Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Одобриха изграждането на обслужващата инфраструктура в Рибарското селище

 С 41 гласа ,,за,, , 1 ,, против,, и 2-ма ,,въздържали се,,  беше одобрено  отпускането  на безвъзмездна финансова помощ от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда за обект „Водоснабдяване и канализация на Лесопарк „Росенец“. То е  за  Етап 3 , който включва  „Изграждане на обслужваща инфраструктура в с.о. Рибарско селище „Ченгене скеле“, кв. Крайморие, община Бургас“.

С предложение за прекратяване на дебатите общинският съветник Бойчо Георгиев съкрати дебата по  докладната, която разрази спор в съвета -каква възможност дава изграждането на В и К  инфраструктура на Рибарското селище. 

Димитър Янчев от " Морски сгровор " призова съветниците да подкрепят предложението, което ще подобри цялостния облик на Ченгене скеле и ще го превърне в туристическа дистинация. Веселин Пренеров и Калояна Живкова го подкрепиха, като втората напомни, че след първото гласуване на по предна сесия е започнала война срещу групата им. Бойчо Георгиев подчерта, че с обжалването, което иска да направи Контастин Бачийски спъва развитието на района и той ще остане без вода. 

Константин Бачийски отговори, че не иска да пречи на развитието на селището,а иска всички живущи там да полбучат едвакъв достъп до мрежата, което в момента не става. Той заяви, че познава хора, които не са включени в проекта. Бочийски припомни, че възраженията му са за деактуването на конкретна улица в парка.

Зам. - кметът по строителство Чанка Коралска обясни, че всички, които имат имоти там, ще могат да се включат  в мрежата.

ПО ВАЖНИТЕ АКЦЕНТИ ОТ СЕСИЯТА ЧУЙТЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Природният газ поскъпва с 16% през април

Окончателно природният газ поскъпва с 16% през април, реши Комисията за енергийно и водно регулиране.  Днешното решение влиза в сила със задна дата и през този месец синьото гориво ще струва 33,19 лева за мегаватчас без такси.  Постановяването на цената се забави, защото малко преди парламентарните избори енергийното министерство започна проверка на..

публикувано на 21.04.21 в 14:49

Инж.Димитър Дудренов: Новият катамаран е с пътнически салон за 24 души

Катамаран, произведен в Царево, беше спуснат на вода с първи проби в морското пристанище. Идейният проект е от 2018-та година, първоначално е трябвало да бъде завършен през  ноември 2020-та, обясни за БНР Бургас инж.Димитър Дудренов, корабостроител във Варна и проектант на пътническия кораб с работното име D 258: "Работихме доста върху..

публикувано на 20.04.21 в 18:14

Тематичните уикенди се завръщат в Бургас

Тематичните уикенди се завръщат в Бургас, съобщават от Община Бургас. И тази година морският град ще предложи богата събитийна програма, допълнена с атрактивни предложения от местата за настаняване, ресторантите, различните атракциони и множество свободни артисти. Още в първите дни на май месец започват Дните на цветята в Бургас, в рамките на които..

публикувано на 20.04.21 в 11:41

От 4 -ти май влиза в сила зелена зона от Пристанището до Турското консулство

От 4 -ти май в Бургас ще бъде въведена в сила хибридна зона  за паркиране в Бургас.Това означава, че синята зона  от Турското консулство  до входа  Пристанището по протежение на Морската градина ще бъде заменена от зелена. Така паркирането през почивните дни ще бъде платено.Ще поставим указателни табели, обясни Андрей Рунчев, управител на ОП"..

публикувано на 19.04.21 в 14:31

Първите израелски туристи пристигат в четвъртък

Първите израелски туристи се очаква да пристигнат през тази седмица у нас. Заради изискванията за ПСР тестове и силната конкуренция на други държави очакванията за сезона са песимистични, коментира почетния консул на Израел в Бургас Орлин Мандов. „До момента има близо 100 резервации първия полет от Израел.  Той е планиран да пристигне..

публикувано на 19.04.21 в 13:02

Проекти до 100 000 лв. очакват от МИРГ „Несебър“

Проекти до 100 000 лв. могат да бъдат финансирани по линия на Местната инициативна рибарска група „Несебър – Месемврия“. Могат да кандидатстват граждани и фирми извършващи дейност в сектор „рибарство“ или представляващи интересите на хора от сектора. Сред допустимите мерки са закупуване на машини, създаване на нови продукти и услуги и..

публикувано на 18.04.21 в 14:55
плаж „Смокиня”

С 3 856 лева глобиха концесионера на плаж „Смокините-север“ (ОБНОВЕНА)

Министерство на туризма налага глоба на концесионера на плаж „Смокините-север“ заради нарушена цялост на плажната ивица. Проверката бе възложена от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова след информация в общественото пространство за нарушаване на целостта на  дюни на плажа. Неустойката е в размер на 5% от годишното концесионно..

обновено на 17.04.21 в 15:39