Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Диян Георгиев: 60-70 души напускаме „Възраждане“ - Бургас (обновена)

Костадин Костадинов: Само четирима напуснаха бургаската структура

| обновено на 11.06.20 в 13:32
Владимир Павлов (с ризата) пред клуба на "Възраждане"
Снимка: gramofona.com

Близо 70 души от структурата на партия „Възраждане“ в Бургас са подали оставки. Това каза за БНР-Бургас общинският съветник Диян Георгиев. 
На събранието снощи е трябвало да се обсъди оставката на досегашният областен координатор Владимир Павлов, както и сигналите срещу него от съпартийци. Павлов не бе допуснат вътре, поясни Диян Георгиев:
Събрахме се цялата организация в Бургас, която е над 60-70 човека. Събрахме се в клуба на „Възраждане“, но Костадин Костадинов (националният председател на партията – б.а.) не допусна Павлов да влезе в залата. Тогава станах, подадох си моята оставка, излязох навън и след мен тръгнаха останалата част, 60-70 човека и излязохме при Владо. Вътре останаха максимум 17 души, тия, които пуснаха доносите срещу Павлов. Всички, които тръгнаха с нас, попълниха вънка обща молба за напускане и после някой влезе и я подаде на Костадин и така свърши всичко. В Бургас структура на „Възраждане“ няма“, коментира Георгиев. 
Напусна и кметът на Дебелт, Ангел Ников, поясни Георгиев. Той добави, че все още не е взел решение дали ще напусне общинския съвет, но е срещнал подкрепа от симпатизанти на партията. Диян Георгиев добави, че не смята за достоверни от обвиненията срещу доскорошния бургаски лидер. 
Председателят на партията Костадин Костадинов каза, че посочените числа не отговарят на истината. Напусналите структурата са само четирима - Диян Георгиев (който го е декларирал и по-рано и е заявил, че ще напусне и общинския съвет), Петко Иванов, Михаил Христов и Георги Христов. Костадинов посочи, че Владимир Павлов не е бил допуснат, защото се е държал неуравновесено и се е опитал да създаде напрежение.
Председателят на „Възраждане“ определи случилото се като процес на очистване и добави, че от вчера има и нови желаещи да влязат в бургаската структура. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
зам.-председател на Народното събрание

Кристиян Вигенин в Ямбол: Ситуацията на границата между Русия и Украйна се драматизира

Ситуацията на границата между Русия и Украйна се драматизира повече от необходимото, заяви зам.-председателят на парламента Кристиян Вигенин в Ямбол. Според него насроченото за утре извънредно заседание на Народното събрание е било излишно.  "Нека направим това изслушване, но според мен няма причина за тази извънредност, която лъха от тези искания и..

публикувано на 25.01.22 в 15:04

Пламен Янев ще е заместник-областен управител

Пламен Янев ще е единият заместник-областен управител, научи БНР-Бургас. Пред медията, Янев потвърди за бъдещото назначение.  Той е от квотата на "Продължаваме промяната" и е член на Управителния съвет на "Средна европейска класа".  Пламен Янев е бургазия, има магистърска степен по икономика. Досега е работил само в частния сектор, в областта на..

обновено на 24.01.22 в 09:15

Президентската двойка Радев-Йотова встъпва в длъжност за втори мандат

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова днес встъпват в длъжност за втори мандат с тържествена церемония на площад „Свети Александър Невски“ в София. 21 артилерийски салюта и камбанен звън ще отбележат началото на мандата на преизбраната президентска двойка. Президентът Радев ще приеме почетния строй на представителните части на..

публикувано на 22.01.22 в 08:34

Депутатът Деница Николова: С какви темпове работят МРРБ и АПИ за ключови пътни проекти в област Бургас?

„МРРБ и АПИ трябва експедитивно и без забавяне на процедури да положат усилия ключови пътни отсечки в област Бургас да бъдат рехабилитирани. А чрез интегрирани териториални инвестиции в Югоизточен район за планиране да се изградят и нови артерии. Не става въпрос просто за ремонт и асфалт, а за привличане на инвестиции, насърчаване на туризма и подобрява..

публикувано на 20.01.22 в 14:11

Васил Александров встъпи в длъжност като областен управител на Ямбол

Завършване строителството на новата болница в Ямбол и подобряване на пътната инфраструктура са сред приоритетите на новия областен управител Васил Александров. Той официално встъпи в длъжност и се запозна със служителите на администрацията.  Привличането на инвестиции в региона и по-тясно взаимодействие между бизнеса и учебните заведения на..

публикувано на 18.01.22 в 07:35
Министерски съвет

Правителството назначи нови осем областни управители

Министерският съвет прие решение, с което назначи нови 8 областни управители в Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Стара Загора, Шумен и Ямбол. Със същото решение се освобождават заемащите досега съответните длъжности. За областен управител на област Ямбол е назначен Васил Александров . Той е магистър по „Международни икономически отношения“ и..

публикувано на 17.01.22 в 16:50

Стойко Танков ще съдейства за ремонт на мостово съоръжение край Черноморец

Областният управител Стойко Танков посети днес община Созопол, където се срещна с кмета  Тихомир Янакиев и с кмета на град Черноморец Росен Деспов. Поводът за посещението е обезпокоителното положение на пътен участък около Черноморец, за което областният управител беше информиран от кмета на Созопол. По време на срещата, на която присъства и..

публикувано на 17.01.22 в 16:37
Подкасти от БНР