Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Георги Лапчев, кмет на Царево: Не очаквам летният сезон да е по-слаб от миналогодишния


Не очаквам летният сезон в Царево да е по-слаб от миналогодишния. Това коментира пред БНР-Бургас кметът Георги Лапчев. Още от април месец при нас започнаха да идват хора, част от тях останаха да живеят тук, казва той.

"Установиха, че имат онова спокойствие, което е необходимо за периода на карантината. Най-интересното е, че голяма част от тях осъзнаха, че много приятно се живее на морето и през зимата. Имах десетки такива разговори с жители на Пловдив, София, които казват, че се замислят да останат тук през цялата година."

Георги Лапчев признава, че и заради финансови причини, няма да могат да завършат проекта за морската градина на Лозенец през тази година.

Подробности в звуковия файл.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Зърнопроизводителите в Ямболско очакват по-ниски добиви

Значително по-ниски добиви, в сравнение с миналогодишните, очакват зърнопроизводителите в Ямболска област. Неподходящите метеоролигични условия и болестите са влошили и качеството на зърното.  Данните, с които разполага Областната дирекция „Земеделие”, са в много начален етап, но въпреки това са доста песимистични, уточни директорът Стоян Кунев: "За..

публикувано на 03.07.20 в 09:43

Лято 2020:  Малки къщи за гости или хотел?

Нарастващ интерес към екологичен и селски туризъм в малки населени места,  отчитат от Регионалната браншова асоциация. Тези места са все по-предпочитани заради това, че са по-изолирани и безопасни. Българският турист ще е главно действащо лице това лято. Чужденците са по-резервирани, предвид на рестриктивните мерки в техните..

публикувано на 02.07.20 в 17:48

ВАП сезира Ангелкова и КЗП за проблеми по Черноморието

Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на туризма Николина Ангелкова и председателя на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов за информации в медиите, че не се спазват изискванията при ползване на морските плажове и че се нарушават потребителски права. Министър Николина Ангелкова ще проверява..

публикувано на 02.07.20 в 16:37

Туристи останаха без чадъри и шезлонги на "Златна рибка"

Близо 800 български и германски туристи, настанени в хотелите около плаж „Златна рибка“ край Созопол, останаха без чадъри и шезлонги, въпреки че услугата влиза в цената на пакета. Причината е, че избраният концесионер на тази част от бреговата ивица, все още не може да влезе във владение, заради законови процедури. Сумата от 60..

публикувано на 02.07.20 в 16:21

Местната власт и бизнесът обединяват усилия за стабилизиране на летния сезон

Петте морски общини Бургас, Приморско, Несебър, Поморие и Созопол се обединиха около идеята за създаване на консултативен съвет. Целта му е по-голямо взаимодействие между местната власт, институциите и бизнеса за стабилизиране на летния сезон заради обстановката от Ковид-19. Има отменени резервации и полети от 15 юни насам, твърдят от..

публикувано на 01.07.20 в 18:32

Масирани проверки на НАП, ДАНС и ГДБОП започнаха по Черноморието

Съвместни проверки на НАП, ДАНС и ГДБОП стартират от днес по Черноморието. Контролните действия целят да гарантират приходите в хазната от туризъм. След проведен инструктаж, проверките по Южното Черноморие започнаха.  В акциите по Южното Черноморие участват както служители от Бургас, така и командировани техни колеги от страната. Контролната..

публикувано на 01.07.20 в 14:18
Караваните на къмпинг

Къмпингите са предпочитани този летен сезон заради уединението

В началото на активния летен сезон къмпингите по Южното ни Черноморие вече са почти пълни. Почивката на каравана или бунгало се оказа по-предпочитана от родните туристи тази година заради уединението и по-малкия риск от заразяване с коронавирус.  Къмпинг "Градина" е един от най-популярните по Южното ни Черноморие. И въпреки че и тази..

публикувано на 01.07.20 в 14:10