Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тони Димитрова с отличие за доброволчество

Община Бургас открои работата на певицата по време на пандемията

Снимка: община Бургас

Грамота за доброволческата си дейност по време на няколкомесечната криза с коронавируса получи Тони Димитрова. Певицата бе отличена от Община Бургас за своя принос към работата на администрацията в сложната ситуация. Това стана по време на Годишната среща на културните дейци, която по традиция се отбелязва на 24 май, но тази година бе отложена заради пандемията. Тържеството се състоя във "Флората". Звездата бе изненадана и се пошегува, че ако е знаела за отличието, поне е щяла да бъде на високи токчета. Тони заяви:

"Тази награда не е само моя, а на всички колеги, с които съм била в щаба. Обичам ви и благодаря, че бях част от отбора на доброто на Бургас!"

Изпълнителката бе сред първите, които откликнаха на призива на общината и пое обажданията на горещите телефони, които приемаха сигнали за възрастни и социално слаби хора, нуждаещи се от спешно подпомогане. 

Художничката Лора Янева също бе отличена за креативността си по време пандемията. Тя изработи близо 2 000 глинени фигурки с приказни герои, които децата на Бургас имаха възможност да изрисуват у дома докато трае изолацията. Най-добрите бяха показани в изложба и наградени.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 20 певци стоят зад "Ти ми обеща", сред тях е и Жаклин Таракчи

„ Ти ми обеща“ е песента, с която вокален ансамбъл “HighLigh" влиза във финала на конкурса“ Бургас и морето“. Над 20 души от едноименната музикална школа стоят зад проекта, аранжиментът е на Петър Алексиев: "Работим от 3 години заедно и сме имали страхотни моменти. Продължаваме да имаме, енергията е страхотна. Песента е създадена преди три лета,..

обновено на 23.07.24 в 16:37

Огнян Георгиев представя "Сънят на ореха" на "Бургас и морето"

Огнян Георгиев ще се представи на конкурса“Бургас и морето" тази година. Зад неговата песен “Сънят на ореха“ стоят имената на известния бард Митко Динев и старозагорския поет Йордан Пеев. В песента има много послания, разказа Динев: "Аз казах на Пеев, че това е прекрасен стих. Орехът всъщност е животът.Ако минем през короната му, в другия край..

обновено на 23.07.24 в 16:24

ВА "Морски песъчинки" с Гран при от хоров фестивал в Италия

С Гран при от хоровия фестивал и конкурс "Musica Eterna Roma 2024" в Рим, Италия се завърна бургаският вокален ансамбъл "Морски песъчинки", начело с диригента Милена Добрева.  "Изпълненията ни бяха в категориите Youth Choirs of Mixed Voices и Folklore, в които бяхме оценени съответно с 29.44 и 28.75 точки от максимален брой 30. Това ни..

обновено на 23.07.24 в 15:21

Димо Колибаров с мастър клас и изложба в Китай

Бургазлията доц. Димо Колибаров, един от международно признатите  майстори на графични техники и у нас и в чужбина, ще проведе майсторски клас и ще представи самостоятелна изложба в Музей за графика и екслибрис в Китай. Престижната покана  за изява в 20-милионния Шъндьжън, Китай, където е и Меката на графичното изкуство, идва от екипа на галерията,..

публикувано на 22.07.24 в 14:31

Любо Киров с „Ново турне 2024“ в Бургас тази вечер

Любо Киров обяви „Ново турне 2024“ с концерти в страната. Тази вечер е в Летния театър на Бургас.  Както подсказва и името му „Ново турне 2024“ - то е изцяло ново преживяване за публиката. В момента Любо Киров работи и по албум, който се очаква да излезе през годината, а заедно с екипа си отново подготвя безкомпромисно музикално шоу.  Поредицата..

публикувано на 21.07.24 в 14:42