Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 18 юни

Дрон
Снимка: Радио Варна

"Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с пачки евра“

Извън контекста, думата „евра“ ми е толкова любима, колкото „радиа“ и „видеа“, но не това е въпросът. Думите са на президента Радев, в отговор на премиера Борисов. Първият влезе в тона на последния.

Страшни неща се случват у нас. И буквално, и метафорично. Отстрани изглежда смешно, но всъщност така се вижда липсата на класа в политическата класа. Дори да не се задават избори на хоризонта, политическите компромати (ако приемем, че са такива) вече удариха дъното. Или – не. Всъщност, бъркам. Според мен тепърва ще се нагледаме и наслушаме на неща, които не сме виждали и чували досега. Защото, както казвам, България е страната на неограничените възможности. Тук всичко е възможно да се случи. Включително и някой да влезе в спалнята на премиера и да го снима как „спинка“.

Будни сме ние, на ефирен адрес „Булевард Демокрация“, до 18 – с Гюлсюм Али и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите: 

-  В темата ни днес – кои плажове заслужиха отличието „Син флаг“ и с какво – председателят на организацията у нас Станимир Димитров

-  Общински служител спаси възрастен мъж, който се опита да се самоубие, хвърляйки се от бургаския мост. За подвига му разказваме в предаването

-  В коментарната рубрика – за скандалите в политиката, снимките, дроновете и записите – анкета с бургазлии

-  След 17 ч. – и днес в Бургас се провежда протест срещу застрояването на Шофьорския плаж в Созопол

-  И още – собственици на фитнес – зали настояват държавата да ги подпомогне

-  В края на предаването – свободните работни места в региона, време и за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни откриете и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Напрежение на Прайда и контрашествието в Бургас

Започна подготовката за провеждането на първият Бургас прайд. Около 30 души в момента са се събрали зад паметника на площад „Тройката “. На място има сериозно полицейско присъствие. Над 100 служители на реда охраняват периметъра на целия площад и страничните улици около него. На мястото са поставени огради, които да ограничават достъпа на..

публикувано на 15.05.21 в 15:47

Водно оръдие за двете шествия в Бургас

Над сто полицаи вече са в района на площад "Тройката", заради двете събития, които ще се проведат по едно и също време тук - Бургас прайд и шествие на бургазлии за запазване на традиционните ценности .  Има паркиран камион на жандармерията, с водни оръдия, както и полицейски кучета.   Очаквайте подробности!

публикувано на 15.05.21 в 15:07

Автошествие в подкрепа на традиционното семейство се проведе в Бургас (СНИМКИ)

Близо 10 коли с около 20 души се включиха в автошествие в Бургас. То е под надслов „Да съхраним традиционното българско семейство“.  По този начин искаме да отбележим Международния ден на семейството, посочи Боян Дяков, един от организаторите на събитието. „В същия момент искаме да припомним на хората какви са ценностите на традиционното..

публикувано на 15.05.21 в 12:20

На молебен в Бургас призоваха да запазим православното семейство

Бургаското православно духовенство отслужи молебен в подкрепа на традиционното българско семейство. Той се проведе пред храм „Св. Св. Кирил и Методий“, където се събраха около 20 граждани. Със специално изявление сливенският  митрополит Йоаникий се обяви против провеждането на Бургас прайд, който е планиран за 16 часа днес. Идеята,..

публикувано на 15.05.21 в 12:16

Протестно автошествие срещу „Бургас прайд“ от 11 до 12 часа днес

Протестно автошествие срещу „Бургас прайд“ ще започне днес от 11 до 12 часа. То е организирано от Йорданка Лазаринова, Боян Дяков и Валери Ангелов. Автошествието е под надслов „Да съхраним традиционното българско семейство“.  То ще се проведе по следния маршрут: спортна зала „Бойчо Брънзов“ - улиците „ Стефан Стамболов “ , „ Сан Стефано “,..

публикувано на 15.05.21 в 10:29

В 16 часа започват Бургас прайд и Парад на хетеропривържениците

Бургас прайд и Парад на хетеропривържениците ще се проведат едновременно днес в Бургас. Събитията са планирани за едно и също място - пл. „Тройката Шествие, речи и скандирания са предвидени за организирания днес първи „Бургас Прайд“,  каза неговият инициатор Руси Милев . Целим да постигнем пълно равноправие и толерантност, да бъде..

публикувано на 15.05.21 в 10:17

Бургаското духовенство отслужва молебен в защита на традиционното семейство

Пред катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас ще бъде отслужен молебен от бургаското православно духовенство, съобщи архиерейският наместник отец Севастиан. Той ще е в защита и подкрепа на традиционното българско семейство и за отстояване на изконните православни ценности и добродетели.Служението започва в 11 часа. Ще го води Негово..

публикувано на 15.05.21 в 09:13