Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват изложбата "Ненко Чанев и приятели" в Дружество на художниците в Бургас

Изложбата с живопис "Ненко Чанев и приятели" ще бъде открита днес в галерия "Дружество на художниците".

В галерията на "Дружество на художниците - Бургас", на "Александровска" 22, по идея и покана на Ненко Чанев, ще гостуват доказалите се майстори - Станимир Видев /Пловдив/, Васил Стоев /Пловдив/, Иван Шишков /Пловдив/, Атанас Колев /Пловдив/, Жорж Сопаджиев /Пловдив/, Неделчо Кучков /Хасково/, Йордан Йорданов /София/, Владимир Запрянов /София/, Румен Статков /Бургас/, Боян Янев /Варна/, Иван Гайдаров /Казанлък/, Слав Кривошиев /Бургас/ и Добрин Вътев /Бургас/.

Изложбата ще посреща ценителите на изящните изкуства с жанровото си и стилово разнообразие от 7 до 20 юли. Откриването е днес от 18 часа. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мария Мутафчиева -Мери: Елате на концерта ни по повод Първия учебен ден, ще бъде празник!

Мери Бойс Бенд канят на концерт за началото на новата учебна година в Бургас. Инициативата е съвместна с Общината и е под надслов "Отива си лятото, идва есента" и предстои на 16 септември, на открита сцена „Охлюва“.   Първият учебен ден е празник и той ще стане още по – хубав, когато го отбележим заедно, в това е убедена Мария..

публикувано на 13.09.24 в 16:00

Проф. Искра Баева представя „Личностите, които определиха нашата съдба“ в Бургас

Новата книга на историка проф. Искра Баева „Личностите, които определиха нашата съдба“ ще бъде предст6авена в Бургас днес от 18.00 часа в зала „Петя Дубарова” на КЦ „Морско казино”. В книгата са събрани 6 по-кратки и по-пространни биографии на политици и други дейци от епохата на социализма: Георги Димитров, Тодор Живков, Антон Югов, Станко..

публикувано на 13.09.24 в 12:18

Изложба на Центъра за подводна археология беше открита в Созопол

Изложбата „50 години от началото на системни подводни археологически проучвания. Тракия Понтика в енциклопедия Древна Тракия и траките“ бе открита пред Летния театър „Аполония“. Тя показва постиженията на подводните археолози и най-значимите находки от региона. Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев подари  плакет на проф. д-р д.н. Калин Порожанов –..

публикувано на 13.09.24 в 11:52

Опера на площада с Culturama Fest Water Live в Поморие

Джаз на площада, класика в зала и опера край морето – това ви очаква в Culturama Fest Water Live в Поморие днес и утре. Фестивалът гостува в морския град с избрани елементи от своята програма. Темата, на която е посветен фестивалът тази година, е водата. Програмата ще бъде открита тази вечер от 19 часа на площада пред читалище „Просвета..

публикувано на 13.09.24 в 08:57

Трети аполонийски храм откри екипът на доц. Кръстина Панайотова на остров „Св. Кирик и Юлита“ (ВИДЕО)

Трети храм от времето на първите заселници на Аполония откри екипът на доц. Кръстина Панайотова на разкопки на остров „Св. Кирик и Юлита“ в Созопол.  Първият храм, чиито останки бяха намерени там, е на бог Аполон. Има исторически извори, които доказват, че там е била и 13-метровата статуя на Аполон Лечител – покровител на града. На мястото са..

публикувано на 12.09.24 в 16:43

Зорница-София снима на Ченгене скеле новия си филм (ВИДЕО)

До 20 септември рибарското селище Ченгене скеле край Бургас е снимачна площадка за новия български филм "Три килограма щастие". Режисьорът Зорница-София дойде за срещата с медиите по вода, а екипът гръмна шампанско за успех на продукцията. В лентата участват  Стефка Янорова, Владимир Зомбори, Дария Симеонова и Герасим Георгиев-Геро...

обновено на 12.09.24 в 16:43

Спектакълът "Жив" с поезия на Христо Фотев отново ще бъде представен в Бургас

Ники Илиев, Любомира Башева и талантливи млади актьори ще участват в поетично-музикалният спектакъл „Жив”  с поезията на Христо Фотев, съобщават от Община Бургас.  Той ще се състои на 12 септември, от 19:00 часа, в Културен дом НХК. Зрителите ще имат възможността да се насладят на красива поезия, чувствена музика, емоционални танци и на един почти..

обновено на 12.09.24 в 15:47