Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на Община Бургас ще изпълняват празнични доставки до възрастни и самотно живеещи хора преди Великден

Служители на Община Бургас ще изпълняват празнични доставки до домовете на възрастни и самотно живеещи хора в седмицата преди Великден. Ако искате да зарадвате  роднини и близки в пенсионна възраст без да ги излагате на опасност от заразяване, позвънете на горещите телефони на Община Бургас. Те са обявени и на страницата на Община Бургас: 0885 985 693 , 0884 469 130, 0882 129 664

Дежурни екипи  от доброволци през празничните дни ще станат куриери на доброто и ще доставят освен храна и лекарства , и великденски пратки. Идеята е вдъхновена от внучките на дядо Стоян, които го изненадаха с пролетни рисунки за 89-тия рожден ден. Подаръкът отнесе лично обичаната от всички Тони Димитрова.Тя отново  ще бъде куриер на доброто и в седмицата преди Великден, но към нея ще се присъединят още популярни личности: Драго Драганов, Тони Минасян, Стефка, Светльо, и Ясен от "Горещ пясък".

Общината подготвя празнична изненада  и за заслужили наши съграждани, дойени на бургаския дух. Те ще получат  лично послание от кмета Димитър Николов,  заедно  с детска рисунка. През последната седмица възпитаници на няколко бургаски школи създадоха вдъхновяващи творби, които ще стоплят десетки сърца.

"Ние не сме престанали да мислим за заслужилите бургазлии, творци, будители, хора на науката, които вече не са в активна възраст,  от първия ден на извънредното положение.  Много от тях ни потърсиха и на горещите телефони. В дните преди светлия християнски празник искаме с мълък жест да им покажем, че ги ценим и обичаме.", заяви кметът Димитър Николов по повод инициативата, която стартира  преди светлите великденски празници.   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Добро дело: Първокласници от Бургас намериха 250 лева, вече са при собственика си

Двама първокласници от Бургас намериха чантичка с 250 лева в двора на училището си "Петко Росен" и я предадоха на ръководството на учебното заведение. Учителите издирили собственика, който се оказал ученик от 7 клас и му я върнали. Новината съобщи във фейсбук профила си кметът Димитър Николов. Ето какво написа той: "Добрите дела трябва да..

обновено на 28.03.24 в 15:01

ВиК ремонт затваря от 18 часа кръстовище по ул. „Индустриална“ в Бургас

Заради изграждането на промишлен водопровод на улица „Индустриална“, от 18.00 часа днес до 04:00 часа на 29 март се въвежда временна организация на движението. Затваря се за превозни средства кръстовището, образувано от  „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между автоцентъра и „Ламина“.

публикувано на 28.03.24 в 12:35

Водата ще бъде спряна в част от "Изгрев" и "Зорница" в Бургас

Водата ще бъде спряна днес  от 08:30ч до 16:00ч във високите зони на комплексите "Изгрев" и "Зорница".  Това съобщават от ВиК - Бургас.  Причината е извършването на строително -монтажни дейности. 

публикувано на 28.03.24 в 08:15

Дни на отворените врати във войскови район "Кабиле"

По повод 20 годишнината от членството на България в НАТО Дни на отворените врати организират 20-ти самоходен артилерийски дивизион и 42 механизиран батальон.  Днес и утре от 10  до 16:30 ч. двете формирования ще направят демонстративни центрове с основните образци въоръжение и техника  във войсковия район  Кабиле край Ямбол.  Посетителите ще могат..

публикувано на 28.03.24 в 07:46

Разположиха специален контейнер в Царево за стари мебели и дървени отпадъци

Община Царево и Кроношпан България подписаха меморандум за сътрудничество. Целта на партньорството е оползотворяване на дървесните отпадъци, образувани на територията на общината, намаляване депонирането на отпадък и подобряване на екологичните показатели. Предприятието разположи голям 38 кубиков контейнер, в който жителите ще могат да..

публикувано на 27.03.24 в 17:39
Кметът Тихомир Янакиев (вляво) и председателят на общинския съвет Станимир Андонов.

Увеличават цената на детската млечна кухня в Созопол

По-висока цена на детската млечна кухня в Созопол гласува общинският съвет на днешното си заседание. Тя се увеличава с 2,50 лева и за местните жители, и за останалите, които ползват услугата предимно през летните месеци. След повишението един купон за храноден на дете от общината на възраст от 10 месеца до 3 години ще струва 5 лева...

публикувано на 27.03.24 в 16:31

Сдружение "За чиста природа - село Дюлево": Отменете решението за соларен парк

От сдружение „За чиста природа - село Дюлево“ за пореден път се обявиха срещу проекта за изграждане на фотоволтаичен парк край селището. На заседание на местния парламент днес неговият председател Валентин Киров поиска съветниците да отменят решението си за частично изменение на Общия устройствен план за бъдещ строеж на фотоволтаична..

публикувано на 27.03.24 в 15:29