Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Почти всички деца в Царево учат електронно

Над 90% от децата в Средното училище „Никола Вапцаров“ в Царево са обхванати от електронното обучение. От обществения съвет на учебното заведение поставиха висока оценка за професионализма на преподавателите там. Имаме и ученици, за които нямаше как това да сработи, коментира пред БНР-Бургас директорът Даниела Фелонова.

„Ние имаме ученици, някъде около 40, тези деца са в един район извън Царево. И там те нямат интернет, нямат условия. Но това са и деца, които трудно владеят и български език. На тях им е много трудно, някои от тях са и неграмотни. Там работим на хартиен носител. Ние изготвяме тестове, изготвяме си помагала, които разнасяме и на тях. Така че – и тях сме обхванали, само че по по-различен начин. Там няма как да има интернет, нямаме телефони. Но и децата не могат и да боравят“

По спечелен проект сме раздали таблети, но те са приоритетни за децата от седми и дванайсети клас, защото на тях им предстоят изпити, коментира Даниела Фелонова.

Интервю с нея можете да чуете в прикачения файл.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Индивидуални таблети и модерна класна стая очакват първокласниците в СУ “Иван Вазов“ в Бургас

Съхранило най-доброто от 62- годишна си история и отворено за реализация на нови методи на обучение, бургаското училище „Иван Вазов“ очаква своите първокласници. Те ще прекрачат прага на учебното заведение, в което част от своите ученически години са прекарали любимата бургаска поетеса Петя Дубарова, олимпийският шампион по бокс Георги Костадинов,..

публикувано на 05.06.20 в 15:45

Санират старата детска градина в квартал Сарафово

Започнаха ремонтните дейности по саниране на сградата на стария корпус на детската градина в бургаския квартал "Сарафово". Кметът Димитър Николов посети детското заведение, за да види на място изпълнението на строителните работи. Детската градина не е обновявана основно, откакто е построена през далечната 1985 година. Преди няколко години Община Бургас..

публикувано на 05.06.20 в 10:28
БСУ

Международна научна конференция под формата на уебинар стартира днес в БСУ

Международна научна конференция „Дигитални трансформации, медии и обществено включване“ предстои днес в Бургаския свободен университет. Тя ще стартира под формата на уебинар в 13:00 часа. Малко по-рано от 10:.00 часа ще бъдат наградени и победителите от два конкурса. Това каза за БНР Бургас проф.д-р Милен Балтов, зам.-ректор на научно..

публикувано на 05.06.20 в 07:15

40 нови студенти ще приеме Факултетът по медицина в Бургас

Факултетът по медицина в университет "Проф. д-р Асен Златаров" ще приеме нови 40 студенти за академичната учебна 2020/2021 година. Това съобщи пресцентърът на Община Бургас. Желаещите да изучават специалност "Медицина" в Бургас трябва да се явят на задължителни приемни изпити по предметите "биология" на 19.07 и "химия" на 26.07. Резултатите от изпитите..

публикувано на 04.06.20 в 12:05

Без "Рекламен дизайн" от новата учебна година във филиала на НХА в Бургас

Закриват дисциплината „Рекламен дизайн“ във филиала на Националната художествена академия в Бургас. Причината е в недостига на преподавателски ресурс, каза за БНР – Бургас ректорът на висшето учебно заведения проф. Георги Янков. Решението, по думите му е било взето много трудно, но за сега няма вариант при който студентите да продължат..

публикувано на 04.06.20 в 11:40

Ученици от Морското училище на практика във Военноморска база Бургас

Учениците от Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" ще имат възможност да практикуват военно-приложни спортове и да се обучават в реална корабна среда във Военноморска база Бургас. Това обсъдиха флотилен адмирал Велко Велков, директорът и зам.-директорът на Морското училище - инж. Христина Жабова и кап. инж. Пламен..

публикувано на 04.06.20 в 10:36
Снимката е илюстративна.

1868 деца са приети на първо класиране в първи клас в бургаските училища

Общо 1906 деца са регистрирани в бургаската електронна система за прием в първи клас, съобщиха от Община Бургас. От тях приетите на първо класиране са 1868. Родителите на приетите деца трябва да ги запишат в съответното училище в срок от 5 до 12 юни. Поради изискванията за безопасност, записването за учебната 2020-2021 г. ще се извършва по телефон и..

публикувано на 03.06.20 в 10:40