Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 19 май

Снимка: Ани Петрова

И като тръгнаха керваните към Гърция и Сърбия, та чак до втората вълна на коронавируса. Е, последното дано да е в кръга на шегата. Държавата постепенно се опитва да се възвърне към нормалния си ритъм, макар и с несигурната походка на бебе. Отварят забавачките, но с молба да не се ползват. Спира се и карантината след посещение в Гърци и Сърбия, очаква се това да се случи и за Румъния, обяви пък преди малко премиерът. Очаква се от 1 юни да отворят врати и вътрешните зали на ресторантите. И ще се опитаме да заживеем както преди. Или поне частично. Само не знам как ще минава ежедневието ми без постоянния аромат на дезинфектант, защото и той поизчезва, заедно с мерките.

Ние още сме тук и започваме следобедната среща в предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с Алекс Пенев и с мен, Мариян Иванов. Ето и акцентите:

-  Десетки превозвачи излязоха днес на протест, заради очакваните мерки към тях от държавата. Подробности – в темата на деня

-  Как хотелиери и ресторантьори да работят безопасно с клиентите си – съветите от здравната инспекция

-  В коментарната ни рубрика – за „вишото“ без изпит и на кого са му притрябвали изпити изобщо?

-  В рубриката „Не се гаси туй, що не гасне“ – в навечерието на 24 май, празникът, макар и виртуален, тази година ще е двоен за едно от елитните бургаски училища - немската езикова гимназия, която навършва 60 години.

-  И още – от 26 май започват работа детските градини в Бургас – при какви условия

-  как ще се организира работата на къмпингите по Черноморието – репортерска проверка

-  В рубриката „Знаете ли, че“ ще ви представим някои литературни герои, които са прототипи на реални личности.

-  Можете да се свържете с нас на тел. 056/82 59 95, чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отменят се масовите прояви за Димитровден в Болярово

Община Болярово се съобрази с препоръките на здравните власти и отмени масовите прояви по повод храмовия празник на града - Димитровден. С цел да се предотврати струпването на много хора на едно място се отменят приятелският футболен мач между ФК „Ботев“ и гостуващ отбор, игрите на пейнтбол в парка, кулинарното шоу на Ути Бъчваров,..

публикувано на 20.10.20 в 18:25

Тодор Стамболиев поиска промяна в Наредбата за паркиране в определени зони в Бургас

Предложението на омбудсмана Тодор Стамболиев за промяна в Наредбата за платено и безплатно паркиране в определени зони в Община Бургас предизвика дебати по време на заседанието на постоянната комисия по Обществен ред и сигурност. Идеята на обществения посредник е соб ствениците на имоти в Бургас, които по постоянен адрес живеят на друго място..

обновено на 20.10.20 в 17:25

Мая Манолова сигнализира за замърсяване на въздуха в Бургас

Сигнали за замърсяване на въздуха в Бургас са подадени към лидера на инициативата "Изправи се БГ" Мая Манолова. Тя посочи като най-вероятен източник заводите в Бургас и конкретно - "Кроношпан". Манолова поясни, че са ѝ сигнализирали местни жители, които живеят в близост до завода и както в района на предприятието във Велико Търново, така и тук се усещала..

обновено на 20.10.20 в 17:02

"Булевард Демокрация" на 20-ти октомври

В предаването днес: Промени в закона за лова предизвикаха недоволство сред ловците, тъй като се дават повече права и намеса в ловните полета на полицаи и жандармерия. Как е мотивирано предложението и може ли то да претърпи изменение? Ще чуем от Мариян Иванов. Предимства  и удобство на бързите тестове, с които община Бургас ще проверява..

публикувано на 20.10.20 в 14:38

Бързи Covid тестове за ученици и учители в Бургас (ОБНОВЕНА)

За първи път у нас в бургаските училища и детски градини от днес започна доставката на бързи тестове за коронавирус. 1 000 теста са осигурени от Община Бургас. Те ще се правят само при изразени симптоми на ученик или учител.  Тестът е комбиниран и отграничава COVID-19 от останалите сезонни грипове. Прилагането му в учебните заведения на Бургас е..

обновено на 20.10.20 в 14:32

Сградата на НАП в Бургас става енергийноефективна

Сградата на териториалната дирекция на НАП в Бургас става енергийноефективна. Тя ще претърпи мащабна реконструкция, която ще подобри нейната функционалност, информират от пресцентъра на Община Бургас. С въвеждането на мерките, енергийният клас на сградата ще се повиши от D на B. Очаква се разходите за електроенергия да намалеят близо 44 % в сравнение..

публикувано на 20.10.20 в 13:11

В Бургас започнаха снимките на нов български филм

Новият български филм "Животински бесове" се снима в Бургас. Места за снимките стават емблематични за Бургас обекти - п анорамната тераса до Културен център "Морско казино", храм "Св. св. Кирил и Методий", главните улици "Александровска" и "Богориди", площад "Тройката", Морска гара и Конгресният център. Амбициите на екипа са той да излезе на екран..

публикувано на 20.10.20 в 12:55