Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проливен дъжд нанесе щети в Кермен

Проливният дъжд, който снощи валя над град Кермен, община Сливен е наводнил мазетата на 10 къщи. Това каза пред БНР кметът на града Живко Жечев. Екип на противопожарната защита е отводнил всички наводнени помещения. По-рано Началникът наобщинския отдел "Сигурност и управление при кризи" Снежана Кънева обобщи, че падналите количества в района на Сливен са над 30 литра на квадратен метър, като обяви, че за засегнатитерайони няма точна информация за падналите количества. 

Няма пострадали хора, ток и вода има навсякъде в града, каза ръководителят на групата пожарникари инспектор Росен Георгиев.

"По-ниските части са наводнени. Мазетата, да, някои от мазетата бяха наводнени. Предполагам, че някои от зимнините може да са се наводнили, но няма по-сериозни щети, няма пострадали хора – това е най-важното", обясни той. 

Кметът на Кермен Живко Жечев обяви, че към момента не може да каже какви щетите е нанесъл пороя.

"Ще има нарушена инфраструктура, ще има наводнени мазета, ще има наводнени приземни етажи. Има наводнени ниви", посочи той.

Няколко къщи са били отводнени, чрез прерязване на повдигнат асфалтов път, за да може водата да се изтече. 

" Три часа! Три часа, четири валя. Три часа няма спиране и се наводнихме, и се обадихме на пожарната. До тук - четирдесет сантиметра имаше, да не и 50", казаха жителите на една от пострадалите къщи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриват благотворителна изложба в Бургас

Благотворителната изложба ”Нека детските мечти да полетят“ще бъде открита Бургас. Тя е част на н ационално благотворително турне в подкрепа на талантливи деца от социално слаби семейства. Началото му ще бъде поставено в морския град.  Инициативата се реализира от MimArt на художничката Мария Даскалова от Пловдив. Събитието се подкрепя от дирекция..

публикувано на 18.04.24 в 09:20

Три обществени обсъждания днес в Царево по важни за региона проекти

Три обществени обсъждания ще се проведат днес в читалище „Георги Кондолов“ в Царево по важни за региона проекти. Обществено обсъждане на концепцията за „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на Югоизточния регион за планиране“ е от 13.45 часа. Водещ партньор на общината Царево е Агенция „Пътна инфраструктура“..

публикувано на 18.04.24 в 09:05

В Айтос провеждат великденска благотворителна кампания "Подари вечеря на пенсионер в нужда"

Доброволците от инициативата „Бъди човек" - Айтос провеждат за поредна  година благотворителна кампания под надслов "Подари вечеря на пенсионер в нужда".  Събират се хранителни продукти и средства за закупуването им, като хранителни пакети ще бъдат предоставени на самотни възрастни хора в Айтоско. Акции те традиционно се провежда за..

публикувано на 18.04.24 в 08:40

Възможни са аномалии във водоподаването в Поморие

Аномалии и спиране на водоподаването са възможни днес в Поморие от 8.00 ч. до 16.00 ч., съобщават от ВиК - Бургас.  Причината е отстраняване на авария  на главния довеждащ водопровод. 

публикувано на 18.04.24 в 08:08

В Бургас няма сигнали за опасната гъсеница, готови сме да реагираме

Към момента в Бургас няма сигнали за разпространение на опасната гъсеница борова процесионка.  Дезинфекционна станция разполага с необходимите препарати и има готовност да реагира при появата й в морския град.  В много градове у нас вече се борят с вредителя, който предизвиква тежки алергични реакции, съобщава се дори за мъртви кучета..

публикувано на 18.04.24 в 08:05

На 2 май учениците няма да учат и в Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов обяви, че 2 май- четвъртък ще бъде неучебен ден за бургаските ученици. „Днес издадох заповед, заради многото подадени искания от родители и ученици до мен и до самите училища. Получих уверения от директори на училища, че това няма да се отрази негативно на учебния процес“, това пише градоначалникът в фейсбук страницата..

публикувано на 17.04.24 в 20:30

С благотворителен базар събират средства за нов паметник на Левски в Бургас

Фондация "Гордите българи" ще проведе православен благотворителен базар тази неделя.  На него ще се продават икони и православна литература. Набраните средства ще са за изграждането на паметник на Васил Левски в морския град.  Чрез благотворителен базар събират средства за паметник на Васил Левски в Бургас Студентски благотворителен базар..

публикувано на 17.04.24 в 18:58