Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В подкрепа на 11- годишен музикант

Кампания "Пиано за Косьо" събира средства за талантливо бургаско дете

Нужни са 4 500 евро за нов акустичен инструмент

Снимка: фейсбук, личен архив

Костадин Кошничаров е на 11 години и учи пиано в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“.  Той свири от 6 – годишен и е отличен през годините с над 20 престижни награди на национални и международни конкурси. Талантливото момче има нужда от нов инструмент, но семейството му не може да си го позволи за това баща му е организирал дарителска кампания под надслов „Пиано за Косьо“ в сайта HelpKarma.

Мартин Кошничаров се обръща към хората, които обичат изкуството да подкрепят сина му, за да е следващата учебна година силна и успешна за Косьо. Ето какво още пише в страницата на кампанията:

„Синът ми се нуждае от качествено акустично пиано, на което да продължи професионално музикалното си образование. Костадин има късмета да попадне на изключителен професионалист и клавирен педагог, на когото дължи музикалното си израстване и успехи.

Костадин е на етап от обучението си, в който е необходимо да е конкурентен на участия в конкурси или майсторски класове. Мечтае за нов инструмент, който да го съпровожда през целия му път на обучение, а и след това. Инструмент на който да може да репетира с часове за конкурси и участия или да прави качествени записи за онлайн-конкурси и видео уроци.

Събраните средства ще се употребят за закупуване по възможност на нов акустичен инструмент, транспорт и акордиране.“

Нужната сума е 4 500 евро, събрани са малко над 1 000 евро, а дарителите пожелават на Косьо - "Да покориш световната сцена!.. Още много успехи... Красивата музика няма цена. Успех!"

Изпълнение на Косьо може да видите тук:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Временна реорганизация на движението на автомобили в Царево

Днес от 8:30 до 11 ч. ще бъде затворен за движение участъкът от кръстовището на ул. „Михаил Герджиков“ и ул. „Пенека“ до кръстовището на ул. „Крайморска“ и ул. "Тракия". Това съобщи Община Царево. Затварянето се налага поради извършване на неотложен ремонт на сградата на Районен съд Царево.  За този период може да се използва алтернативния маршрут в..

обновено на 23.08.24 в 08:39

Продължава гасенето на пожара между боляровските села Крайново и Голям Дервент /ОБНОВЕНА/

И днес продължава овладяването на пожара между ямболските села Крайново и Голям Дервент, който пламна вчера следобед. В дейностите ще се включат 12 противопожарни автомобила, както и горски служители и доброволци.  „ Продължава гасенето във вътрешността на пожара. Няма опасност за населени места. Пожарът се развива в труднодостъпна местност -..

обновено на 23.08.24 в 08:34

Поморие остава без вода днес заради авария

Водата ще бъде спряна днес ( 23.08.2024 г.) в град Поморие поради авария на главния довеждащ водопровод, съобщават от ВиК. Очаква се смущения да има  от 8 до 18 часа В случай, че аварията бъде отстранена по-рано, водоподаването ще бъде възстановено преди 18 часа, уточняват от водното дружество.

обновено на 23.08.24 в 08:21

Искат удължаване на бедственото положение в община Стралджа заради безводието

С още месец да бъде удължен срокът на  обявеното  в 20 населени места на община Стралджа бедственото положение, поискаха от общинската администрация. „ В средата на юли, заради безводието и безпрецедентни аварии по водопроводната мрежа, кметът Атанас Киров обяви  извънредна ситуация и от тогава е в сила Общинския план за защита при бедствия...

публикувано на 23.08.24 в 07:55

В Приморско ще почистват района около "Стамополу"

Сдружение "Възлюби" и Община Приморско организират в четвъртък, 22 август от 17:15-19:30ч. акция за почистване на района около блато "Стамополу" . Организаторите призовават граждани и гости на Приморско,  както и от фирмите, общинските структури, социалните и културните институции да се включат активно в грижата за чистотата на..

обновено на 22.08.24 в 16:25

"Булевард Демокрация" на 22 август:

Преди по-малко от 3 часа всички разбрахме, че настоящият служебен премиер Димитър Главчев ще си запази поста, защото така реши президента Румен Радев. Седмите предсрочни парламентарни избори ще бъдат на 27 октомври, но в случай, че  Главчев успее да състави нов служебен кабинет. Мисля, че през последните 10 дни президентът събра най-много откази на..

публикувано на 22.08.24 в 14:53

През октомври започва реконструкция на сградата на община Средец

Шестмесечен ремонт, включващ саниране и поставяне на фотоволтаична система започва на сградата на община Средец. Преди дни кметът Иван Кичев подписа договор с фирмата изпълнител на проекта. Реализирането му ще е с безвъзмездна финансова помощ за близо 1 млн лева по Програмата за развитие на селските райони.  Ремонтът започва в края на..

публикувано на 22.08.24 в 13:32