Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българово ще почете паметта на загиналите в Освобождението

За поредна година в църквата "Свети Атанасий" в гр.Българово ще се отбележи Деня на геноцида над българския народ. Това съобщава Община Бургас.

Събитието ще започне в неделя 17 май 2020 година от 11,00 часа със заупокойна молитва в храма отслужена от отец Захари Дечев. 

11,20 - 11,30 часа  ще бъдат поднесени цветя и венци в Костницата. 

Организаторите призовават да се поклоним и почетем паметта на мъчениците от Освобождението на Българово от 1878 година. Гражданите желаещи да участват в поклонението трябва стриктно да спазват противоепидимични мерки



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Септември месец: По-горещ от обикновеното – дни с градуси и до 37

Тази година през септември у нас се очаква средните месечни температури да бъдат над нормата, която за по-голямата част от страната е между 17 и 20 градуса, а за планините - между 3 и 10 градуса. Най-високите температури през септември ще бъдат между 32 и 37 градуса, а най-ниските - между 7 и 12 градуса, по-високи ще са по Черноморието. Това..

публикувано на 29.08.24 в 13:40

Жельо Вардунски: Горд съм, че реализирахме идеята за паметник на цар Иван Александър до крепостта Русокастро

Монументът на цар Иван Александър ще бъде тържествено открит тази неделя, 1 септември до крепостта „Русокастро“. Това е първият паметник посветен на владетеля от Второто българско царство, който на това място печели победа срещу войските на византийския император Андроник III. Тя е и последната за Средновековна България преди падането..

публикувано на 29.08.24 в 13:00

В рамките на една календарна година Бургас ще има петима почетни граждани

Със званието „Почетен гражданин на община Бургас“ да се удостояват по петима души, вместо досегашните трима, в рамките на една календарна година. Това предложение е направено от Михаил Хаджиянев и Димчо Грудев от Общинския съвет в Бургас. Почетното звание е нематериален знак на признателност и висока оценка на хората – лауреати, се посочва в..

публикувано на 29.08.24 в 12:07
Снимката е илюстративна.

Предстои изграждане на сграда за социални услуги в "Меден рудник"

Община Бургас е внесла докладна записка с предложение за промяна в параметрите на площта за застрояване на терен в комплекс „Меден рудник“. Той се намира в зона „В“. Сградата ще е предназначена за  социални услуги. Имотът е с обща площ 1207 кв. м. и се намира на ъгъла между ул. „Петрова нива“ и ул.„Капитан Петко войвода“. Към момента там е..

обновено на 29.08.24 в 11:56
Проект на арх. Дилян Георгиев

Нов опит за облагородяване на района около манастира „Рождество Богородично“

Предложение за облагородяване на района около манастира „Рождество Богородично“ до бургаския комплекс „Меден рудник“ са внесли общински съветници от коалицията на ПП – ДБ в местния парламент. Сред исканията им са изграждането на паркинг и поддръжка на зелените площи в югозападната част на имота. Общинските съветници настояват и за ремонт на..

публикувано на 29.08.24 в 10:50
Снимка: Архив

Ахмед Доган не е собственик на имота в Лесопарк „Росенец“

По документи и според официалните регистри Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е собственик на лятното имение в Лесопарк „Росенец“. От справка в имотния регистър става ясно, че собственик на имота е дружеството с ограничена отговорност „Хермес солар“. Негов управител е бившият министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от..

публикувано на 29.08.24 в 09:26

Хората от Воден и Крайново искат сглобяеми къщи, средствата от дарителската общинска сметка ще бъдат за закупуването на жилища

Още от първия ден работим, за да решим проблемите на хората, които пострадаха при пожарите в община Болярово, заяви кметът й Христо Христов. Близо месец след бедствието това, което е било ангажимент на администрацията, вече е свършено, подчерта той и допълни, че остават две важни неща да бъдат изпълнени: "Най-важното е да бъдем готови с оценките на..

обновено на 28.08.24 в 17:43