Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Окръжният съд в Бургас задържа под стража обвиняем за държане на наркотични вещества

Окръжният съд Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо мъж,  обвинен за държане на наркотици. Той на  21 май в складово помещение в . Поморие, без надлежно разрешително,държал с цел разпространение - високорискови наркотични вещества - метамфетамин, амфетамин, канабис и екстази.

Разследването е в своя начален стадий, съобщават от съда. До момента по делото са разпитани обвиняемият и свидетели, извършено е претърсване в посоченото местопрестъпление и са иззети в различни полиетиленови опаковкии в различни по грамаж и форма разфасовки суха тревна маса, реагирали принаправения полеви тест на „канабис“; прозрачни кристалообразни вещества и твърдо топче с неправилна форма, които при полевия наркотест отчели реакция на„метамфетамин“; бяло блокче, реагирало на„амфетамин“; две жълти таблетки,реагиращи на „MDMA екстази“; 104 бр. сиви таблетки, отчели реакцияна „екстази MDMA“; полиетиленови плика тип „клипс“; електронна везна.

Най - общия първоначален преглед на доказателствения материал позволи на настоящия състав да направи предположение за възможността мъжът да е автор на деянието, за което му е повдигнато обвинение. По делото липсват доказателства, обосноваващи твърдяната в искането на прокуратурата опасност обвиняемият да се укрие, но според съда е налице реалната опасност мъжът да извърши престъпление, ако не бъде задържан. Тази опасност съдът извежда от факта, че настоящото деяние е осъществено в изпитателния срок на предходнотоосъждане на обвиняемия за други такива престъпления по чл.354а, ал. 2 от НК, за участие в организирана престъпна група, с цел разпространение на наркотични вещества (престъпление по чл. 321, ал. 3, вр. ал. 2 от НК), както и от множеството различни по форма и вид съхранявани извън дома му вещества, реагирали като наркотични при извършените полевите тестове.

Окръжен съд – Бургас счете, че доводите за постоянно местоживеене на обвиняемия и изразеното желание да се отзовава на нуждите на разследването, не опровергават преценката на съда за наличие на опасност от нова криминална проява на обвиняемия, която не би могла да бъде осуетена от ограничението да не напуска жилището си при поставяне в условията на „Домашен арест“.

Определението  може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.     


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Двама крадци отиват в затвора за 5 и 2.8 години

Бургаският окръжен съд  призна двама подсъдими за виновни, в това, че  чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство са отнели движими вещи от владението на различни лица без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят, като двамата обвиняеми са се сговорили..

публикувано на 28.05.20 в 16:43

За втори път подпалиха кантората на ЧСИ в Бургас

В Бургас за втори път палят кантората на частния съдебен изпълнител Трифон Димитров. Входната врата на кантората е засегната при пожара днес, а по време на инцидента Трифон Димитров е  бил в помещението и лично се е обадил на тел.112. При пожара няма пострадали. По първоначална информация пожарът е умишлен, входната врата на кантората е била..

публикувано на 28.05.20 в 13:58

29 -годишен мъж е в ареста след серия кражби от търговски обекти

Криминално проявен и осъждан бургазлия е задържан след серия от кражби. Те са станали през април и май тази година в магазин за плодове и зеленчуци, аптеки и заведения за бързо хранене. Всички търговски обекти са на територията на к-с "Славейков". Мъжът е вземал малки суми от по 50- 80 лева. Кражбите осъществял след счупване на прозорци или от..

публикувано на 28.05.20 в 09:07

Умишлено повреждат напоителната система в центъра на Ямбол

Установени са умишлени повреди на напоителната система в центъра на Ямбол. От един месец ОП "Паркове и зони за отдих и спорт" извършва поливането на тревните площи по продължението на улица "Г.С. Раковски", след като договорът на фирмата изпълнител беше прекратен, поради неизгодни финансови условия. На две места по същата улица са открити умишлени..

публикувано на 27.05.20 в 15:02

15 години затвор за жестоко убийство в Ямбол

15 години затвори получи мъж за убийство по особено жесток начин на 35-годишна жена, съобщиха от Окръжна прокуратура- Ямбол. Престъплението е било извършено през ноември в къща в Ямбол.   Разследването е установило, че пострадалата, която била без дом и работа, живеела при обвиняемия. Двамата имали чести спорове, тъй като жената се..

публикувано на 27.05.20 в 14:51
Либийският танкер „БАДР

За 6-ти път изясняват кой е собственикът на либийския танкер "БАДР"

Една година и 6 месеца след началото на разследването, Окръжната прокуратура в Бургас удължи за 6-ти път срокът за приключване на досъдебното производство по случая с либийския танкер „БАДР“, който след като смени 3 пъти собствеността си вече се казва „Мариам“. Две години плавателният съд е задържан в бургаското пристанище, а заради казуса либийската..

публикувано на 27.05.20 в 13:36

Съдът пусна Бенчо Бенчев да се лекува в Турция, ще разпитват Димитър Желязков

Бургаският районен съд разреши на подсъдимия общински съветник Бенчо Бенчев да напусне еднократно страната за преглед и лечение в болница в Истанбул. Бенчев е обвинен в укривателство на издирвания несебърски бос Димитър Желязков-Очите и незаконно притежание на огнестрени оръжия и боеприпаси. Делото бе отложено за 8-и юли.  На днешното съдебно заседание..

публикувано на 27.05.20 в 12:29