Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕК скъса в национален план с коалиционното споразумение с "Обединени патриоти"

4
Снимка: Свобода Атанасова



Средна европейска класа (СЕК) скъса коалиционното споразумение с "Обединени патриоти", поиска оставката на правителството, предсрочни избори и Велико народно събрание. Партията се присъедини и към искането на „Да, България“ за оставка на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. Това обяви председателят на ПП СЕК Георги Манев.

Не само в Бургас, но и в цялата страна има справедлив протест, с искане за икономически и други промени. През последните 30 години сме свидетели, че законността не е справедливост,  определени закони са написани така, че пречат на именно тази справедливост, която хората търсят чрез протестите си, посочи Георги Манев:

"Благодаря на момчетата от ОЗБГ, които бяха в екипа на Константин Бачийски и са до нас. След сериозни дебати решихме - оттегляме нашето споразумение с "Обединени патриоти", включително и с ГЕРБ. Ние искаме това, което иска целият народ - предсрочни избори, ново Велико народно събрание, с което ще се променят политическите изяви на прокуратурата. Ние не сме искали министерски постове. Министерството на туризма например е квота на Валери Симеонов. Защо той иска оставката на Николина Ангелкова, защото тя не го слуша вече, там са други поразии, а ние не искаме да участване в тази каша", посочи той 

След всичко, за което съм се борил през последните години се оказа, че сме без подкрепа, както към мен, така и към Константин Бачийски като зам. председател на партията и на колегите от управителния съвет на партията, посочи още Георги Манев и се върна на последните събития от протеста в парк "Росенец":

"Видяхме такава грозна провокация. Очакваха да се пролее кръв и да кажат - запалихте етническа война."

Останахме сами и в тези действия, допълни Георги Манев и скъса споразумението с Обединените патриоти с подписите на Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов.

"Голяма част от медиите, преди 3 месеца, отказваха да публикуват материали за тази улица с бариерата в "Росенец". В един момент се оказа, че сме били само партньори на хартия."

Винаги сме били конструктивна опозиция, по този начин ще продължим и напред. Предстоят разговори, след които ще сме наясно от кого да очакваме подкрепа, каза още Бачийски. 

Чуйте повече в репортажа на Свобода Атанасова:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Лидерът на Младежкото ДПС: Ахмед Доган е истинският председател /ОБНОВЕНА/

Единственият лидер на ДПС е Ахмед Доган. Това заявиха от младежката организация на партията, които проведоха национална среща в Бургас. На нея присъстваха председателят на ДПС Джевдет Чакъров, евродепутата Илхан Кючюк и част от изключените от парламентарната група на ДПС депутати. След форума в Бургас представители на младежката организация се..

обновено на 20.07.24 в 16:29

Среща на Младежкото ДПС в Бургас

В Бургас се провежда среща на Младежкото ДПС.  На нея ще се вземат решения за справяне с проблемите в партията. Преди началото на форума председателите Ибраим Зайденов и Танзер Юсеинов заявиха, че Младежкото ДПС не се приема отделно от партията.  На срещата присъстват всички областни председатели и централния оперативен съвет на младежката..

публикувано на 20.07.24 в 10:22

НС задължи правителството да осигури средства за пострадалите от пожарите

Единодушно с 201 гласа парламентът прие решение, с което задължава правителството да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите. В решението се посочва, че Министерският съвет трябва всяка седмица да информира НС за предприетите действия.  В проекторешението бяха включени..

публикувано на 19.07.24 в 11:42

Предсрочните избори са почти сигурни

Предсрочните избори наесен са почти сигурни, смята бургаският депутат от „Да, България“ Димитър Найденов.  Според него след като не са намериха 160 депутати, които да подкрепят техните антикорупционни мерки, по-добре да се иде на избори. Димитър Найденов: "Третият мандат може да спаси парламентаризма" "Ще гледаме да не губим..

публикувано на 18.07.24 в 11:40

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат за създаване на правителство - това обявиха на брифинг в парламента депутатите от парламентарната група. На проведените вчера срещи по предложената от коалицията декларация за антикорупционно законодателство те получиха откази за подкрепа от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ" "Няма да..

публикувано на 18.07.24 в 09:23

Вицепрезидентът Йотова критикува координацията на институциите за борба с пожарите

Забавя се реакцията на българското правителство, което трябва да потърси съдействие от Европейския координационен център за борба с кризи и гражданска защита. Това заяви в Созопол вицепрезидентът Илияна Йотова по повод разрастващите се пожари в страната. Тя критикува действията на институциите като посочи, че липсва добра координация между тях, както и..

публикувано на 17.07.24 в 22:27
Петър Кънев

Петър Кънев оглави и Комисията по икономическа политика и иновации

Избрани бяха днес ръководствата и съставът на новите парламентарни комисии. За председател на Комисията по бюджет и финанси беше избран Байрам Байрам от ДПС, а негови заместници ще бъдат Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС, Асен Василев от "Продължаваме промяната - Демократична България" и Йордан Тодоров от "Възраждане".  Петър Кънев от "БСП за България"..

обновено на 17.07.24 в 13:54