Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Габровският фотограф Радослав Първанов:

Бургазлийката Милена Лафчиева ще участва в третата част на проекта "Аз съм Българка!"

Снимките предстоят в мистична Странджа

личен архив


Габровският фотограф Радослав Първанов работи по третата част на проекта си „ Аз съм Българка! “. Вече са заснети 6 сюжета, чрез които България продължава да се представя със снимки на красиви момичета на прекрасни места:

„Тази част ще е още по – хубава! Тя ще покаже все неизвестни места, все малко популярни обекти, все малко популярна история. В нея ще може да се види истинският блясък на короната на българката – автентични костюми, малко известни места с изключителни модели! Ще се снима на мистични места - едно от тях ще е Странджа. Ще бъдат показани и занаяти и занимания на българката, които са забравени, изчезнали или изчезващи. “

В тази част на проекта отново ще има бургазлийка – Милена Лафчиева, тя е с корени от Дряновския край, една много популярна фамилия, но е родена и израснала в Бургас.

„Ще я заснема в Странджа – най – мистичната планина в страната, но и в Лафчиевата къща в Дряново, това е единствената запазена в България възрожденска триетажна къща, построена без използването на нито един пирон. Постройката е създадена от нейния род, но Милена до сега не я е посещавала!“, разказа още Радослав Първанов.

В предишните 2 части на проекта бяха снимани две бургазлийки –Стефани Джунгурдян и Яна Пенчева. Снимките с Милена Лафчиева ще е през лятото в странджанските села Граничар и Кондолово.

Повече може да чуете в звуковия файл:


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Д. Джамбазов, Авто-мото клуб Ретро: Класиката в автомобилите винаги е на мода

Ретро парад на автомобили ще се проведе утре в Бургас. Събитието е първото в страната за тази година на национално ниво. Колекционери от клубове в цяла България и Сърбия ще участват в автомобилното изложение. Очакваме да се включат близо 150 стари возила, съобщи Димо Джамбазов, председател на Авто - мото клуб Ретро : "Ретро..

публикувано на 03.07.20 в 15:51

Шоу с папагали и изложба на пеперуди във "Флората"

Екзотично шоу на папагали ще бъде представено във Експо център "Флора" Бургас. Там ще могат да се видят пернати, които карат велосипед, подреждат пъзел и смятат математически задачи. Дресьор на ш естте екзотични птици е Калоян Явашев. Първите спектакли ще можете да видите на 3, 4 и 5 юли от 19.00 часа в Експо център "Флора Бургас". Това лято "Флора..

обновено на 03.07.20 в 12:49

Стефан Диомов събра фотоприключения в юбилейна изложба

Фотоизложба „Светът в 24 кадъра“ подреди композиторът Стефан Диомов пред алеята на Морското казино. Експозицията е посветена на 75-тата му годишнина и събира най-ценните кадри от неговите пътешествия до интересни и труднодостъпни места. Сред тях и не непоказвани снимки от Гранд каньон Колорадо и голямата пустиня в Перу. Маестрото сподели:..

публикувано на 02.07.20 в 17:25

Бъдете ретро! Направете си снимка с рокля от XIX век в Етнографския музей

Регионалният исторически музей предлага връщане назад в миналото чрез ретро снимка за дамите. С тази инициатива културната институция се включва в тематичния уикенд, организиран от Община Бургас , който ще се проведе от утре до неделя в морския град. Темата му е „Ретро“. Идеята на инициативата е чрез интересни и разнообразни събития..

публикувано на 02.07.20 в 12:38

Столетница от Българово отбеляза своя рожден ден

"Обичам живота и хората, с които го споделям", каза навръх стотния си рожден ден Вълка Панкова от град Българово, община Бургас. По случай юбилея, столетницата получи от името на кмета Димитър Николов поздравление и подарък. Лъчезарната възрастна жена сподели, че е трогната от жеста, защото въпреки възрастта си се интересува от всичко хубаво, което се..

публикувано на 01.07.20 в 15:06

„Кралицата на Бургас" блесна като абитуриентка

Актуалната „ Кралица на Бургас" Михаелла Едрева също бе сред сред завършващите красавици тази година. Синеоката хубавица завърши Профилирана гимназия за романски езици "Георги Стойков Раковски"- испанска паралелка и то с отличен успех.  Морската Мис се похвали, че оценките и от двете матури са много добър 5, както и че е решила да..

публикувано на 01.07.20 в 12:20

Вечер на келтската култура ще се проведе в Етнографския музей в Бургас

"Вечер на келтската култура" ще се проведе в двора на Етнографския музей в Бургас.  Събитието ще е на 1 август и  включва забавни игри и състезания от келтските фестивали, провеждани редовно в целия свят, които нямат ограничения за възраст и физически умения. Всеки посетител ще може да участва. Събитието ще започне в 18.00 часа с презентация на..

публикувано на 01.07.20 в 11:00