Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ремонтират пътища в община Созопол

Σοζόπολη
Снимка: αρχείο

Ремонтират пътища в община Созопол

Няколко пътища в община Созопол се предвижда да бъдат ремонтирани до края на годината. Това ще стане със средства от държавния бюджет, посочи кметът Тихомир Янакиев:

„Става въпрос за пътя Росен - Равна гора, за 1,7 млн. лева, улици в кв. „Мисаря“ в Созопол за 1,3 мнл лв. Предвижда се ремонт на пътища, които са в Зидарово, Вършило, Габър, също Атия, между двата квартала, както и пътя „Златна рибка – Равадиново. Това е в размер на около един мнл лева“

Заради извънредното положение част от ремонтите са отложени за края на годината. Проектите за Созопол и Равадиново ще започнат след 30 септември. Пътят между селата Росен и Равна гора не мисля, че има проблем да започне и от сега, допълни Янакиев.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Престрелки между съветници по казуса "Росенец"

Бургаският общински съвет "замете под килима" проблема с преминаването  в частни ръце  на общинска улица в парк „Росенец“, твърди общинският съветник от Средна Европейска класа Констатин Бачийски. Докладната му записка за отмяна на решението не бе допусната за разглеждане на последната сесия на местния парламент. По думите му това е станало с..

публикувано на 04.07.20 в 13:52

Отпуснаха кредит от близо 3 млн. лв на община Созопол

Община Созопол получи безлихвен кредит в размер на близо 3 млн. лева , съобщи кметът Тихомир Янакиев. Парите са отпуснати според приетия план за финансово оздравяване на Общината. Те ще се използват целево - единствено и само за погасяване на неразплатени задължения от 2018 и 2019 г ., посочи градоначалникът: "С тази сума ще изчистим всичко..

публикувано на 04.07.20 в 09:08

Лидерът на СЕК Константин Бачийски: Започвам подписка срещу бариерата в Росенец

Лидерът на Средна европейска класа Константин Бачийски заяви, че не се поддава на натиск, по повод подписка на жители на село Равнец с искане за оттеглянето му като общински съветник. "Лично за мен в основата на тази инициатива стои това, че не се огънах пред заплахите и изкушенията  да се откажа от битката по скандалния случай с подарената..

публикувано на 30.06.20 в 09:46

Жители на Равнец търсят отговорност от общински съветник

Над 300 жители на Равнец внесоха писмо в Общинския съвет, с което настояват за оттеглянето на лидера на СЕК Константин Бачийски. Той бе кандидат   за кмет на Бургас на последните избори, а в момента е общински съветник. В предизборната му програма, озаглавена "План Бачйиски" развитието на бившето военно летище като карго с безмитна зона беше основен..

публикувано на 29.06.20 в 18:21
Стойко Танков, областен председател на БСП - Бургас

БСП - Бургас подготвя общински конференции в региона

8 общински конференции на БСП предстоят в Бургаско, съобщи областният лидер на партията Стойко Танков. По новия график те трябва да се проведат от 3 до 24 юли, след като веднъж вече бяха отложени заради извънредното положение: " В момента усилията ни са насочени в довършване на общинските конференции. Предстои ни и подготовката за прекия избор на..

публикувано на 28.06.20 в 11:27

Двама зам.-министри в Бургас в един ден, разясниха мерки и програми

Двама зам.-министри проведоха срещи с гражданите в централата на ГЕРБ в Бургас. Приемен ден имаше зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова. Една от срещите й бе с кмета на гр. Българово – Йордан Йорданов. Те обсъдиха негативното влияние на кризата с Ковид-19 върху местните бюджети. „Общините имат допълнителни разходи за..

публикувано на 28.06.20 в 10:31
Кметът Тихомир Янакиев с част от екипа си представи плана за финансово стабилизиране на общината

Vox populi в Созопол: Кога виновните ще понесат отговорност за финансовия крах в общината?

Созопол - една от най-богатите общини сега е в окаяно финансово положение. Кметът Тихомир Янакиев опита да я съживи с безлихвен заем от държавата в размер на 3 млн лева. Снощи той представи пред съгражданите си плана за финансово оздравяване на общината.  22 млн лева дълг и над 5 млн лева неразплатени задължения – това заварва..

публикувано на 26.06.20 в 15:05