Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Два протеста тази вечер в Сливен, един в Бургас

Снимка: искра.бг

Два протеста на едно и също място са организирани в Сливен.

Единият е под надслов „Махане с ръка пред общината.“ Той започва от 18.00 часа пред сградата на община Сливен.

За по-късен час е насрочен вторият озаглавен „Протест срещу мафията“- 18.30 часа. 

И двата протеста са организирани в социалните мрежи. Организиторите на втория, в страницата на събитието в социалните мрежи са обявили, че той не е с партиен характер, а антимафиотски. Те призовават за мирен протест срещу кабинета Борисов, с основно искане - неговата оставка, както и участниците да се въздържат от политически агитации.“Нямаме нужда от лидер, за да се самоорганизираме,“ се казва още в обръщението до желаещите да излязат на протест тази вечер в Сливен. От утре до петък Демократична България организира протестни шествия. Те са насрочени за 18.30 и ще започват от сградата на НТС до община Сливен.


Социалистите в Бургас призоваха своите съграждани в отворено писмо до медиите да подкрепят и участват в протестите с искане за оставка на правителството. А в Бургас протестът пред сградата на общината започва в 18:00 часа. Той  се организира в социалните мрежи под мотото „Срещу мафията“.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 3 300 са имениците в Община Ямбол

В Община Ямбол над 3300 именици ще отбележат своя имен ден: Мария – 1818 жени, Марийка – 545 жени, Мари – 5 жени, Мара – 94 жени, Мариян – 129 мъже, Мариан – 43 мъже, Марияна – 256 жени, Мариянка – 7 жени, Мариана – 288 жени, Марианка – 1 жена, Мариела – 70 жени, Мариета – 36 жени, Марио – 39 мъже. Успение на Пресвета Богородица или Голяма Богородица..

публикувано на 15.08.20 в 16:45

Стефан Радев: Сливен има потенциал за производство на зелена енергия

Производството на зелена енергия ще бъде част от новите планове за икономическо развитие на община Сливен, коментира кметът Стефан Радев. Той подчерта, че производството на възобновяемата енергия през следващитегодини ще бъде едно от направленията за активни инвестиции в Европа и общината трябва да се възползва от потенциала си. Заради световната криза..

публикувано на 15.08.20 в 15:45

10 души на плажния протест "Доган сарай Бийч фестивал"

10 души се събраха на плажа край т.нар. Доган сарай, където за 2-и пореден уикенд се провежд "Доган сарай Бийч фестивал". Пиратско знаме с образите на премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев поставиха на кея организаторите на демонстрцията.  Искаме този протест да се превърне в символ на силата на гражданското общество, каза организаторът Асен..

публикувано на 15.08.20 в 12:31
архив

Кашкавал с бактерия и сирене с по-малко мазнини откри БАБХ

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира наличието на бактерията Листерия моноцитогенес в проба от кашкавал и несъответствие по физикохимичния състав в проба от сирене, взети при проверка в търговската мрежа в София през миналата седмица. Наличие на Листерия моноцитогенес беше установена в кашкавал „Беленско” с партиден номер..

публикувано на 15.08.20 в 09:47

Трето протестно плажуване "Доган сарай бийч фестивал"

Третият ден от „Доган сарай Бийч фестивал“ ще се проведе днес в парк „Росенец“. Протестното плажуване започва в 11 часа. Участниците настояват да се премахне металното ограждение от плажа. Оградата е поставена незаконно на държавна територия, пречи на пълноценното провеждане на фестивала и достъпа до останалата част от плажа, казва организаторът на..

публикувано на 15.08.20 в 09:23

Днес е Успение Богородично

Православната църква отбелязва един от най-големите християнски празници Успение на Пресвета Богородица, когато  Дева Мария завършва земния си път. По божествен начин всички апостоли се събират в деня на нейното погребение, така както тя е пожелала в последния си час. Събрали се на погребална трапеза и когато благославяли хляба, света Богородица се..

публикувано на 15.08.20 в 09:16

Несебър празнува днес

Денят на Успение Богородично е празник на Несебър. Тържествата започнаха още на 13 ти август, а днес е кулминацията, ще бъде отслужена света литургия.  В 10:00 часа пред Крепостните стени на стария град ще се извърши ритуал по издигане на националния флаг на България. По-късно  от 18.00 часа в Южния парк ще се проведе детски празник. От 20.30..

публикувано на 15.08.20 в 09:06