Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕК скъса в национален план с коалиционното споразумение с "Обединени патриоти"

4
Снимка: Свобода Атанасова



Средна европейска класа (СЕК) скъса коалиционното споразумение с "Обединени патриоти", поиска оставката на правителството, предсрочни избори и Велико народно събрание. Партията се присъедини и към искането на „Да, България“ за оставка на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. Това обяви председателят на ПП СЕК Георги Манев.

Не само в Бургас, но и в цялата страна има справедлив протест, с искане за икономически и други промени. През последните 30 години сме свидетели, че законността не е справедливост,  определени закони са написани така, че пречат на именно тази справедливост, която хората търсят чрез протестите си, посочи Георги Манев:

"Благодаря на момчетата от ОЗБГ, които бяха в екипа на Константин Бачийски и са до нас. След сериозни дебати решихме - оттегляме нашето споразумение с "Обединени патриоти", включително и с ГЕРБ. Ние искаме това, което иска целият народ - предсрочни избори, ново Велико народно събрание, с което ще се променят политическите изяви на прокуратурата. Ние не сме искали министерски постове. Министерството на туризма например е квота на Валери Симеонов. Защо той иска оставката на Николина Ангелкова, защото тя не го слуша вече, там са други поразии, а ние не искаме да участване в тази каша", посочи той 

След всичко, за което съм се борил през последните години се оказа, че сме без подкрепа, както към мен, така и към Константин Бачийски като зам. председател на партията и на колегите от управителния съвет на партията, посочи още Георги Манев и се върна на последните събития от протеста в парк "Росенец":

"Видяхме такава грозна провокация. Очакваха да се пролее кръв и да кажат - запалихте етническа война."

Останахме сами и в тези действия, допълни Георги Манев и скъса споразумението с Обединените патриоти с подписите на Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов.

"Голяма част от медиите, преди 3 месеца, отказваха да публикуват материали за тази улица с бариерата в "Росенец". В един момент се оказа, че сме били само партньори на хартия."

Винаги сме били конструктивна опозиция, по този начин ще продължим и напред. Предстоят разговори, след които ще сме наясно от кого да очакваме подкрепа, каза още Бачийски. 

Чуйте повече в репортажа на Свобода Атанасова:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Константин Бачийски

Средна Европейска Класа прекрати участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна Европейска Класа прекрати участието си в коалицията ПП-ДБ. Това обявиха от партията с писмо до медиите.  В него пише: "Решението на ПП-ДБ да обедини усилия с ГЕРБ и ДПС доказаха, че по този начин не могат да се противопоставят на техния порочен модел. Ние от Средна Европейска Класа, като политическа партия, винаги сме били стриктни..

публикувано на 23.04.24 в 15:29

Тръгва системата за подаване на е-заявления за гласуване в чужбина

Днес от 12 ч. на интернет страницата на Централната избирателна комисия започва да работи системата, през която може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната. Срокът за подаване изтича в 24 часа българско време на 14 май. Сънародниците ни зад граница, подали заявления, ще бъдат вписани в избирателните списъци на секциите, които ще..

публикувано на 23.04.24 в 09:44

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи печатите на РИК

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи печатите на председателя на Районната избирателна комисия /РИК/ Фани Семерджиева като символично начало на дейността на комисията за предстоящите избори, които ще се проведат на 9 юни. Събитието съвпадна с връщането на проф. Нейкова като областен управител на област Бургас. По отношение на..

публикувано на 22.04.24 в 16:46

Цончо Ганев ще е водач на листата на "Възраждане" в Бургас

Зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев и този път ще е водач на бургаската листа на партията за предстоящите парламентарни избори, които ще са във формат  2 в 1 заедно с европейските. На второ място е Борис Аладжов, следват Звезделина Каравелова, Александър Койчев, Димитър Петков, Снежана Йорданова и Виктория Върбанова. Общо 17 човека включва..

публикувано на 22.04.24 в 11:07

Тодор Байчев втори в листата на БСП за Бургас, водачът под въпрос

Областният лидер Тодор Байчев е втори в листата на БСП за предстоящите парламентарни избори. Това гласуваха на заседание на областната структура в морския град днес. Името на водача все още не е ясно. То, както и окончателната подредба на листата, ще бъдат одобрени на Национален съвет на БСП следващата събота. „Третото място ще бъде..

публикувано на 21.04.24 в 14:43
В средата Паруш Парушев

Паруш Парушев е новият общински лидер на БСП Бургас

 Паруш Парушев  беше избран за общински лидер на БСП Бургас на общинска конференция в морския град. Той е добре познато лице в партийната организация, каза за БНР Бургас  областният председател на партията Тодор Байчев.Кандидатите бяха трима - Паруш Парушев, Димитър Атанасов и Георги Драгнев, заяви той. Атанасов си е направил отвод, а Драгнев не е..

публикувано на 20.04.24 в 14:54

Служебният премиер Димитър Главчев предлага да бъде и външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев да бъде и външен министър. Това е предложил самият той вчера на президента Румен Радев. "Вчера водихме разговори с президента Радев и му предложих аз да поема външно министерство. Ако издаде указ да поема външно министерство, ще нося политическа отговорност и за него. В сегашния състав с министър Димитров цялата..

публикувано на 20.04.24 в 13:31