Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 месеца затвор за мъж, блудствал с малолетно момиче

Ефективно наказание от 20 месеца „лишаване от свобода“ постанови Бургаския съд за мъж, обвинен в извършване на блудствени действия спрямо малолетно момиче.

Йордан С. е обвинен за това, че извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на момиче, което не е навършило 14-годишна възраст към момента на деянието. Престъплението е извършено на 06.11.2019 г. в град Бургас, кв. „Рудник“. То е квалифицирано по чл.149, ал.2, т.1, вр. ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че блудствените действия са извършени след употреба на сила и заплашване, след като подсъдимият заплашил момичето, че ако тя не го прегърне, ще я убие.

Наказанието е постановено по реда на съкратеното производство. Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Запален микробус затвори за половин час вътрешния път за Поморие (ОБНОВЕНА)

Микробус се е запалил в движение на вътрешния  път за Поморие край къмпинг “Европа”, съобщават от ОД на МВР Бургас.  „Няма пострадали, но е задимено“, уточняват от там. Това беше причината участъкът да се затвори за около 30 минути до изтегляне на микробуса и почистване на пътното платно. Пътят вече е отворен.

обновено на 08.08.24 в 18:14

Пожар горя в Поморийско, задържаха мъжа, който го е причинил

Пожар е горял в землището между селата Александрово и Порой /община Поморие/, съобщават от бургаската полиция. Вследствие на огъня са изгорели треви, храсти, дървета и част от иглолистна гора. Сигналът е получен днес около 11:30 часа. Пожарът е овладян от два противопожарни екипа на РСПБЗН - Поморие.  След проведени полицейски действия е установено, че..

публикувано на 08.08.24 в 16:58

Задържаха двама мъже при опит за телефонна измама

Двама мъже са задържани при опит за телефонна измама, съобщават от полицията. Те имат и предишни криминални прояви. Единият от мъжете е на 25 години от котленското село Градец, а другият на 40 г. от село Орлинци. Схемата им е била “оказване на съдействие на полицията”. Те са измамили 69-годишна бургазлийка, която им предала сумата от 6000 лв. Жената..

публикувано на 08.08.24 в 08:57

Два случая на удавени хора в Бургас и Черноморец за ден

Два случая на удавени хора са регистрирани през вчерашния ден в района на Бургас и Черноморец. 56-годишна жена от София се удави на плажа “Черноморец-юг”, съобщават от полицията.   Другият случай е от Централния плаж в Бургас. 49-годишен мъж е скочил от Мостика в морето, след което започнал да вика за помощ, но впоследствие се е удавил.   Телата им са..

публикувано на 08.08.24 в 08:10

Иззеха 8 тротинетки и 14 велосипеда в Сливен

Осем електрически тротинетки и четиринадесет велосипеда са временно иззети от собствениците им, заради управлението им в забранената за движение пешеходна зона в Сливен от началото на месеца до сега,  съобщи старши инспектор Сава Петров от полицията в Сливен. С промените в Наредбата за обществения в общината ред полицията вече има право да задържа..

публикувано на 07.08.24 в 12:11

Съдебната сага с „Дупката“ е на финал

Бургаският районен съд излезе с решение по делото за делба на терена в центъра на Бургас, т.нар. „Дупка“. Повече от 30 години теренът е запустял и се водят дела. Община Бургас беше в съсобственост с четири дружества, чиито идеални част бяха съответно: „Мариета“ ООД с 263,50 кв. м., „Музеум“ ООД с 250 кв.м., „Трандекс България“ ЕООД с 63.49 кв...

публикувано на 07.08.24 в 11:54
архив

Делото за убийството на учителката Рада Гешева продължава през септември

За 19 септември е насрочено следващото заседание по делото за убийството на 64-годишната бургаска учителка Рада Гешева. Първоначално беше отложено за по-късно заседание в Окръжния съд на Бургас, в последствие беше прекъснато и в 14 часа. Въпреки това бяха разпитани свидетели и вещи лица, които са изготвили тройна експертиза за психическото състояние..

публикувано на 06.08.24 в 18:18