Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фирма дари хранителни продукти за над 130 хиляди лева

Широка дарителска кампания се разгърна в Бургас, веднага след обявяването на извънредното положение за борба с разпространението на COVID-19 в областта. Част от даренията на граждани и фирми, вече са насочени към лечебни заведения и социални структури. До момента, събраната сума е над 461 хиляди лева. Събраните пари ще се използват с предимство за осигуряването на необходимите консумативи и апарати, заявени от лечебните заведения. А хранителни пакети и други консумативи се разпределят за най-нуждаещите се.

Кои са днешните дарители, които макар в условията на криза, са намерили вариант да бъдат полезни на обществото ни?

Хранителни продукти за над 132 000 лв. е дарила на нуждаещи се бургаска фирма, произвеждаща храни и напитки. Те са разпределени между Община Бургас, Българската Хранителна Банка, бургаската организация"Верният настойник" и БЧК.   За жеста на добра воля, управителят на фирмата Виктория Тодорова, пояснява.

"От чисто човешка гледна точка искаме нашите продукти да достигнат до колкото се може повече хора. Да нахраним възрастни, самотни майки, хора, които не могат да си позволят да се хранят с такъв тип продукти, защото те са от доста високо качество. Просто в момента идват празници, знаем колко им е трудно на всички и затова решихме да го направим", споделя Виктория Тодорова. 

Освен настоящото дарение, от фирмата на Виктория Тодорова са се включили и в друга дарителска инициатива - каузата на „Българския лекарски съюз“, за героите в бяло. При нея от фирмата даряват 50% от стойността на произвежданите от тях напитки. 

Списък на всички дарители и предоставената от тях помощ за борба с разпространението на COVID-19 е публикуван на страницата на Община Бургас. В него се вписва и волята на всеки как да се използват предоставените от него средства.  


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

След дъждовете, Бургас е обезпечен с питейна вода за поне 1 година

Жителите на Бургас и областта са обезпечени с питейна вода в следващата поне една година, съобщиха от ВиК-Бургас . Падналите дъждове напълниха язовир "Камчия" до 165 милиона кубически метра вода. Това е 2/3 от обема му. „От 10 декември до 20 януари в язовир "Камчия" са влезли над 60 млн куб метра вода, тоест водна криза не се предвижда..

публикувано на 20.01.21 в 16:38

Архитекти и общественици – против предложения подземен паркинг в Бургас

Вариантът за подземен паркинг, който беше представен в края на миналата седмица ( подробности - вижте тук ) и е планиран да се изгради до голяма степен под градинката на Часовника, генерира разпален обществен дебат във виртуалното пространство. Редица общественици и експерти се обявиха против реализацията му в този вариант, а граждани ще проведат..

публикувано на 20.01.21 в 15:18

Близо 6000 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал за 89 млн. лв.

Над 6000 търговци са поискали подкрепа чрез оборотен капитал до момента чрез Националната агенция за приходите. По тази схема търговците, засегнати от противоепидемичните мерки, наложени с 4 заповеди на министъра на здравеопазването, могат да получат 20 %, респ. 10 % от оборота си за съответните периоди на 2019 г. или 2020 г. Крайният..

публикувано на 20.01.21 в 12:30

Дебат в комисия: Не е посочена сумата за еднократно финансово подпомагане в новия правилник

Родителите на малко над 3 800 деца родени и осиновени през миналата година на територията на Община Бургас могат да се възползват от Правилника за еднократно финансово стимулиране. Въпросът е, че в него не е посочена сумата, с която ще се подпомагат семействата. Това каза общинският съветник Владимир Павлов по време на дебата по докладната в..

публикувано на 20.01.21 в 12:18
Снимката е илюстративна

Връщат на общината предложението за отваряне на аптека в Маринка

Село Маринка засега остава без аптека. За откриването й настояват в подписка 289 местни жители. Предложението за изграждането й се връща за становище до общинската администрация в Бургас, реши здравната комисия на местния парламент.   Според искането на Иринка Сарафова новата аптека трябва да е общинска . Заместник кметът Йорданка Ананиева..

публикувано на 20.01.21 в 11:26
Photo: Arthur Hidden (freepik.com)

Евродепутатите настояват за „право на откъсване от работната среда“

Евродепутатите  поставиха искане за „право на откъсване от работната среда“ в целия ЕС. Така ще се регламентира правото на цифрово откъсване от работа без последствия за работника. Какво означава това? Михаела Чобанова е майка на три деца и работи в спедиторска компания. Работата ѝ позволява да провежда служебните си задължения от своя дом...

публикувано на 20.01.21 в 10:52
Снимката е илюстративна

Предлагат еднократна помощ за раждане на дете в община Бургас

Родители на новородено или осиновено дето в Община Бургас да бъдат стимулирани с еднократна финансова помощ предлагат съветници. Целта е да се насърчи раждаемостта и отговорното родителство.  До сега в община Бургас липсва такава нормативна уредба, посочват вносителите на предложението Георги Дракалиев и Николай Стоянов. Сред условията са..

публикувано на 20.01.21 в 09:58