Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Одобриха изграждането на обслужващата инфраструктура в Рибарското селище

 С 41 гласа ,,за,, , 1 ,, против,, и 2-ма ,,въздържали се,,  беше одобрено  отпускането  на безвъзмездна финансова помощ от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда за обект „Водоснабдяване и канализация на Лесопарк „Росенец“. То е  за  Етап 3 , който включва  „Изграждане на обслужваща инфраструктура в с.о. Рибарско селище „Ченгене скеле“, кв. Крайморие, община Бургас“.

С предложение за прекратяване на дебатите общинският съветник Бойчо Георгиев съкрати дебата по  докладната, която разрази спор в съвета -каква възможност дава изграждането на В и К  инфраструктура на Рибарското селище. 

Димитър Янчев от " Морски сгровор " призова съветниците да подкрепят предложението, което ще подобри цялостния облик на Ченгене скеле и ще го превърне в туристическа дистинация. Веселин Пренеров и Калояна Живкова го подкрепиха, като втората напомни, че след първото гласуване на по предна сесия е започнала война срещу групата им. Бойчо Георгиев подчерта, че с обжалването, което иска да направи Контастин Бачийски спъва развитието на района и той ще остане без вода. 

Константин Бачийски отговори, че не иска да пречи на развитието на селището,а иска всички живущи там да полбучат едвакъв достъп до мрежата, което в момента не става. Той заяви, че познава хора, които не са включени в проекта. Бочийски припомни, че възраженията му са за деактуването на конкретна улица в парка.

Зам. - кметът по строителство Чанка Коралска обясни, че всички, които имат имоти там, ще могат да се включат  в мрежата.

ПО ВАЖНИТЕ АКЦЕНТИ ОТ СЕСИЯТА ЧУЙТЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Оптимистично начало за сезона в Созопол (галерия)

Созопол даде началото на сезон 2020 с концерт на Амфитеатъра снощи. Основно български туристи почиват в момента в курортния град. Започваме го заредени с оптимизъм, коментира кметът Тихомир Янакиев. „ Днес, като отивах към Черноморец и не можех да изляза от Созопол, колите влизаха – излизаха, това означава, че има движение...

публикувано на 05.07.20 в 22:26

В Созопол слагат втора бариера на кея след завишена тарифа за паркиране 

Община Созопол слага още една бариера на кея в Стария град след недоволство от завишена тарифа за паркиране . Посетител се оплака от три пъти по-висока сума, поискана му за престой на автомобила.   Вместо 30 лева, гостът бил принуден да плати 96 лева за паркинг на кея на Стария град в Созопол. Сумата е за пет дни. За това се оплака в..

публикувано на 04.07.20 в 17:28

Превозвачи настояват за засилен контрол по гарите в Бургас заради ,,копърките"

6 фирми,които осъществяват превоз в региона, изпратиха отворено писмо до медиите и отговорните институции с апел да бъде  намерено решение на познат с години проблем- нерегламентираната дейност на таксиметровите шофьори, които возят пътници на цената на един билет. Тази година ситуацията е още по -тежка, тъй като заради извънредната обстановка и вируса..

публикувано на 03.07.20 в 17:28

Зърнопроизводителите в Ямболско очакват по-ниски добиви

Значително по-ниски добиви, в сравнение с миналогодишните, очакват зърнопроизводителите в Ямболска област. Неподходящите метеоролигични условия и болестите са влошили и качеството на зърното.  Данните, с които разполага Областната дирекция „Земеделие”, са в много начален етап, но въпреки това са доста песимистични, уточни директорът Стоян Кунев: "За..

публикувано на 03.07.20 в 09:43

Лято 2020:  Малки къщи за гости или хотел?

Нарастващ интерес към екологичен и селски туризъм в малки населени места,  отчитат от Регионалната браншова асоциация. Тези места са все по-предпочитани заради това, че са по-изолирани и безопасни. Българският турист ще е главно действащо лице това лято. Чужденците са по-резервирани, предвид на рестриктивните мерки в техните..

публикувано на 02.07.20 в 17:48

ВАП сезира Ангелкова и КЗП за проблеми по Черноморието

Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на туризма Николина Ангелкова и председателя на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов за информации в медиите, че не се спазват изискванията при ползване на морските плажове и че се нарушават потребителски права. Министър Николина Ангелкова ще проверява..

публикувано на 02.07.20 в 16:37

Туристи останаха без чадъри и шезлонги на "Златна рибка"

Близо 800 български и германски туристи, настанени в хотелите около плаж „Златна рибка“ край Созопол, останаха без чадъри и шезлонги, въпреки че услугата влиза в цената на пакета. Причината е, че избраният концесионер на тази част от бреговата ивица, все още не може да влезе във владение, заради законови процедури. Сумата от 60..

публикувано на 02.07.20 в 16:21