Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Веселин Налбантов: „Слънчев бряг“ да се сертифицира като зона без коронавирус

Снимка: БГНЕС

Курортният комплекс „Слънчев бряг“ да се сертифицира като зона без коронавирус. Това предлагат от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Според хотелиера и зам.-председател на асоциацията Веселин Налбантов, повечето мерки на правителството за работодателите и бизнеса не са приложими за туризма.

"Сега нашите хора, вместо да стоят на борсата, Правителството може да ни помогне и на нас и на тях и хората да дойдат, да си работят.

Втората мярка - банките да ни предоставят кредити срещу обезпечение, но не с някакви баснословни лихви. Трябва да сядаме и да започваме да работим тези правила Чуваме предложения - дайте да махнем покривките. Как ще ги махнете, след като имаш четиризвезден хотел и хората плащат за такъв. 

Очакваме до няколко дни тези правила да се съгласуват със здравни органи и бранша, защото без тях не можем да отворим."

Налбантов е категоричен, че към момента, няма анулирани резервации. По думите му сезонът трябва да започне още на 1-ви юни. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Европейска помощ за енергийна ефективност в домовете

Различни проекти за енергийна ефективност на домакинствата могат да бъдат финансирани с европейски средства. Това коментира пред БНР-Бургас заместник - министърът на енергетиката Жечо Станков. Парите ще са по линия на Плана за възстановяване на Европа, каза той и поясни: „ Конкретно за индивидуалните граждани или еднофамилните сгради,..

публикувано на 24.02.21 в 11:07
От 125 пчелни семейства Емил Янев е загубил 100

Пчеларите ще бъдат шокирани като отворят кошерите през март (ОБНОВЕНА)

За адeквaтнa пoлитикa зa изcлeдвaнeто нa виcoкaтa cмъртнocт при пчeлитe  настояха представители  на Нaциoнaлния брaншoви пчeлaрcки cъюз и Cдружeниe "Бългaрcки cвoбoдни пчeлaри", които днес се събраха пред Министерството на земеделието в столицата.  Тя поискаха сформирането на Кризисен щаб, който да разгледа ситуацията и да предвиди действия..

обновено на 23.02.21 в 12:11

Електромобилите - фактор за по-зелена и чиста околна среда

България, макар и с по-бавни темпове се присъединява към европейските страни, където използването на електрически превозни средства в последните години нараства неимоверно много. Европейската комисия вече представи своята „Стратегия за устойчива и интелигентна мобилност“ заедно с план за действие от 82 инициативи, които ще направляват работата..

публикувано на 22.02.21 в 10:53

Нов дълг от над 210 000 лв. иска да изтегли Община Бургас

Намерението на общината е да изтегли дългосрочен дълг от максимум 215 000 лв. от „Фонда за устойчиви градове“. Те са необходими за реализиране на проекта „Път на културно-историческите ценности през вековете - изпълнение на консервационно-реставрационни дейности в сградата на Етнографския музей и прилежащото дворно пространство и изграждане на..

публикувано на 22.02.21 в 08:12

Изграждат водопровод и електропровод в кв. Ветрен

Да се обособи трасе на захранващ електропровод и водопровод в бургаския квартал „Ветрен“. За целта Общината е внесла докладна записка за промяна на парцеларния план в района Искането за изграждане на водопровод и електропровод е постъпило от частна фирма, която има имот в района. Николай Цоцомански от общината поясни: „Имотът е..

публикувано на 20.02.21 в 15:46
Община Царево

Община Царево е с амбициозни планове за финализиране на свои проекти до лятото

Преди началото на летния сезон Община Царево е с амбициозни планове за финализиране на свои проекти. Част от тях са цялостно обновяване на парка в Лозенец, завършване на административната сграда на кметството в Синеморец. В село Велика предстои през тази година цялостна подмяна на водопроводната мрежа. Близо половин милиона лева е..

публикувано на 19.02.21 в 09:10
архив

Организират поход по нов интересен маршрут в Странджа

Сдружение „Зелена Странджа“ организира два похода в планината през този уикенд. Единият е в защитената местност "Парория", а другият е нов в близост до границата с Турция. Маршрутите са кръгови и включват посещения на интересни обекти и красиви гледки. „ По време на първия ще тръгнем от село Калово и ще се разходим сред вековни дъбови..

публикувано на 18.02.21 в 09:00