Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 18 май

Световна здравна организация

Световната здравна организация размаха пръст, че сега не било повод за празнуване, а за подготовка, че можело да дойде втора коронавирусна вълна, по-опасна от първата. Не подценявам организацията, но нямаше как да не се сетя за едно меме. На български – картинка със смешен текст. Та в него СЗО казва, че алкохолът не помага срещу коронавирус. А алкохолът отговаря: То пък щото СЗО много помага…

На наша територия, проф. Кантарджиев, който почна да се появява сутрин по телевизорите, също изказа тези подозрения. И каза, че са малко случаите на денонощие, но причината е, че сега и тестуваните са били по-малко. Тоест – не дишайте много дълбоко в знак на успокоение. Примерно.

Това е предаването „Булевард Демокрация“, до 18 – с Алекс Пенев и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – трябва ли силната музика да е забранена през цялото денонощие? Предложението на една бургазлийка коментираме с общинския съветник Диян Георгиев

-  Пожар в имението, наричано Догановите сараи, край Бургас. Още за инцидента – в предаването

-  В коментарната ни рубрика – за мерките на туристическото министерство в опит да се спази сезонът

-  В рубриката ни, посветена на 24 май, „Не се гаси туй, що не гасне“ - вече 62 години е жив пламъкът  на знанието в гимназия „Иван Вазов“ в  Бургас

-  И още в предаването – безредици в ромската махала в Ямбол, където бе затегнат режимът, заради епидемията от коронавирус

-  Моловете от днес отвориха врати – престрашиха ли се бургазлии да влязат в тях?

-  И днес – време за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи и за рубриката за нови технологии „Точка ком“

-  Можете да се свържете с нас чрез телефон 056/82 59 95, Фейсбук, Инстаграм или Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отменят се масовите прояви за Димитровден в Болярово

Община Болярово се съобрази с препоръките на здравните власти и отмени масовите прояви по повод храмовия празник на града - Димитровден. С цел да се предотврати струпването на много хора на едно място се отменят приятелският футболен мач между ФК „Ботев“ и гостуващ отбор, игрите на пейнтбол в парка, кулинарното шоу на Ути Бъчваров,..

публикувано на 20.10.20 в 18:25

Тодор Стамболиев поиска промяна в Наредбата за паркиране в определени зони в Бургас

Предложението на омбудсмана Тодор Стамболиев за промяна в Наредбата за платено и безплатно паркиране в определени зони в Община Бургас предизвика дебати по време на заседанието на постоянната комисия по Обществен ред и сигурност. Идеята на обществения посредник е соб ствениците на имоти в Бургас, които по постоянен адрес живеят на друго място..

обновено на 20.10.20 в 17:25

Мая Манолова сигнализира за замърсяване на въздуха в Бургас

Сигнали за замърсяване на въздуха в Бургас са подадени към лидера на инициативата "Изправи се БГ" Мая Манолова. Тя посочи като най-вероятен източник заводите в Бургас и конкретно - "Кроношпан". Манолова поясни, че са ѝ сигнализирали местни жители, които живеят в близост до завода и както в района на предприятието във Велико Търново, така и тук се усещала..

обновено на 20.10.20 в 17:02

"Булевард Демокрация" на 20-ти октомври

В предаването днес: Промени в закона за лова предизвикаха недоволство сред ловците, тъй като се дават повече права и намеса в ловните полета на полицаи и жандармерия. Как е мотивирано предложението и може ли то да претърпи изменение? Ще чуем от Мариян Иванов. Предимства  и удобство на бързите тестове, с които община Бургас ще проверява..

публикувано на 20.10.20 в 14:38

Бързи Covid тестове за ученици и учители в Бургас (ОБНОВЕНА)

За първи път у нас в бургаските училища и детски градини от днес започна доставката на бързи тестове за коронавирус. 1 000 теста са осигурени от Община Бургас. Те ще се правят само при изразени симптоми на ученик или учител.  Тестът е комбиниран и отграничава COVID-19 от останалите сезонни грипове. Прилагането му в учебните заведения на Бургас е..

обновено на 20.10.20 в 14:32

Сградата на НАП в Бургас става енергийноефективна

Сградата на териториалната дирекция на НАП в Бургас става енергийноефективна. Тя ще претърпи мащабна реконструкция, която ще подобри нейната функционалност, информират от пресцентъра на Община Бургас. С въвеждането на мерките, енергийният клас на сградата ще се повиши от D на B. Очаква се разходите за електроенергия да намалеят близо 44 % в сравнение..

публикувано на 20.10.20 в 13:11

В Бургас започнаха снимките на нов български филм

Новият български филм "Животински бесове" се снима в Бургас. Места за снимките стават емблематични за Бургас обекти - п анорамната тераса до Културен център "Морско казино", храм "Св. св. Кирил и Методий", главните улици "Александровска" и "Богориди", площад "Тройката", Морска гара и Конгресният център. Амбициите на екипа са той да излезе на екран..

публикувано на 20.10.20 в 12:55