Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Бургас изгони пореден ромски катун

Община Бургас изгони пореден ромски катун, след като седмица по-рано проведе подобна акция в района на бившата зеленчукова борса. Новото гето се е разположило на същото място близо до ж.к. "Славейков", край железопътната линия. Групата включва 15 възрастни и 10 деца, всичките с адресна регистрация в Сливенско.

От Община Бургас информират, че извършват такива акции постоянно и имат изработен алгоритъм за бързо действие. След локализиране на пришълците и задържането им, с помощта на полицията, се проверява самоличността на ромите. След това те се натоварват на автобус и се изпровождат по родните места. В последствие бусът преминава през пълна дезинфекция. Следващата стъпка е основното почистване на района след прогонване на катуна.

Община Бургас припомня, че през 2009-а година влак блъсна и уби оставено без надзор момиченце на 2 години. Затова и се обявява, че обходите ще продължат.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Разтуриха малко гето край ж.к. „Славейков“

Общинските инспектори от дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност", подпомогнати от ОД на МВР, разтуриха нововъзникнало малко гето край ж.к. "Славейков" (в района на бившата зеленчукова борса). Това съобщават от Община Бургас.  На..

публикувано на 23.06.20 в 11:20
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обвиняем за разпространение на метамфетамин за над 150 000 лв, остава в ареста

Потвърдиха най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража“ на мъж, обвиняем за разпространение на метамфетамин за над 150 000 лв. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство, образувано в началото на 2024 година за..

публикувано на 01.08.24 в 16:44
Морето край Приморско.

19-годишен узбекистанец се удави в морето край Приморско

19-годишен узбекистански гражданин се е удавил в морето край Приморско, съобщи Областната дирекция на МВР в Бургас днес. Младият мъж и 18-годишно момиче от Молдова отишли да плуват късно вечерта на 30 юли, след 21 часа. Той влязъл да плува, но внезапно..

публикувано на 01.08.24 в 10:42

Шофьор блъсна три коли на Околовръстния път в Бургас, предизвика огромно задръстване и избяга

Автомобил е блъснал верижно три коли на Околовръстния път в Бургас и това е предизвикало огромно задръстване след 9 ч., в час пик, в посока център - съобщиха от Областната дирекция на МВР в града по повод слушателски сигнал до БНР Бургас. Слушателят..

публикувано на 01.08.24 в 09:51
Полицай въвежда обвиняемия Омар Аднан в съдебната зала.

Омар Аднан е имал не една, а три възможности да избегне катастрофата, убила бургаските полицаи

Обвиняемият за причиняването на смъртта на двамата бургаски полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев в катастрофа  - сирийският гражданин Омар Аднан, е имал не една, а три възможности да избегне сблъсъка между автобуса с 47 нелегални мигранти и полицейския..

обновено на 31.07.24 в 16:07

"Възраждане" сигнализират за ограничен достъп до пътя при сараите на Доган

Общинският съветник от ПП "Възраждане" Мариян Иванов сигнализира, че на второстепенна улица, която е общински имот, са поставени антипаркинг устройства. Става въпрос за пътя, който преминава край т.нар. летни сараи на Доган. Според него, така се..

публикувано на 31.07.24 в 15:47
снимката е илюстративна

Двама са в болница след челен удар на пътя Малко Търново - с. Кости

Двама са в болница след катастрофа на пътя между Малко Търново и село Кости. 74-годишен шофьор е навлязъл в насрещното пътно платно при ляв завой и се е блъснал челно в автомобила идващ срещу него.  От удара са пострадали пътниците в блъснатия..

публикувано на 31.07.24 в 12:35

Непълнолетни подпалиха заведение в Морската

Двама непълнолетни са задържани за палежа на заведение в Морската градина на Бургас. Изгорели са навес, изграден от дървени летви и слама. Огънят е потушен от два противопожарни автомобила и шестима огнеборци. Задържаните са на 16- и 17-годишна възраст от..

публикувано на 31.07.24 в 11:42