Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

От спешен ремонт се нуждае пътят Стефан Караджово - Кошу дере

От спешен ремонт се нуждае част от третокласния път Камен връх – Горска поляна. Ръководството на община Болярово повече от три години пише писма до институциите той да бъде реновиран. С проблема е запознат лично премиерът, АПИ и МРРБ. Жители на Стефан Караджово настояват да бъде  обезопасен и пътят, който преминава през селото.
Преди няколко години беше извършен частичен ремонт в началото на пътя Камен връх на около близо километър, но конкретно този участък Стефан Караджово -Кошу дере е в много лошо състояние, обясни кметът Христо Христов:
Има обещания, но на този етап конкретни практически действия няма.Става въпрос за финанси. Може би над три милиона.Поетапно може да се започне, поне най-фрапиращият участък, той е около 4 километра и половина.
Кметът на Стефан Караджово е входирал писмо до общината, за да бъдат изградени две неравности на пътя в селото. По този начин ще се  ограничи скоростта на преминаващите превозни средства.Общинската комисия по безопасност е била на място и е направила оглед. Ще има решение, поясни кметът:
Да бъдат монтирани два легнали полицаи, защото последните седмици бяхме свидетели на събития скоро в едно село, мисля, че в района на Пазарджик или другаде, където бяха блъснати доста хора  заради висока скорост. От наша страна, което зависи от комисията, ще бъде направено. Ще направим искане до полицията, до КАТ Ямбол и до АПИ, до Областно пътно управление Ямбол, които са собственици на пътя. Мисля, че няма да има спънки да бъдат изградени два легнали полицаи на входа и на изхода на селото.

Поставянето на неравностите може да стане до два месеца, уточни Христов.

  ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф.Галя Христозова е зам.-председател на УС на Съвета на ректорите

На заседание на Общото събрание на Съвета на ректорите беше избран нов Управителен съвет. Проф. д.п.н. Галя Христозова – ректор на Бургаския свободен университет, бе избрана за член на Управителния съвет, а на първото заседание на Управителния съвет – за негов заместник-председател. Председател на Управителния съвет е проф. д.ф.н. Анастас..

публикувано на 09.07.20 в 21:20

Обсъдиха имена за 30 улици в Бургас

Над 30 предложения за именуване на улици в промишлената зона Север и 5-ти километър бяха подложени на обществено обсъждане в голямата зала на община Бургас в присъствието на граждани и общински съветници. В списъка са предимно имена на местни индустриалци. Историци възразиха, че  трябва да се търсят личности с обществен принос. "Хората от бизнеса се..

публикувано на 09.07.20 в 18:12

Частично затварят улица "Акве Калиде" в Бургас зарази ремонт

Заради ремонта по ул. "Транспортна" и възстановяване на асфалтовата настилка след подмяната на ВиК мрежата в участъка по ул. "Димитър Аврамов" и ул. "Акве Калиде", временно ще бъде затворена утре, 10 юли, от 8:00 до 12:00 часа, улица "Акве Калиде" в кръстовището с ул. "Димитър Аврамов". Движението там ще бъде забранено за МПС в посока от и към Терминал..

публикувано на 09.07.20 в 16:59

"Булевард Демокрация" на 9 юли

Днес  проследяваме  един случай превърнал се в национална кауза, зад която застанаха политици, депутати, държавни институции ,както и десетки българи.Това е делото срещу 4-а български гранични полицаи, което образува Турския наказателен съд в Къркларели. Те са обвинени в смъртта на турски бракониер преди 12 години на границата ни край Резово. По темите с..

публикувано на 09.07.20 в 14:06

Частично ограничават достъпа на граждани до Морската гара заради учение на НАТО (СНИМКИ)

Частично ограничават достъпа на граждани до Морската гара на Бургас. Причината е Национално военноморско учение, в което ще се включат и страни, членки на НАТО.  Затова и от днес работници монтират ограда, за да спрат достъпа на външни лица до военните кораби. Оградните съоръжения се поставят от заведенията при Магазия 1 до Морската гара...

публикувано на 09.07.20 в 14:05

По-кратки кандидат-студентски изпити във Факултета по медицина в "Асен Златаров"

Времетраенето на редовните кандидат-студентските изпити във Факултета по медицина на университет "Проф. д-р Асен Златаров", насрочени на 19 юли по биология и 26 юли по химия, ще бъде съкратено почти наполовина. Това съобщи днес деканът на Медицинския факултет в Бургас - доц. д-р Цветан Велинов. От стандартните досега 4 астрономически часа бъдещите..

публикувано на 08.07.20 в 13:51
Снимката е илюстративна

Няма обгазяване в Средец след пожара край завода за пластмаси

Няма замърсяване на въздуха в град Средец след пожар в района на завода за пластмаси.  При инцидента снощи горяха подготвени за преработка отпадъци.  Замерване, направено от мобилна лаборатория в две точки на града - край жилищните блокове и пред сградата на общината в центъра, не е отчело превишение по 26 показателя за допустимите стойности..

публикувано на 08.07.20 в 13:19