Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Първият полет с туристи е отменен заради големия брой заразени у нас

Снимка: БТА

Неделният чартър с туристи, който трябваше да бъде първия за страната ни за този летен туристически сезон, е отменен, съобщи за bgtourism.bg шефът на Тез Тур България Бейзат Туналъ. Самолетът трябваше да пристигне на летището в Бургас с туристи от Рига – на 21 юни, в 09.30 часа, а гостите – настанени в хотели от Бургас до Златни пясъци. 

В Латвия, взеха решение за отмяна на полета. Причината – големият брой новорегистрирани болни с коронавирус в България. Последните данни сочили, че у нас има 15,7 заболели на 100 000 души за последните две седмици. Ако тази тенденция продължава, то туристите, които посещават страната ни, ще трябва да излязат в 14-дневна карантина, обявили от Рига.

132 са новите случаи на Covid-19 в България при направени 2104 теста за последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал към 00:00 часа на 19 юни. Случаите са с 43 повече от предходния ден, когато те бяха 89 и са най-много за период от 24 часа от началото на епидемията. Общият брой на регистрираните с коронавирус досега е 3674 души.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Улица „Крайбрежна“ в Поморие скара кмет и министър

В спор за улица „Крайбрежна“ в Поморие влязоха министърът на туризма Николина Ангелкова и кметът на морската община Иван Алексиев. По време на среща с туристическия бранш, хората повдигнаха въпроса и си поискаха половината от улицата, която попада в концесията на източния плаж. Кметът на Поморие Иван Алексиев попита кога ул. „Крайбрежна“..

публикувано на 10.07.20 в 19:50

Ангелкова: В по-малките черноморски курорти сезонът тръгна добре на фона на кризисната година

Бизнесът е притеснен заради неяснотата около избора на България като дестинация, което е много важно за Слънчев бряг и Златни пясъци. Като национални курорти те разчитат основно на чуждестранния туристопоток, който бе блокиран заради пандемията в световен мащаб. Това коментира  министърът на туризма Николина Ангелкова след среща със Съюза на..

публикувано на 10.07.20 в 18:41

Туризмът в Поморие притеснен заради честите промени в мерките срещу Covid -19

Туристическият бранш в Поморие е притеснен заради непрекъсната промяна на мерките срещу коронавируса. Темата беше обсъдена на среща между представители на бранша в Поморие с министъра на туризма Николина Ангелкова. Данните от 1 юни до 6 юли показват, че българското Черноморие е посетено от над 249 000 български туристи и 51 000 чуждестранни...

публикувано на 10.07.20 в 16:51
Николина Ангелкова

Ангелкова се среща с туристическия бранш в Поморие

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще проведе работна среща с кмета Иван Алексиев и представители на туристическия бранш в Поморие. Темата на срещата е протичането на сезон Лято 2020 в условията на COVID-19 и на нея ще присъстват представители на Регионалната здравна инспекция, Агенцията по безопасност на храните и Комисията за защита на..

публикувано на 09.07.20 в 13:34
Снимка: Архив

Приморско залага на сигурност за туристите

По-голямата част от хотелите в Приморско  работят като разчитат на български туристи. Сигурността и здравето са преди всичко и за разлика от минали години, през тази концерти и фестивали не са заложени. Тази година концерти и фестивали в Приморско и Китен трудно ще чуем, тъй като струпването на хора е предпоставка за зараза с Covid – 19, а..

публикувано на 09.07.20 в 09:50
Снимката е илюстративна

Нови концесионери на плажовете Лозенец, Делфин и Обзор

Определени са концесионери  на три морски плажа. „Ендевър Лозенец Фест “ ДЗЗД е определен за концесионер на морски плаж „ Малък плаж - Лозенец “  в община Царево, „Валто-Трейд“ ЕООД – за концесионер на морски плаж „ Делфин “ в община Несебър и „САМЪР М“ ООД – за концесионер на морски плаж „ Обзор - централен “ в община Несебър.  „Ендевър..

публикувано на 08.07.20 в 12:47

Природен парк „Странджа“ с презентация и екоигри в тематичен уикенд за планината

Дни на Странджа са акцент в тематичния уикенд, организиран от община Бургас на 10, 11 и 12 юли. Природният парк ще участва с презентации и екологични игри на щанд пред Казиното в Морската градина, каза за БНР Бургас директорът на Природен парк „Странджа“ инж. Румяна Цвяткова. „Ще направим цялостна презентация на Природния парк, ще има..

публикувано на 07.07.20 в 18:39