Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Отменено е участието на американския миноносец „PORTER” в "Бриз 2020"

На петия ден  от националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2020” започна изпълнението на предварително планираните епизоди на море.Корабите от многонационалното оперативно съединение, под командването на командира на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, напуснаха Пункта за базиране Бургас, Пристанище Бургас и излязоха на море.

След като извършиха преход, по време на който бяха отработени задачи по осигуряване на безопасен маршрут, свободен от морски мини, за преминаване на корабите при напускане на пункта за базиране и пристанището, корабите заеха районите за отработване на планираните епизоди.

Действията на корабните групи за днес включват отработване на задачи по откриване и отразяване атаките на асиметричен надводен противник, водене на бойни действия с надводен противник самостоятелно и в състава на групите през деня и нощта, артилерийска стрелба по надводна цел, приемане и предаване на товари по вертикален способ от вертолет от българските ВМС, тактическо маневриране, търсене на мини, свързочни учения, борба с подводен противник, подготовка и провеждане на заснемане на корабите от въздуха при тяхното маневриране в строй.

Отменено е участието на ескадрения миноносец „PORTER” от ВМС на САЩ. Изпълнението на планираните задачи остава без промяна, съобщиха от Пресцентъра на националното военноморско учение „Бриз 2020”.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Без протестно шествие тази вечер в Бургас

Пореден ден на протест в Бургас. Близо 20 души се събраха пред сградата на общината. Исканията им остават непроменени вече 33-ти ден, за оставка на правителството и на главния прокурор.  Половин час недоволните от управлението на страната скандираха „Оставка“ на площада пред сградата на Община Бургас. Заради малкото протестиращи, тази вечер нямаше..

публикувано на 12.08.20 в 20:36

Литературен център "Яворов" ще има в Поморие

С решение на правителството на община Поморие се прехвърля собствеността върху имот - частна държавна собственост, който се намира на адрес „Патриарх Евтимий“ № 5 в града. Имотът е с площ 431 кв. м и представлява терен със сгради в него. Общата им площ е 141 кв. м. Общината ще го използва за създаването на литературен център „Яворов“ за..

публикувано на 12.08.20 в 19:09

Безводие мъчи десетки села в Ямболско

В десетки населени места на Ямболска област водоподаването е нарушено, чешмите остават сухи в продължение на дни, дори седмици. Местната власт ще търси помощ от държавата, тъй като са необходими милиони за подмяна на мрежата. Трайно засушаване, водопроводна мрежа на повече от 60 години, трудно откриваеми аварии и липса на ВиК специалисти. С..

публикувано на 12.08.20 в 15:22

"Булевард Демокрация" на 12-ти август

Началото на предаването е в стил размисли и страсти на един премиер. Този път поредната глава от книгата е продължение на тази за важните решение и ролята на децата в тях. Сега обаче засягаме бъдещето на нацията. Днес Борисов е изключително щедър и развърза кесията за училища, университети, болници и семейства с деца под 14 г. Случайност или не, за..

публикувано на 12.08.20 в 14:36
Снимката е илюстративна.

Необходим е ремонт на язовирите „Ахелой“ и „Порой“

Заради липсата на достатъчно дъждове и снегове през годината регионът на Бургас е заплашен от въвеждането на воден режим . Поради тази причина, екоминистерството търси алтернативни източници за водоснабдяване. Според институцията решение на проблема може да се намери в ремонтирането на язовирите „Ахелой“ и „Порой“. От Държавната агенция..

публикувано на 12.08.20 в 13:04

Тодор Йосифов, НС "Младежки глас": Ние вярваме, че младите хора трябва да бъдат подкрепяни

Младежки фестивал под надслов „Следвай ритъма 2020 - Let’s dance Burgas“ ще се проведе днес. Той се организира за 8 - ма поредна година от Национално Сдружение „Младежки глас” . С многообразие от спортни събития, много музика и   забавления ще бъде отбелязан 12 август - Международния ден на младежта , съобщи председателят на..

публикувано на 12.08.20 в 09:10

Фестивалът „Мед, море и слънце” ще се проведе в Поморие от 13 август

Поморие ще бъде домакин на осмия пореден фестивал “Мед, море и слънце” от 13-ти до 23-ти август. В него участват производители на мед и пчелни продукти от цялата страна, съобщиха от Община Поморие. Над 20 различни видове мед, уникални свещи, вълшебни мехлеми и цветен прашец са само част от целия спектър от пчелна продукция, която предлага..

публикувано на 12.08.20 в 09:09