Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фолклорен концерт е основният акцент в тематичния уикенд посветен на Странджа

Снимка: Община Бургас

Пореден тематичен уикенд предстои петък, събота и неделя в Бургас. Идеята е колкото се може повече хора да се запознаят с мистичната Странджа планина. В програмата са включени музеите с разнородни експозиции, ще има филм за нестинарството, базар за ръчно творчество, турове в планината, базар за ръчно творчество. Акцент е големият концерт в Летния театър на фолклорен ансамбъл „Странджа“ в събота от 20 часа. В него ще се включи и ансамбъл „Тракия“. 

Освен това ПП „Странджа“ ще има свой информационен щанд до Казиното, също там ще има и изложба с детски рисунки. Събота и неделя ще има детски занимания. Радовеста Стюърт, началник на отдел „Туристически политики и дейности“ в община Бургас посочи, че интересен ще е и филма посветен на последната нестинарка в събота от 11ч. в Етнографския музей. „Зелена Странджа“ се включва с тур до Вълчановия мост, а във Флората посетители очаква базар за ръчно творчество. 

„Богата е програмата и определено туристопотока в Бургас се увеличава през уикенда. Това се  вижда от пълните плажове и заведения“, каза още Стюърт. 

Пълната програма можете да видите тук.

Следващият уикенд 17-19 юли ще е посветен на джаза.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Уикендът на Странджа с богата и разнообразна програма

Магията на Странджа ще бъде разкрита в предстоящия тематичен уикенд организиран от Община Бургас.  В програмата му са включени детски занимателни и образователните игри, свързани с природните дадености на Странджа, интересни изложби, показващи..

публикувано на 07.07.20 в 16:18
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаски оперни певци отбелязват Деня на Европа с концерт на 9 май

На 9-и май, неделя, по повод Деня на Обединена Европа, солистите на Държавна опера – Бургас са подготвили богата концертна програма, включваща произведения из вокалното творчество на европейски композитори, обединена под надслов „Песните на..

публикувано на 07.05.21 в 09:30
Ваня Костова

Почина ангелогласната Ваня Костова

Отиде си певицата Ваня Костова. Тъжната новина потвърди кметът на Бургас Димитър Николов . Един от най-обичаните гласове на българската музика е  починала на 64-годишна възраст.  "Една любима и голяма звезда, с огромна обич към Бургас отлетя към..

публикувано на 06.05.21 в 21:30

11 икони на Свети Георги има в сбирката на градската галерия

Свети Георги на кон-това класическото изображение на светеца се открива в 11 икони в сбирката на Градската художествена галерия в Бургас, с които предците ни от странджанския край са посрещали Гергьовден. В още 16 канонични изображения Свети Георги..

публикувано на 06.05.21 в 15:21

Филм с Мария Бакалова в главната роля показват в Бургас

Две прожекции в Бургас ще има първия български филм, в който актрисата Мария Бакалова има главна роля. Изгряващата звезда на световното кино играе момиче пред самоубийство в комедията на Ивайло Пенчев „Като за последно“. Бургаската премиера е на 23 май..

публикувано на 06.05.21 в 14:57

Показват религиозни произведения на изкуството от миналото и съвремието ни

Проектът Allegoria Sacra представя произведения на българското православно религиозно изкуство от Средновековието, съпоставени със   съвременното изкуство. Това е най-новата експозиция, в която са включени творби от Музея за Зографско и резбарско..

публикувано на 05.05.21 в 13:35

Празненствата за 6 май започват от днес

С музикален поздрав от ПФА „Странджа“ и Бургаския духов оркестър ще бъде отбелязан 6 май – Денят на храбростта и празник на Българската армия. През целия ден признателните бургазлии може да положат цвете на паметника на 24-ти пехотен черноморски полк,..

публикувано на 05.05.21 в 12:22
Снимка: Регионален исторически музей Бургас

Бургаската етнографска експозиция с нов адрес от 12 май

Етнографският музей на  Бургас ще посреща своите посетители на нов адрес от 12 май 2021 година. Това се налага поради предвидени консервационно-реставрациони дейности на постоянната сграда на Етнографската експозиция на Регионален..

публикувано на 05.05.21 в 11:58