Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Сливен отдаде почит на делото на Христо Ботев

Снимка: БГНЕС

Под звуците на сирените и националния химн Сливен отдаде почит на делото на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на войводата Хаджи Димитър и сливенските възрожденци от представитлите на общинската и държавна власт в града, политически партии и граждански организации. 

Кметът на Сливен Стефан Радев определи 2 юни като една от най-хубавите български традиции на почит и преклонение към падналите за свободата на България.

"Ден, в който цяла България застива, за да отдадем почит на хората, които са дали живота си за нашата свобода и за възстановяването на нашата държава. И е чудесен пример, за това как можем да предаваме от поколение на поколение паметта и почитта към нашите герои."

Възпоменателната церемония бе кратка, без традиционните военни почести и гражданско участие, заради действащите противоепидемични мерки в страната.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 16 юли

Държавното управление в момента се крепи на хазартен принцип. Или ще има кабинет, или ще има оставка. Или ще е експертен, или само ще се подменят министрите. А трима от тях вече напускат кабинетите си. Обяснението беше странно – че така се туширало съмнението и тезисите, че били там по линия на ДПС. Което, по мое мнение, само ги засили. И е..

публикувано на 16.07.20 в 14:54

Спасеното знаме от плажа в Росенец пътува към София (СНИМКИ И ВИДЕО)

Спасеното знаме от парк „Росенец“ пътува от Бургас към националния протест в София тази вечер. Близо 20 души от морския град го придружават, за да се включат в недоволството с искане оставка на правителството. Бисер Русимов и Иван Иванов от ОЗБГ, които спасиха флага обясниха, че това знаме се е преврънало в символ на обединението на..

публикувано на 16.07.20 в 12:23

Националното тол управление отваря приемна в Бургас

Националното тол управление отваря приемни на 17 -ти юли. Те са за превозвачи. В тях ще се разясняват правилата за контрол и правоприлагане на тол системата и ще могат да се разглеждат конкретни казуси. Служители на НТУ ще очакват гражданите всеки петък от 13 ч. до 16 ч. в сградите на областните пътни управления в Благоевград, Бургас, Варна, Велико..

публикувано на 16.07.20 в 09:49

Събират средства за НУ"Васил Левски" в Сливен

Дарителска сметка за изграждането на сграден фонд към Начално училище „Васил Левски“ Сливен е разкрита, след като е отказано финансиране от общината. Това обяви директорът на училището Николай Кадирев. Той апелира към министъра на образованието Красимир  Вълчев да бъдат отпуснати средства за изграждането на необходимите стаи, за да може училището да..

публикувано на 16.07.20 в 09:04

"Спасеното" знаме заминава за София

Българското знаме, което беше отнето от Христо Иванов на брега край парк “Росенец“ и захвърлено, ще бъде занесено на протестите в София. Група бургазлии ще се присъединят към недоволството в столицата днес.  Бисер Русимов, човекът, който спаси българския флаг, ще е този, който ще го занесе в София. Припомняме, че флагът , който политически активисти..

публикувано на 16.07.20 в 08:33

Фурми раздаваха на протеста в Бургас

С  раздаване на фурми започна петата протестна вечер в Бургас. Участващите призоваха за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Над 300 души са се включили досега в  подписката,в която се настоява общината да си върне пътя към имота на Ахмед Доган, съобщиха инициаторите й. С викове и скандирания протестиращите се..

публикувано на 15.07.20 в 19:57
Снимка: Архив

Два протеста ще се проведат тази вечер в Сливен

За трета поредна вечер в Сливен ще се проведат два антиправителствени протеста. Единият е организиран от Обединение Демократична България, а другият е организиран от граждани в социалните мрежи. Те са насрочени за 18.00 часа пред НТС и за 18.30 пред сградата на община Сливен. Очаква се двата протеста да се слеят в шествие по главната улица на града, след..

публикувано на 15.07.20 в 17:33