Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Диян Георгиев: 60-70 души напускаме „Възраждане“ - Бургас (обновена)

Костадин Костадинов: Само четирима напуснаха бургаската структура

| обновено на 11.06.20 в 13:32
Владимир Павлов (с ризата) пред клуба на "Възраждане"
Снимка: gramofona.com

Близо 70 души от структурата на партия „Възраждане“ в Бургас са подали оставки. Това каза за БНР-Бургас общинският съветник Диян Георгиев. 
На събранието снощи е трябвало да се обсъди оставката на досегашният областен координатор Владимир Павлов, както и сигналите срещу него от съпартийци. Павлов не бе допуснат вътре, поясни Диян Георгиев:
Събрахме се цялата организация в Бургас, която е над 60-70 човека. Събрахме се в клуба на „Възраждане“, но Костадин Костадинов (националният председател на партията – б.а.) не допусна Павлов да влезе в залата. Тогава станах, подадох си моята оставка, излязох навън и след мен тръгнаха останалата част, 60-70 човека и излязохме при Владо. Вътре останаха максимум 17 души, тия, които пуснаха доносите срещу Павлов. Всички, които тръгнаха с нас, попълниха вънка обща молба за напускане и после някой влезе и я подаде на Костадин и така свърши всичко. В Бургас структура на „Възраждане“ няма“, коментира Георгиев. 
Напусна и кметът на Дебелт, Ангел Ников, поясни Георгиев. Той добави, че все още не е взел решение дали ще напусне общинския съвет, но е срещнал подкрепа от симпатизанти на партията. Диян Георгиев добави, че не смята за достоверни от обвиненията срещу доскорошния бургаски лидер. 
Председателят на партията Костадин Костадинов каза, че посочените числа не отговарят на истината. Напусналите структурата са само четирима - Диян Георгиев (който го е декларирал и по-рано и е заявил, че ще напусне и общинския съвет), Петко Иванов, Михаил Христов и Георги Христов. Костадинов посочи, че Владимир Павлов не е бил допуснат, защото се е държал неуравновесено и се е опитал да създаде напрежение.
Председателят на „Възраждане“ определи случилото се като процес на очистване и добави, че от вчера има и нови желаещи да влязат в бургаската структура. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Румен Радев

Румен Радев: Диалогът има смисъл, само ако бъде поставен на здрава основа

„Диалогът има смисъл, само ако бъде поставен на здрава основа“ - така президентът Румен Радев коментира призива на министъра на отбраната Красимир Каракачанов  държавният глава и премиерът Бойко Борисов да си подадат ръка в името на експертен кабинет. „Това означава по безспорен начин да изчистим истината за записи, шкафчета,..

публикувано на 22.09.20 в 12:38

Скандали в Общинския съвет в Царево

Комисията за противодействие на корупцията установи конфликт на интереси по отношение на председателя на Общинския съвет в Царево Таня Янчева. Случаят касае гласуване от страна на Янчева за отдаване под наем на имоти на три дружества, чиято регистрация е извършена от нея в качеството й на адвокат. Пред БНР Бургас Янчева заяви, че ще..

публикувано на 16.09.20 в 16:46

Обсъждат днес на второ четене промените в Изборния кодекс

Депутатите  ще обсъдят на второ четене промените в Изборния кодекс. Между двете четения бяха внесени пет законопроекта. Предложенията на ГЕРБ предвиждат да се гласува и с машини, и с хартиени бюлетини, както и създаване на нова глава в Изборния кодекс за въвеждане на смесена система при избори за Велико народно събрание. ГЕРБ предлагат мажоритарен..

публикувано на 16.09.20 в 08:41

До 11 ч: 36,4% от социалистите в Бургаска област са гласували за лидер

36,4% от социалистите в Бургаска област са гласували за председател на партията. Данните са към 11 часа.  Право на глас имат 3155 избиратели, които днес гласуват в общо в 57 секции в региона. С най-висока избирателна активност са общините Приморско и Царево, където до 11 часа са гласували 93% от членовете на БСП.  Те избират между четирима..

публикувано на 12.09.20 в 13:31
Община Бургас

Дописват по настоящ адрес за частичните избори в Изворище

Избирателите, които имат различен постоянен и настоящ адрес могат да бъдат вписани в списъците по настоящ. Днес е последния срок, в който това може да бъде направено преди частичните избори за кмет на 27 септември в бургаското село Изворище. Общинската избирателна комисия прекрати пълномощията на избрания Халил Шабан. Проверката на Комисията..

публикувано на 12.09.20 в 10:52

Корнелия Нинова: Чакат ни тежки есенни месеци и очаквам оставка на правителството

Очаквам социално-икономическа криза, увеличава се  броят на безработните и на лошите кредити. Затова очаквам правителство да си подаде оставката. Това каза в Бургас председателят на БСП Корнелия Нинова. За левицата предстои на 12 септември избор на председател.  БСП ще се регистрира в парламента само при гласуване в пленарна зала за машинното..

публикувано на 07.09.20 в 18:54
Корнелия Нинова

Корнелия Нинова заяви, че БСП ще продължи да подкрепя протестите и ще настоява за машинното гласуване

БСП ще продължи да подкрепя протестите в страната до падането на правителството на Бойко Борисов, заяви Нинова.  "Призовахме нашите членове и симпатизанти да се включват, нашите депутати са постоянно по площадите. Вътре в парламента като единствената парламентарно представена сила, която иска оставката на кабинета, го правим отвътре в..

публикувано на 07.09.20 в 16:37