийските секвои, както..

публикувано на 07.10.24 в 10:57

Бог говори в новия роман на Радослав Бимбалов "Ти, подобие мое"

Писателят и общественик Радослав Бимбалов ще представи новия си роман -"Ти, подобие мое" в Бургас. Срещата в 18.30 часа е в Центъра за съвременно изкуство и библиотека е по покана на Община Бургас. Радослав Бимбалов е едно от знаковите имена в съвременната литература. Той умело кодира навременни и дълбоко хуманни послания в своите..

публикувано на 07.10.24 в 08:06

Играят театралната комедия "Отблизо" в Дома на НХК

Театралният спектакъл "Отблизо" ще бъде представен днес в Бургас. Комедията е по текст на Патрик  Марбър, режисьор е Антон Угринов.  Съществува ли любовен четириъгълник? Има ли безрезервна любов? Мъжка солидарност?  В живота на всяка жена над 35 ли се появява „една по-млада“?  “Отблизо” е безпощадна дисекция на любовта, гарнирана с лъжи,..

публикувано на 06.10.24 в 10:30