Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Диян Георгиев: 60-70 души напускаме „Възраждане“ - Бургас (обновена)

Костадин Костадинов: Само четирима напуснаха бургаската структура

| обновено на 11.06.20 в 13:32
Владимир Павлов (с ризата) пред клуба на "Възраждане"
Снимка: gramofona.com

Близо 70 души от структурата на партия „Възраждане“ в Бургас са подали оставки. Това каза за БНР-Бургас общинският съветник Диян Георгиев. 
На събранието снощи е трябвало да се обсъди оставката на досегашният областен координатор Владимир Павлов, както и сигналите срещу него от съпартийци. Павлов не бе допуснат вътре, поясни Диян Георгиев:
Събрахме се цялата организация в Бургас, която е над 60-70 човека. Събрахме се в клуба на „Възраждане“, но Костадин Костадинов (националният председател на партията – б.а.) не допусна Павлов да влезе в залата. Тогава станах, подадох си моята оставка, излязох навън и след мен тръгнаха останалата част, 60-70 човека и излязохме при Владо. Вътре останаха максимум 17 души, тия, които пуснаха доносите срещу Павлов. Всички, които тръгнаха с нас, попълниха вънка обща молба за напускане и после някой влезе и я подаде на Костадин и така свърши всичко. В Бургас структура на „Възраждане“ няма“, коментира Георгиев. 
Напусна и кметът на Дебелт, Ангел Ников, поясни Георгиев. Той добави, че все още не е взел решение дали ще напусне общинския съвет, но е срещнал подкрепа от симпатизанти на партията. Диян Георгиев добави, че не смята за достоверни от обвиненията срещу доскорошния бургаски лидер. 
Председателят на партията Костадин Костадинов каза, че посочените числа не отговарят на истината. Напусналите структурата са само четирима - Диян Георгиев (който го е декларирал и по-рано и е заявил, че ще напусне и общинския съвет), Петко Иванов, Михаил Христов и Георги Христов. Костадинов посочи, че Владимир Павлов не е бил допуснат, защото се е държал неуравновесено и се е опитал да създаде напрежение.
Председателят на „Възраждане“ определи случилото се като процес на очистване и добави, че от вчера има и нови желаещи да влязат в бургаската структура. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хр. Симеонов: Машините за гласуване стават скъпи принтери

Унищожаването на възможността да се използва машината като коректор при броенето на гласовете увеличи максимално възможността за субективни грешки. Това каза в студиото на БНР Бургас депутатът Христо Симеонов от "Продължаваме промяната" по повод гласуваните промени в изборния кодекс: „Проблемът е, че самите машини и тяхната памет, по..

публикувано на 05.12.22 в 16:40

Проф. Николай Габровски взима мандата за ГЕРБ-СДС

Държавният глава Румен Радев връчва първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание - тази на ГЕРБ-СДС. Това е проф. Николай Габровски от болница "Пирогов". Очаквам в седемдневен срок да излъчите състав на кабинет,..

публикувано на 05.12.22 в 10:09

Президентът връчва проучвателен мандат за кабинет на ГЕРБ-СДС

Първият проучвателен мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен от президента Румен Радев в 10:00 часа на ГЕРБ-СДС. Ще го получи номинираният за премиер от най-голямата парламентарна група. Това се случва след политически консултации със седемте парламентарни формации, които продължиха повече от месец, и два месеца след предсрочните избори...

публикувано на 05.12.22 в 08:24

Табаков: Увеличението на заплатите на съветниците е със 115%, на администрация и кметове на села - с 0%

Не на 1 700, а на 2270 лв. скачат заплатите на общинските съветници в Бургас, след като гласуваха увеличение на възнаграждението на кмета. Кметовете на малките населени места и администрацията няма да получат никакво завишение. Данните бяха изнесени днес на пресконференция от „Движение България на гражданите“. Темата бе поставена след..

публикувано на 02.12.22 в 17:29

Машинното гласуване вдъхва доверие, но процесът бе мистифициран

Няма реални основания за съмнения в машинното гласуване, категоричен е експертът в областта на киберсигурността Ясен Танев. Пред БНР-Бургас той коментира: "Когато Централната избирателна комисия не прави достатъчното, за да осветли процеса, когато ЦИК няма експертизата да управлява един такъв процес прозрачно, то е нормално онези, които не..

публикувано на 01.12.22 в 12:05

Румен Радев: Войната налага скорошна реализация на нефтопровода „Бургас-Александруполис“

Продължаващата война на Русия срещу Украйна налага скорошна реализация на нефтопровода „Бургас-Александруполис“, но в обратна посока – „Александруполис-Бургас“, с което страната ни да съхрани възможността за бързи и надеждни доставки на енергийни ресурси и за свързаност в региона. Това коментира президентът Румен Радев по време на участието си..

публикувано на 22.11.22 в 15:45

Даниел Иванов и Кремена Петрова поемат „Изправи се, България” в Бургас и областта

Даниел Иванов и Кремена Петрова поемат постовете областен координатор и общински председател на партията на Мая Манолова в Бургас. И двамата са сред учредителите на "Изправи се България" и бяха кандидати за депутати на последните 3 парламентарни вота. Иванов сменя Габриела Гоцкова като областен координатор, която на последните избори се..

публикувано на 20.11.22 в 07:43