Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се съдът да излезе с решение по делото за убийството на Мастара

Бургаският окръжен съд се очаква да излезе с решение по делото за убийството на бизнесмена Димитър Стаматов- Мастара през ноември 2002 година.

Обвиняеми ми са Пламен Дишков като поръчител и Тодор Неделчев като помагач. 

Близо 70 свидетели и вещи лица бяха разпитани по време на съдебната сага, в това число и топ полицаят Ботьо Ботев. .

Процесът срещу Дишков и Неделчев тръгна през октомври 2013 г. в окръжния съд, но пропуски в обвинението то бе върнато на досъдебна фаза. Все пак след множество отлагания той стартира през 2016 година.

За смъртта на Стаматов физическият убиец  Бойко Стоянов излежа своята присъда и излезе предсрочно от затвора през 2015-та.

Заседанието започва днес в 9:30 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Автомобил горя в Средец тази сутрин

Сигнал за горящ автомобил е получен в Районното управление в Средец на 3 септември около 4:26 часа сутринта.  Колата е собственост на 65-годишен мъж от Средец. Тя е била паркирана пред дома му, разположен на ул. "Гочо Кънев".  Огънят е потушен от един противопожарен екип и трима огнеборци. От инцидента автомобилът изгорял напълно без..

публикувано на 04.09.24 в 10:50
Снимката е илюстративна

Млада жена пострада при инцидент с електрическа тротинетка в Равда

29-годишна жена пострада след инцидент в село Равда, съобщават от полицията. Случаят е от 3 септември около 16:30 часа.  В района на Т-образното кръстовище на улиците „Несебър“ и „Аурелия“, лек автомобил, управляван от 48-годишна софиянка, при извършване на завой отнема предимството и блъска електрическа тротинетка.  Тя е управлявана от жена..

публикувано на 04.09.24 в 09:37

Дете е в болница след побой в Айтос

Дете е в болница, а други две са с тежки травми след побой в Айтос. Случаят е от 27 август, след 9 вечерта. 18-годишен младеж е нападнал тримата 15-годишни тийнейджъри в близост до детска градина. След боя едно от децата е със счупен нос, второто – с фрактура на челюстта, а третото – със сътресение. Извършителят е бил задържан за срок до..

обновено на 03.09.24 в 15:57

Пребиха и ограбиха възрастен мъж от Каблешково

Мъж на 72 години е пребит и ограбен в района на ул. " Св. Св. Кирил и Методий" в Каблешково, съобщават от полицията. Нападателят е непознат за пострадалия. След като му нанесъл побой му отнел личните документи, дебитната карта и мобилния телефон. След това го завел в игрална зала в града и го накарал да преведе по пост терминал сумата от 100 лева,..

публикувано на 03.09.24 в 09:29

Мотоциклетист пострада при катастрофа на пътя Бургас - Малко Търново

27-годишен мотоциклетист пострада при катастрофа на пътя Бургас - Малко Търново, съобщават от полицията. Преди  разклона за с. Индже войвода, поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол, той е излязъл  извън пътното платно. Мъжът е с фрактура на дясната ръка, откаран е в бургаска болница. 

публикувано на 03.09.24 в 09:24

Цветелина Рандева, ОДМВР: Престъпление е хвърлянето на отровни хранителни примамки

Последният случай с отровени ловни кучета в созополското село Зидарово предизвика недоволство на хората в населеното място, а ловци организираха и протест в събота. Собствениците на двете кучета, консумирали хранителни остатъци напоени с отрова са сигнализирали в полицията в Созопол.   Това е изключително сериозна тема, защото ако днес са кучета,..

публикувано на 02.09.24 в 15:01

Турнир по пожароприложен спорт ще се проведе в Бургас

За втора поредна година Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Бургас и „Спортен клуб по пожароприложен спорт – Бургас“, организират провеждането на клубен турнир по пожароприложен спорт за пожарникари и доброволци в най атрактивната дисциплина „Бойно разгръщане от мотопомпа“, съобщават от полицията...

публикувано на 02.09.24 в 11:57