Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финансовото министерство одобри оздравителния план на Община Созопол (СНИМКИ)

Министерството на финансите одобри оздравителния план на Община Созопол. Това съобщи кметът Тихомир Янакиев. Средствата са в размер на близо 3 млн. лв. "Това е глътка въздух за нас. Парите, които ще ни бъдат отпуснати по този оздравителен план ще бъдат използвани  за разплащане на стари задължения. Тези пари няма да отидат за инвестиции, а за изплащане на стари задължения, които са направени към фирми. Това ще е глътка въздух също за хората, които са извършили услугите и доставките, а не им е било платено. Това ще е добре за всички, но най-вече за бизнеса", обясни кметът. 

Предстои Общинският съвет в морската община да одобри мярката.

Със спор за измерването на шума и издаването на разрешителни за работа на заведенията след 23:00 часа започна срещата на местната администрация и бизнеса в Созопол.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

Свързани новини

Озвучаването след 23 часа противопостави бизнеса в Созопол (ВИДЕО)

Озвучаването след 23 часа противопостави бизнеса в Созопол. Това стана по време на среща между бизнеса, местната администрация, представители на РЗИ и БАБХ.  Собственици на заведения посочиха, че мярката за шума пречи на бизнеса им. Заради сигналите,..

публикувано на 19.06.20 в 18:17
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ръст на туристи от скандинавските страни, Великобритания и Германия очакват в Созопол

Ръст на туристите от скандинавските страни, Великобритания и  Германия се очаква тази година в община Созопол.  "Проблемът с кадрите стои и пред нас. Наистина е трудно да се намерят качествени кадри със заплащане, което да предполага..

публикувано на 19.04.24 в 08:05

Как ще финансират ремонта на пътя Царево - Малко Търново

Концепция за основен ремонт на пътя Царево - Малко Търново и мерки за облагородяване на туристически обекти ще бъде подложена на гласуване в интернет.  До 20 април всички заинтересовани ще имат възможност да се запознаят с нея и да попълнят кратка..

публикувано на 18.04.24 в 17:15

Икономическа полиция и НАП проверяват къмпинг "Тополи" в залива Вромос

Сектор "Икономическа полиция" и Националната агенция за приходите ще се включат в проверките на така наречения къмпинг "Тополи" в залива Вромос, съобщи областната администрация в Бургас. Това стана ясно след работна среща там на междуведомствената..

обновено на 18.04.24 в 15:20
Заседание на комисията по устройство на територията към Общински съвет-Бургас

Изграждането на жилищна сграда притеснява голям инвеститор в кв. "Мадика"

Голям инвеститор с притеснения относно строеж на 10-етажна жилищна сграда. Мястото е бургаският квартал „Мадика“, където „Сидоинвест“ има производствена база с инвестиция от 10 млн. лв. Ръководството е изпратило писмо до Общинския съвет на Бургас,..

публикувано на 18.04.24 в 12:26

Зърнопроизводителите са изненадани от оставката на земеделския министър

Зърнопроизводителите са изненадани от оставката на земеделския министър Кирил Вътев. С тях не са водени разговори за евентуалния му наследник на поста. Според председателят на регионалната структура в Бургас - Николай Киров, предстои да се приемат..

обновено на 17.04.24 в 14:28

До юни ще е готов проектът на ОУП на община Царево

До началото на юни ще е готов проектът на Общия устройствен план на община Царево. Това заявиха проектантите на работна среща в общината с екипа на Националния център за териториално развитие, които по възлагане от регионалното министерство работят..

публикувано на 17.04.24 в 09:46

Как бизнесът да получи до до 500 хил. лева за иновации: представят процедурата в Бургас

От 50 хил. до 500 хил. лева за разработване на иновации може да получат българските малки, микро и средни предприятия по процедура на Министерството на иновациите и растежа. Тя ще бъде представена на 17 април в Бургас, в „Морско казино“ от 10 часа,..

публикувано на 16.04.24 в 15:58