Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Хотелиери питат Ангелкова:

Кога ще започне сезонът в Слънчев бряг

При спазване на всички мерки през юни курорта може да посрещне първите туристи със собствен превозХраненето на туристите, двуседмичната карантина, ситуацията с чартърите, СПА-центровете и аквапарковете, бяха сред основните въпроси, които хотелиери и туроператори от Слънчев бряг поставиха пред министъра на туризма Николина Ангелкова. Домакин на срещата бе "Слънчев бряг" АД и изпълнителният директор Златко Димитров. Повечето са категорични, че са готови да отворят веднага, но усилията им ще са напразни, ако няма чартърни полети. Малцина в Слънчев бряг разчитат на български туристи, но гледат към съседните пазари- Румъния, Македония. Хотелиерите се надяват и на отстъпки за храненето в затворени помещения, тъй като в противен случай за базите с много легла сметката не излиза.

Министър Ангелкова изрази надежда, че с всички мерки, които се вземат още в началото на юни в Слънчев бряг може да посрещнат първите туристи, които идват със собствен превоз. По думите й с оглед динамичната ситуация 14-дневната карантина може да отпадне и по-рано от 14 юни.

Повече чуйте в звуковия файл.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Три дни "Про-Лети - Базар за хубави неща на " Акве Калиде"

"Про-Лети - Базар за хубави неща" започна днес и ще продължи до 28 февруари в Акве Калиде. Всеки ден  от 10:00 до 20:00 ч., майстори на старинни оръжия, традиционни плетива, сечене на монети, храни и декорации ще представят занаятите си. За децата ще има работилнички за мартеници от общинско предприятие „Морски знаци“ и познатите "Арт-и- Факти". Днес..

публикувано на 26.02.21 в 14:18

Определени са ставките по схемите за обвързано подпомагане за Кампания 2020

Определени са ставките по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци за Кампания 2020, със заповеди на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Размерът на ставките при някои от схемите е увеличен с близо 55 % , спрямо 2019 г. Ръстът е вследствие на допълнителното финансиране по схемите за обвързана подкрепа от..

публикувано на 26.02.21 в 14:09

Нови цени на тока ще предложат от ЕВН на КЕВР

До края на месец март 2021 г. дружествата от групата на EVN България ще внесат в КЕВР заявленията си за утвърждаване на нови цени от 1 юли 2021 г.  Предложените от компанията цени ще са определени на база одобрените с ценовото решение от 01.07.2020 г. от КЕВР необходими приходи за текущия регулаторен период, индексирани с  разликата между прогнозните..

публикувано на 26.02.21 в 11:27

Бургаският депутат Димитър Бойчев: Санирането ще продължи да е приоритет на правителството

Висока енергийност на сградите и повече инвестиции в тази посока, поиска от парламентарната трибуна бургаският депутат Димитър Бойчев. Според него, сградите трябва да бъ дат обновявани, да са с по-добри енергийни характеристики и гражданите да виждат реалните ползи от промените.  "Това е и целта на Законопроекта за енергийна ефективност (ЗЕЕ)...

публикувано на 25.02.21 в 15:31

Европейска помощ за енергийна ефективност в домовете

Различни проекти за енергийна ефективност на домакинствата могат да бъдат финансирани с европейски средства. Това коментира пред БНР-Бургас заместник - министърът на енергетиката Жечо Станков. Парите ще са по линия на Плана за възстановяване на Европа, каза той и поясни: „ Конкретно за индивидуалните граждани или еднофамилните сгради,..

публикувано на 24.02.21 в 11:07
От 125 пчелни семейства Емил Янев е загубил 100

Пчеларите ще бъдат шокирани като отворят кошерите през март (ОБНОВЕНА)

За адeквaтнa пoлитикa зa изcлeдвaнeто нa виcoкaтa cмъртнocт при пчeлитe  настояха представители  на Нaциoнaлния брaншoви пчeлaрcки cъюз и Cдружeниe "Бългaрcки cвoбoдни пчeлaри", които днес се събраха пред Министерството на земеделието в столицата.  Тя поискаха сформирането на Кризисен щаб, който да разгледа ситуацията и да предвиди действия..

обновено на 23.02.21 в 12:11

Електромобилите - фактор за по-зелена и чиста околна среда

България, макар и с по-бавни темпове се присъединява към европейските страни, където използването на електрически превозни средства в последните години нараства неимоверно много. Европейската комисия вече представи своята „Стратегия за устойчива и интелигентна мобилност“ заедно с план за действие от 82 инициативи, които ще направляват работата..

публикувано на 22.02.21 в 10:53