Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургас ще се рекламира като туристическа дестинация със своя графична визия

Бургас ще се рекламира като туристическа дестинация със своя индивидуална графична визия. Тя бе избрана сред общо 100 предложения. Автор на излъчения като победител проект за графична идентичност на бранд Бургас е Невена Колева от София. Тя е носител на престижни отличия в сферата на графичния дизайн. Завършила е НХА.

Заради изключителния интерес и включването на голям брой творци, бяха определени и две съпътстващи награди. Журито реши да поощри проектите на "ФОРМС" /K2Q/ - Бургас и на Иван Манолов, който от дълги години живее и работи  зад океана, но се е включил с няколко предложения в конкурса на Община Бургас.

Кандидатите бяха оценявани от 9-членно жури с председател проф. д-р Божидар Йонов, представител и основател на Международното триенале на сценичния плакат - София и член на организационния му комитет. Негова бе идеята за съпътстващи награди.  В състава на журито бяха още гл. ас. Ненко Атанасов - НХА, катедра "Плакат и визуална комуникация"; Николай Дубаров - главен художник на Община Бургас; Добрин Вътев - председател на Дружество на художниците - Бургас; Весела Йорданова - директор на дирекция "Култура и връзки с обществеността"; арх. Емил Бурулянов - главен архитект на Община Бургас; Радовеста Стюърт - началник отдел "Туристически политики и дейности"; Живко Табаков - председател на Комисия по туризъм в Общински съвет - Бургас; Соня Енилова - председател на Бургаска регионална туристическа асоциация (БРТА).

"Благодаря на всички творци, които се включиха в конкурса. Предложенията бяха изключително добри и със сигурност са затруднили журито.  Общината планира изложба с всички проекти. Отправяме покана към бургаския бизнес да се запознае с графичните концепции, те са подходящи за различни прояви", обяви зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева.

Концепцията, класирана на първо място, ще получи парична награда, както и двама подгласници на победителя.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рибари не желаят резерват в Черно море от Созопол до Царево

Рибарите от Местната инициативна рибарска група "Приморско-Царево"  не одобряват създаването на морски резерват в Черно море, съобщи един от представителите на сдружението Димо Димов.Идеята е на „Грийнпийс България", според нея  защитената зона трябва да е навътре в морето от Созопол до Царево, в рамките на 570 кв. км. Говорил съм и с кметовете..

обновено на 03.09.24 в 17:50

Антон Полукчиев: До 30% ще се завиши цената на гроздето

Гроздоберът в Бургаско е започнал няколко седмици по-рано от обичайното, каза председателят на регионалната лозаро-винарска камара Бургаска Южночерноморска Антон Полукчиев. Производители берат белите сортове – мускат отонел, совиньон блан и шардоне. Голямата суша в региона е довела до бързо зреене, натрупване на захарите, но..

публикувано на 03.09.24 в 08:00

Държавата още не е възстановила над 1,2 млн. лева, които изразходи Царево след наводненията

Заради влошената метеорологична обстановка от една седмица на територията на общината заседава денонощен кризисен щаб. Това съобщи кметът на Царево Марин Киров в студиото на БНР Бургас. През последните дни времето над морската община е динамично: „Бяха предприети редица превантивни мерки и дейности, като включително преди началото на летния..

обновено на 01.09.24 в 11:33

Хотелиер: До 40-50% са намаленията на туристическите пакети през септември

През септември намаленията достигат до 40-50 % , в зависимост от категорията и пакетите на почивки, каза в студиото на БНР Бургас хотелиерът Елена Андонова. Тя е управител на 7 хотела в Свети Влас и Слънчев бряг, като е създател и на Асоциация на туристическия бизнес в България. Тя уточни, че през септември времето ще се задържи с приятни..

публикувано на 01.09.24 в 10:58

Природният газ поскъпва с близо 2%

Природният газ поскъпва от днес с близо 2% . Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на синьото гориво за следващия месец от 61,91 лв. за мегаватчас .В първоначалното си заявление от 12 август "Булгаргаз" прогнозираше намаление на цената с около 2% до 59,54 лв./MWh. Според КЕВР, причината газът да поскъпне, вместо да поевтинее, е, че..

публикувано на 01.09.24 в 08:15
Летище Бургас

1,2 млн. чужденци са пристигнали по Южното Черноморие този сезон

1 млн.и 200 хиляди са чуждестраннитетуристи пристигнали по Южното Черноморие този сезон. Няма регистриран ръст, а нивата са същите като миналата година.  Те са далеч от рекордните 3-милиона туристи в най-силната за българския летен туризъм 2019-а година. Това показват данните на бургаското летище.  Последният чартърен полет за сезона е планиран за..

публикувано на 01.09.24 в 07:32

Възобновяват работата по създаването на Гаранционен фонд

От началото на септември министърът на туризма Евтим Милошев ще възобнови дейността на работната група, която подготвя промените в Закона за туризма, свързани със създаването на Гаранционен фонд. Новата структура трябва да защитава потребителите при фалити на туроператорски компании и предизвика възраженията на браша, който заплаши с протести...

публикувано на 29.08.24 в 17:24