Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демонстрации по американски футбол днес в Бургас

| обновено на 13.06.20 в 08:21
Снимка: Светлан Симов/Sofia knights/Facebook

Демонстрационни мачове и тренировки по американски футбол ще се проведат днес в Бургас. Организатори са клубовете Sofia Knights и Black Sea Pirates. Домакин на срещите ще е теренът до Парк Арена ОЗК. Целта ни е да покажем на повече хора този спорт, коментира един от организаторите Мартин Дойчев.

За мен спортът е доста интересен, макар и различен и непознат за България. И все повече хора успяваме да запознаем с идеята. Напоследък се стремим да популяризираме спорта извън мястото, където е най-известен – в София. От декември започнахме да го популяризираме във Варна, в Шумен, в Русе и в Бургас. И заедно с другите момчета решихме да се съберем на едно място за нещо демонстрационно и преценихме, че в Бургас е най-подходящо“, разказа Дойчев.

Над 50 души вече са се записали за демонстрацията, подробности можете да видите тук. Събитието, което започва в събота, в 11 ч., стартира с тренировка, след което ще има мач на хора от София, Варна и Шумен. Демонстрационната среща е планирана за 17 ч. 

Интервю с Мартин Дойчев можете да чуете в прикачения файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В родното село Тополчане очакват бронзовия медалист Божидар Андреев

В Тополчане - родното село на бронзовия медалист в щангите Божидар Андреев, днес негови близки, приятели и съседи коментираха успеха му и обявиха, че той е гордостта на селото. В дома на майка му Гинка Илиева снощи всички са били пред телевизора, за да подкрепят Божидар.  Днес за успеха на Божидар Гинка още рано сутринта почерпи съседите си. Тя..

публикувано на 09.08.24 в 12:22

Българи в четири спорта днес на Игрите

Български спортисти в четири спорта ще участват днес на олимпийските игри в Париж. Реални шансове да спечелят медали, след четирите отличия за страната ни вчера, имат щангиста Карлос Насар и гимнастичката Боряна Калейн. Сигурно, поне сребърно отличие, си гарантира борецът Магомед Рамазанов, който е на финал довечера. В 11 часа започват квалификациите..

публикувано на 09.08.24 в 08:26
Златният ни медалист Семен Новиков

България със злато! Семен Новиков е олимпийски шампион в Париж

България има своя първи олимпийски шампион на игрите в Париж. Златният медал в борбата спечели Семен Новиков, който на финала надви иранският борец Алиреза Мохмадипиани, който е световен вицешампион в категория до 87 кг. Новиков надви с категоричното 7:0 точки. С бронза се окичиха Жан Беленюк (Украйна) и Турпал Али Бисултанов (Дания), които спечелиха..

публикувано на 09.08.24 в 06:59
Хавиер Ибанес ще се боксира за финал довечера.

Българи в шест спорта на олимпийските игри днес

С участие в шест спорта продължават българските спортисти на 33-ите олимпийски игри в Париж днес, 8 август. Започва турнирът по художествена гимнастика. В квалификациите за многобоя от 11 часа наше време ще играят Боряна Калейн и Стилияна Николова в различни потоци. В 11:47 часа е осминафиналният двубой на натурализираната Кимиа Ализаде в таекуондото,..

публикувано на 08.08.24 в 08:13
архив

Тихомир Иванов е във финала в скока на височина в Париж

Тихомир Иванов успя да се класира за финала в скока на височина от Олимпийските игри в Париж. Българинът записа постижение от 2,24 метра, а след това той не успя три пъти на 2,27 м е височина, която той не е преодолявал през този сезон. Въпреки това той попадна сред 12-те състезатели, които ще спорят за медалите в дисциплината.  30-годишният..

публикувано на 07.08.24 в 13:19

Бургаски тенесист спечели турнир до 12 г. в Испания

Бургаският талант Даниел Стоянов триумфира с титлата при момчетата, а Мая Мичева стана вицешампионка при момичетата на сингъл на турнир до 12 г. от първа категория на Тенис Европа в Испания. Във финала при момчетата Стоянов победи с 6:3 и 7:5 Федерико Гарберо от Италия. Така Дани спечели титлата с пет поредни победи при само два загубени сета. С..

публикувано на 07.08.24 в 11:19

Четирима българи на Игрите днес

Представители в четири спорта ще има България в сряда, 7 август, на олимпийските игри в Париж. В 10:30 часа наше време в сериите на каяка на 500 метра стартира Йоана Георгиева. Тя е в откриващата серия, а първите две състезателки от шестте серии се класират директно на полуфинал. Останалите до седмо място ще продължат на четвъртфиналите. В 11:00 часа..

публикувано на 07.08.24 в 09:18