Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ще падне ли цената на билетчето в Бургас?

Цената на билета в градския транспорт на Бургас да се намали  от 1.50 лв. на 1.20 лв., за срок от 13-ти юни до края на годината. Това предлагат общински съветници от БСП.

Това ще подпомогне и гражданите, и превозвача, защото повече пътници ще ползват автобусите, смятат от БСП. Мотивите пояснява Живко Господинов:

Голяма част от хората, които искат да купят карта, нямат финансовата възможност да го направят, защото тя изисква определен брой на пътувания, които трябва да се предплатят“, казва Господинов.

БСП предлагат разликата да бъде компенсирана от общинския бюджет. Против това се обяви Константин Бачийски от Средна европейска класа, но той посочи, че може въобще да не се стигне до дотация:

За мен е много интересно да разберем каква част от себестойността на билета е горивото. Горивата, поне аз като ходя на бензиностанцията, ми се струва, че са значително поевтинели. За мен е редно да разберем каква част от тази цена, дали е 1.50 лв. или 1.20 лв., няма значение, каква част представляват разходите за горива“, посочи Бачийски.

Стойността на горивата не е толкова определяща за цената на билета, посочи финансовият заместник – кмет Красимир Стойчев:

Горивата са около 28% в общата маса на себестойността. Не е някакъв много решителен процент, да отиде на половината себестойността“, поясни Стойчев.

Не е сега моментът да се променя цената на билета, смята Красимир Стойчев.

Подробности можете да чуете в прикачените файлове.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Болярово

Болярово със сондажи за нови водоизточници

В крайграничната община Болярово започнаха сондажи за нови водоизточници. Заради липсата на валежи през последните месеци, количеството на  водата значително се е понижило във всички във вододайни зони, информира кореспондентът ни Даниела Костова. Село Горска поляна от месец е на режим, като водата се пуска за 24 часа, след това два дни чешмите..

публикувано на 31.05.20 в 15:39

В понеделник сменят зам.-министъра на екологията

Зам.- министър Красимир Живков ще бъде сменен в понеделник, заяви премиерът Борисов . Той обяви срока в Поморие, след като извърши инспекция на строителството на обходния път на града По повод отстраняването от длъжност на Красимир Живков, премиерът заяви, че никой не може да упрекне ГЕРБ в милост: “С Емил Димитров, министъра на..

публикувано на 31.05.20 в 11:58

Арена Бургас трябва да е завършена до края на годината (СНИМКИ)

До края на годината се предвижда да бъде завършена залата „Арена Бургас“. Днес премиерът Бойко Борисов инспектира строителния обект в морския град. Заради извънредното положение се е получило забавяне на монтирането на финишната ламарина на покривната конструкция. С два месеца изостава проектът от планирания график, посочиха от фирмата –..

публикувано на 31.05.20 в 11:33

Плувецът Цанко Цанков в кампания срещу цигарите

Кампания под надслов „Живей здравословно, мисли позитивно“ ще се проведе днес в Бургас. Тя е посветена на Международния ден за борба с тютюнопушенето и се организира от Общинския съвет по наркотични вещества и отдел „Превенции и младежки дейности“ към Община Бургас. Сред посланиците на кампанията е преплувалият Бургаския залив Цанко Цанков. Той..

публикувано на 31.05.20 в 08:15

В Руенско почетоха паметта на загинали партизани и ятаци

76–годишнината от гибелта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук” отбеляза БСП на паметниците край руенските села Добра поляна и Топчийско. За да почетат паметта на загиналите и да припомнят за подвига и героизма им, на поклонението дойдоха председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов, областният председател на партията Стойко Танков,..

публикувано на 30.05.20 в 14:45

Падна забраната за провеждането на конгреси и изложения

Разхлабват мерките и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари и изложения. Днес здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която се регламентира реда за протичането им.   Събитията могат да се провеждат при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет и при спазване на въведените противоепидемични мерки. До..

публикувано на 30.05.20 в 12:27

Слагат камери на Поморийското езеро

Видеонаблюдение ще бъде осъществено на поморийското езеро с реализацията на проект. Той е спечелен от общината. Ще бъдат подменени стари канали и изградени нови, така че да не се влива сладководна вода в солената. По този начин ще бъдат запазени микроорганизмите, които произвеждат  лечебната кал. Тя често се краде, обясни кметът Иван Алексиев и..

публикувано на 30.05.20 в 11:01