Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опера в двора на бургаския етнографски музей

Дворът на Етнографския музей ще се превърне в импровизирана  музикална сцена на 13 юни. Концертът е с участието на солисти на Държавна опера - Бургас и е част от програмата на първия от серията тематични летни уикенди, които Община Бургас, организира през сезон 2020.Пилотното издания е Етно хендмейд уикенд  е на 12-14 юни.

Музикалното събитие в Етнографския  ще започне точно в 19:30 ч. в  събота. В програмата са включени  песни от български композитори, в изпълнение на Мария Цветкова-Маджарова - сопран, Нона Кръстникова - сопран, Яни Николов - тенор, Бранимир Недков - баритон, Йордан Христозов - баритон, Йоана Кадийска - мецосопран, Делян Славов - бас, Диман Панчев - бас и корепетитор - Мира Искърова

Билети се продават на касата на Опера Бургас. Побързайте, капацитетът е ограничен поради мерките за социална дистанция. Цена на билета е 10 лв.

Концертът се провежда на открито.

Вижте пълната програма на Етно хендмейд уикенд

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Занаятчии и биопроизводители се събират в Бургас за базар на ръчното творчество

Най-добрият майстор на ножове в страната Любомир Дудев, известният ювелир Огнян Пендичев и шекерджийница от Троян са само част от 70-те участници на предстоящия THE HANDMADE MARKET BURGAS - Базар за ръчно творчество, който ще се проведе в рамките на Етно..

публикувано на 08.06.20 в 16:03
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Кралица на красотата" в бургаския театър под режисурата на Боил Банов

Бившият министър на културата Боил Банов режисира "Кралица на красотата" в бургаския театър. Спектакълът е по текст на Мартин Макдона. Премиерата е от 19 часа в камерната зала. Боил Банов е ученик на Борислав Чакринов. Така се е родила..

обновено на 16.04.24 в 11:19

Първото издание на конкурса "Фредерик Франсоа Шопен" ще се проведе в Бургас

Първото издание на музикалния конкурс  "Фредерик Франсоа Шопен" ще се проведе на 25 и 26 април от 17.00  до 20.00 часа в Културния център “Морско казино” в Бургас, съобщават от Общината.  Целта е да се даде възможност на всички участници да представят..

публикувано на 16.04.24 в 11:16

Излъчват документалния филм "Директна цел - България" в Бургас

Документалният филм „Директна цел – България“ ще бъде излъчен тази вечер от 19 часа в Културен дом НХК, съобщи община Бургас. Той проследява защитата на българските небе и земя по време на Балканската, Първата и Втората световна война (1912 г. до 1945..

публикувано на 16.04.24 в 08:43

Участници от цял свят идват за балетния конкурс “Сара-Нора Прима“

Балетисти от цял свят идват за второто издание на международния балетен конкурс “Сара-Нора Прима“, който ще се проведе от 1-ви до 6-и юли на сцената на Бургаската опера. Записването вече започна и до тук има голям интерес, коментира  създателят на..

обновено на 15.04.24 в 11:15

Kris Gran събира „Две сърца“ в ново видео

публикувано на 14.04.24 в 15:00

Костадин Михайлов със самостоятелен концерт по време на конкурса "С песните на Златка Ставрева"

Странджанският народен певец от с. Бродилово, община Царево Костадин Михайлов представи самостоятелен концерт с оркестър от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф.Асен Диамандиев" град Пловдив с диригент д-р Николай Гурбанов...

публикувано на 14.04.24 в 10:14

Играят "Трите прасенца" в Бургаския куклен театър

Спектакълът "Трите прасенца" ще бъде представен днес в залата на Кукления театър в Бургас.  И тази приказка започва с „Имало едно време…“, защото истинските приказки нито си помнят времето, нито пък кой ги е измислил, но въпреки това се..

публикувано на 14.04.24 в 08:00