Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 15 април

Снимка: pixabay

Масови тестове на народонаселението започва държавата. Здравният министър Ананиев обяви, че имали сме излишни 20 000 PCR теста и ни почват наред. Отделно сме капарирали още от Южна Корея. Което сигурно е добре, ама вече малко се обърках. Постоянно се мени държавното мнение.

Междувременно, в Ямбол, където шеговито подхвърляха, че ракията им е най-здрава, затова и нямат коронавирус, очевидно са стигнали до патоките, защото вече и там се появи заболяването. А в Сливен изписаха още двама оздравели. Девет са общо в Бургас, останалите в болницата са в добро състояние.

Това е предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с Ваня Желева и с мен, Мариян Иванов. Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – колко време отнема дезинфекцията на помещения, ако наш колега е с коронавирус – отговорите от лицензирания дезинфектатор от Царево Иван Димитров.

-  Заболеваемостта в Бургас е ниска, са показали резултатите от над 2 500 теста направени тук. Още аспекти от заседанието на местния щаб

-  Вместо коментар днес – „Каритас“ Бургас зове за дарители, за да помогнат на най-нуждаещите се

-  Увеличава се интересът към мярката 60/40 в Бургас. Какво се предлага и на пазара на труда – Пенка Кирилова от Агенцията по заетостта

-  Ще бъде ли забранен сексът на открито – акцент от бургаския общински съвет?

-  И днес – минути за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи и за рубриката „Новини в минало време“. Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отменят се масовите прояви за Димитровден в Болярово

Община Болярово се съобрази с препоръките на здравните власти и отмени масовите прояви по повод храмовия празник на града - Димитровден. С цел да се предотврати струпването на много хора на едно място се отменят приятелският футболен мач между ФК „Ботев“ и гостуващ отбор, игрите на пейнтбол в парка, кулинарното шоу на Ути Бъчваров,..

публикувано на 20.10.20 в 18:25

Тодор Стамболиев поиска промяна в Наредбата за паркиране в определени зони в Бургас

Предложението на омбудсмана Тодор Стамболиев за промяна в Наредбата за платено и безплатно паркиране в определени зони в Община Бургас предизвика дебати по време на заседанието на постоянната комисия по Обществен ред и сигурност. Идеята на обществения посредник е соб ствениците на имоти в Бургас, които по постоянен адрес живеят на друго място..

обновено на 20.10.20 в 17:25

Мая Манолова сигнализира за замърсяване на въздуха в Бургас

Сигнали за замърсяване на въздуха в Бургас са подадени към лидера на инициативата "Изправи се БГ" Мая Манолова. Тя посочи като най-вероятен източник заводите в Бургас и конкретно - "Кроношпан". Манолова поясни, че са ѝ сигнализирали местни жители, които живеят в близост до завода и както в района на предприятието във Велико Търново, така и тук се усещала..

обновено на 20.10.20 в 17:02

"Булевард Демокрация" на 20-ти октомври

В предаването днес: Промени в закона за лова предизвикаха недоволство сред ловците, тъй като се дават повече права и намеса в ловните полета на полицаи и жандармерия. Как е мотивирано предложението и може ли то да претърпи изменение? Ще чуем от Мариян Иванов. Предимства  и удобство на бързите тестове, с които община Бургас ще проверява..

публикувано на 20.10.20 в 14:38

Бързи Covid тестове за ученици и учители в Бургас (ОБНОВЕНА)

За първи път у нас в бургаските училища и детски градини от днес започна доставката на бързи тестове за коронавирус. 1 000 теста са осигурени от Община Бургас. Те ще се правят само при изразени симптоми на ученик или учител.  Тестът е комбиниран и отграничава COVID-19 от останалите сезонни грипове. Прилагането му в учебните заведения на Бургас е..

обновено на 20.10.20 в 14:32

Сградата на НАП в Бургас става енергийноефективна

Сградата на териториалната дирекция на НАП в Бургас става енергийноефективна. Тя ще претърпи мащабна реконструкция, която ще подобри нейната функционалност, информират от пресцентъра на Община Бургас. С въвеждането на мерките, енергийният клас на сградата ще се повиши от D на B. Очаква се разходите за електроенергия да намалеят близо 44 % в сравнение..

публикувано на 20.10.20 в 13:11

В Бургас започнаха снимките на нов български филм

Новият български филм "Животински бесове" се снима в Бургас. Места за снимките стават емблематични за Бургас обекти - п анорамната тераса до Културен център "Морско казино", храм "Св. св. Кирил и Методий", главните улици "Александровска" и "Богориди", площад "Тройката", Морска гара и Конгресният център. Амбициите на екипа са той да излезе на екран..

публикувано на 20.10.20 в 12:55