Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НЧ "Изгрев 1909" с поредна инициатива:

Лятна библиотека на открито за деца и възрастни в парк "Изгрев"

Целта е да се популяризира четенето

„Мисия лятно четене“ е инициатива на читалище „Изгрев“,която ще се провежда на открито в едноименния парк на комплекса до края на август. Целта е да се популяризира четенето сред малчуганите, техните родители, баби и дядовци, съобщи секретарят на читалището Кристина Атанасова:

" Лятната ни библиотека, наречена "Изгрев парк чете" предлага интересни книги за всякакви възрасти. Направили сме малки рекламни материали, от които всеки може да си избере да ползва някои от дейностите ни. Децата се опитваме да спечелим чрез инициативи под формата на игра и забавление. Искаме малчуганите да свикнат с библиотеката, с читалището, да знаят, че когато са читатели, това е гордост!"     

Около 1000-1200 са потребители на читалището годишно. Към днешна дата фондът на библиотеката му е около 36 000 тома. Тя е с общообразователен профил като целта е да се осигуряват нови заглавия, към които има най-голям интерес. 

повече може да чуете в звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Димитър Маринов идва в Бургас за предпремиерата на филма за Гунди

Актьорът Димитър Маринов идва в Бургас за предпремиерата на филма „Гунди – Легенда за любовта“ днес от 19:00 ч. в Културен дом НХК.  Маринов, както и единият от продуцентите на филма -Андрей  Арнаудов ще присъстват на предпремиерата в Бургас по покана на Община Бургас. Жителите и гостите на града ще имат възможност да гледат трите най-нови филма, в..

обновено на 12.10.24 в 15:04

Започва конкурс по повод Деня на народните будители

Ученици от 1 до 12 клас могат да участват в конкурса за рисунка или литературна творба на тема „Народните будители от моя роден край".  Той се организира от Община Бургас, Центъра за подкрепа на личностното развитие и Неделното училище към храм „Св. Пимен Зографски“ в кв. Крайморие. Конкурсът се провежда с благоволението на Негово..

публикувано на 12.10.24 в 14:20

В Ямбол започнаха репетициите на спектакъла "Кой ме гъделичка?"

В ямболския куклен театър „Георги Митев“ започнаха репетиции на спектакъла „Кой ме гъделичка?“ Премиерната постановка ще зарадва най- младата публика на града в началото на ноември.  Автор на пиесата на Румен Николов, а неин режисьор е Евелина Кьосовска.По време на спектакъла зрителите ще могат да се пренесат в два  свята с различни фантастични..

публикувано на 12.10.24 в 10:34

Фестивал на уличните изкуства "6Fest" гостува за първи път в Бургас

Фестивалът за улични изкуства "6Fest" (ШестФест) ще гостува за първи път в Бургас този петък и събота. Ще бъдат представени цирк, театър, огнено изкуство и танци. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас по Фонд „Култура“ и събитията в него ще са с вход свободен. Акцентът ни е насочен към младите хора и затова им..

публикувано на 11.10.24 в 10:10

Мария Лалева: "Пътища от огън" разказва за войната във всеки един от нас

Мария Лалева представя новия си роман „Пътища от огън“ на обиколка в 30 града в страната. В Бургас тя ще гостува на 14 октомври, понеделник.  Това е книга за огнените човешки пътища, по които съдбата ни води, за да спаси красивото, извечното, сияйното у човешкото същество, каза Мария Лалева и добави, че голяма част от нея е..

публикувано на 11.10.24 в 09:10

Виктория Бешлийска: Важно е да осмислим какви видими и невидими нишки имаме с другите

Съдбите на 7 жени за 130 години се преплитат в романа "Нишка". Това е третата книга на Виктория Бешлийска, тя излезе през юли и се превърна в една от най-търсените и четени в съвременната българска литература. Тази вечер бургаските читатели се срещат с авторката, която бе гост в предаването " Булевард Демокрация" на БНР Бургас. Елена е градът, в който..

обновено на 10.10.24 в 17:49

Представят в Бургас новата книга на Мария Лалева

Един от най-обичаните и четени съвременни български автори - Мария Лалева, ще представи премиерно новата си книга "Пътища от огън" в Бургас. Тя ще очаква всички желаещи да се срещнат с нея от 18:00 ч. на 14.10.2024 г. (понеделник) в хотел "Приморец". Входът е свободен, ще има книги на място, както и възможност за автографи. Сюжетът, събран на..

публикувано на 10.10.24 в 11:30