Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Живущи в ж.к."Възраждане" внесоха подписка срещу глобите за неправилно паркиране

Подписка срещу наложени глоби от Община Бургас за неправилно паркиране, внесоха в администрацията и Обшинския съвет  собственици на автомобили, живущи в два блока на улиците „Шейново“ и „Сан Стефано“. Всеки, който спира в разрез с правилата на Закона за движение по пътищата, е нарушител,  е становището на общината. 


Според живущите на ул. "Шейново"№73 и на ул."Сан Стефано" №79,  само тези две жилищни сгради в ж.к. "Възраждане" нямат обособени места за паркиране, каза Добрина Тотева, вносител на подписката в институциите:

"Това са последните блокове, които преди ул."Сан Стефано" и е затворена. През 1964 година е построен нашия блок, когато не е имало изискване да има места за паркиране. Оказва се така, че ни налага глоби по два пъти в един и същ ден..."




В подписката са се включили 20 души, посочи още Добрина Тотева.

Във "Възраждане" съществува проблем с паркирането от години. Така този случай не е единствен. Това каза за БНР Бургас зам.-председателят на комисията по транстпорт в местния парламент Манол Тодоров:

"Лично аз съм алармирал общината може би преди 7 години и масово, че се спира там по тротоари. Не става дума само за "Шейново", а и навсякъде във "Възраждане" е почти така. тук не трябва еднозначно за обвиняваме хората паркирайки там, защото те няма къде да спрат. В случая те са прави, твърдейки, че неправомерно се глобяват, защото  нямат къде да си оставят колите. Има и други места в Бургас с такива проблеми, за които алармират гражданите, когато имам приемен ден. Буферни паркинги, това е правилното решение..."



Едно лесно решение би било, ако общината не иска някой да паркира по тротоарите да сложи колчета, които да ограничат това, уточни Манол Тодоров.

Всеки, който спира в разрез с нормативната уредба е нарушител. Такова е становището на звеното „Обществен ред и сигурност“ при община Бургас. В района няма подходящ терен за обособяването на самостоятелен  пракинг, който да удоволетвори обитателите на тези адреси, уточняват от общината Такива дейности обаче не са предвидени до края на годината, добавят от администрацията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

РИОСВ - Бургас: Неприятната миризма на нефтени продукти идва от морето

Девет сигнала за неприятна миризма на нефтени продукти са постъпили днес в Регионалната инспекция по околна среда и води в Бургас. Според екоинспекторите става дума за миризми от товаро – разтоварната дейност на танкерите, каза за БНР – Бургас директорът Павел Маринов. По думите му такива сигнали има от началото на лятото и са почти всяка седмица...

публикувано на 04.09.24 в 15:43

Меморандум подписа Мария Нейкова с НС на ТПК

Меморандум за сътрудничество бе подписан между Областна администрация Бургас, Националния съюз на трудово-производителните кооперации и Окръжния съюз на трудово-производителните кооперации–Бургас.  Това стана по време на форум на тема „105 години НС на ТПК“, който се проведе в  Областната администрация. Обхватът на Меморандума включва разработване..

публикувано на 04.09.24 в 15:13
Писателят Захари Карабашлиев ще представи романа си

Да внимаваме кого избираме: тези, които говорят за врагове и чужди влияния, водят към бездната

"Раната, която се отваря по време на една война, зараства много бавно. Понякога не зараства. Понякога минават десетилетия, вероятно и повече. Но по-трудно зарастват раните, за които не се говори и които не се третират" - казва писателят Захари Карабашлиев в навечерието на представянето на романа си "Рана" в рамките на културния фестивал "Аполония". То ще..

публикувано на 04.09.24 в 15:25

Акция за кастриране на дворни кучета и котки ще се проведе в Сливен

12-ата акция за кастриране на дворни животни ще се проведе в Сливен от 20 септември.  В дните до 23 септември ще се кастрират безплатно кучета и котки. Акцията е с предварително записване -   7 и 8 септември от 14 до 16 часа, на 14 и 15 септември от 14 до 16 часа или до запълване на квотата. Кампанията е с благотворителен характер. Целта е..

публикувано на 04.09.24 в 14:05

Община Царево кандидатства по проект за основен ремонт на кметството в Лозенец

В средата на август бяха представени проектите за ново оформление на обществени сгради в гр. Ахтопол, с. Синеморец, гр. Царево и с. Лозенец, изготвени от френски студенти, които участват в международен конкурс за проекти. Студенти от Париж изготвиха проекти за пет сгради в община Царево Междувременно, в партньорство с арх. Цвета Сурчева,..

публикувано на 04.09.24 в 09:50

Вижте празничните прояви за Деня на Средец

С втория литературен конкурс „Янаки Петров“ на 4 септември започват празничните прояви, посветени на Деня на град Средец, който се отбелязва на 23 септември. През целия месец са предвидени културни събития, спортни прояви, предстои и осветяване на нова църква в града.    При голям интерес от автори от цялата страна днес започва..

публикувано на 04.09.24 в 08:40
Стралджа

Удължават бедственото положение заради безводието в Стралджа

Заради безводието е удължен срокът на обявеното в община Стралджа частичното бедствено положение. В средата на юли кметът Атанас Киров обяви  извънредна ситуация и от тогава е в сила Общинският план за защита при бедствия.  Липсата на достатъчно количество вода в резервоарите, както и многобройните  аварии по водопроводната мрежа оставят всекидневно..

публикувано на 04.09.24 в 07:15