„Затова аз винаги съветвам хората, с които работя, да правят всичко постепенно. Тоест – да влязат постепенно в тренировките. Това, първо, е много важно за самия организъм, за да може да се подготви – както ставите, сухожилията, мускулите, така и централната нервна система, за да може да поема натоварването постепенно. Защото тренировката колкото помага за това да се чувстваме добре и да се справяме със стреса, тя, сама по себе си, също представлява един вид стрес и затова трябва да се подхожда много постепенно“
Нека първите тренировки бъдат поне през ден, съветва Кирил Танев.
Балансирано хранене и изключване на вредните храни, за да се върнем постепенно във форма. Това посъветва пък нутриционистът Елена Терзиева. Гладът и всякакви други драстични мерки могат да дадат бърз резултат, но са опасни за здравето ни, подчерта тя:
„Цената, която ще платим, за свалянето на тези килограми няма да е малка, тъй като се натоварват доста важни органи като черния дроб. Оттам вече и като орган на детоксикацията, черният дроб няма изпълнява добре фукнцията си и буквално става натравяне на организма. Много хора в момента ме питат дали е подходящо да правят детокс, дали е подходящо наистина да гладуват или да правят някакви режими само на течности, само на вода и т.н. Обаче, при всяка една пречистваща програма винаги имаме спад на имунната система“
Добре е да изключим от менюто си колбасите, пакетираните храни, бялото брашно и бялата захар, препоръча Елена Терзиева.
Подробности можете да чуете в прикачените файлове.Диана Фъртунова е родена в София, но от години живее в Бургас. Завършила е предучилищна педагогика и логопедия. . Работила е във редица вестници и като журналист в телевизия СКАТ. Пише стихове още от ученическите си години. Член на Бургаския филиал на Съюза на свободните писатели в България и на Съюза на българските журналисти. Издала е..
18 пивоварни са част от петото издание на фестивала на крафт бирата, който ще се проведе събота и неделя традиционно в парк Минералните бани. Домакин е пивоварната в парка. Тази година има и международно участие с производители от Холандия, Германия, Кипър и Румъния. Общо над 70-80 вида бира могат да опитат посетителите, каза Ганчо Кожухаров,..
На десето място по производство на вино в Европа застава България. В световен мащаб сме на 25-о място . Това каза в Бургас Софи Палас от Международната организация по лозата и виното (OIV). Тя бе сред официалните гости за откриването на 12-ото издание на фестивала за вино и спиртни напитки. Събитието събира над 40 български и чуждестранни..
В Малко Търново следващия уикенд ще се проведе фестивал на занаятите "По Малкотърновски - от извора на Странджа". Той се организира за 14 – та поредна година. Целта му е да бъде показано нематериалното наследство на Странджанския край в автентичен вид, съобщи Милена Дренчева, секретар на НЧ "Георги Попаянов 1914",организатор на..
16-годишната Ванеса Калчева стана двойна шампионка от състезанието Dance World Cup Finals в Прага. Престижният формат събира близо 10 000 танцьори от цял свят, което е само с 500 по-малко от състезателите на Олимпиадата. Бургаското момиче е първата световна шампионка за България в категория „Шоу“. В категорията за дуети Ванеса и партньорката ѝ Габриела..
12-ото издание на Wine and Spirits Fest Burgas обединява над 40 винарни и дестилерии от цял свят, а посетителите могат да дегустират сред изобилие от над 350 вина и спиртни напитки. Тази година събитието е с нова локация, а именно Международен конгресен център Бургас , зала Черноморие, на Морската гара в града. Фестивалът се провежда в..
Този път в Етнокухнята на музея ще приготвят специалитет, характерен за шопската софра. Така продължава традицията да се представят в музея традиционни, но лесни ястия. Как се прави шопски хайвер ще покаже в Етнокухнята на бургаския музей журналистката Диана Фъртунова , която е и ненадминат майстор кулинар по отношение на традиционните български..