Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"София филм фест на брега" стартира през октомври

Отложеният „София Филм Фест на брега“ ще се проведе в Драматичен театър "Адриана Будевска" - Бургас от 1 до 9 октомври. Програмата на „София Филм Фест на брега“ през октомври ще претърпи минимални промени спрямо планираната през март.

24-то издание на София филм фест- Лято #ONLINE вече повече от 2 седмици предлага част от програмата в интернет. Достъпът се осъществява чрез платформата Festival Scope. Прожекциите продължат до 19 юли, а филмите  са извън селекцията на бургаското издание. Онлайн програмата предлага 88 заглавия. Сред тях са "Сестра" на Светла Цоцоркова, "Риба, плуваща по гръб" на Елица Петкова, "Как да имитираш война" на Рудолф Херцог, "Среднощно" на Натали Бианкери, "18% сиво" на Виктор Чучков син, "Баща" на Сърдан Голубович, "Три сестри" на Емин Алпер, "Медена земя" на Тамара Котевска и Любомир Стефанов (с две номинации за Оскар), "Игра с вълните: изкуството на звука в киното" на Мидж Костин. В програмата има и филми от рубриките "Ново българско кино", "Киното днес" (филми на утвърдени световни режисьори), "Калейдоскоп" и други. Сред тях са "Предателят" на Марко Белокио, "Въпреки мъглата" на Горан Паскалевич, "Върба" на Милчо Манчевски, "Мартин Идън" на Пиетро Марчело, "Държавно погребение" на Сергей Лозница, "Последният час на г-н Кол" на Дорон Еран, "Младият Ахмед" на Братя Дарден, "Извинявайте, че не ви намерихме" на Кен Лоуч, "Физика на тъгата" на Теодор Ушев, анимационните филми за деца и родители, озвучени на български език, "Чутовното нашествие на мечките в Сицилия" на Лоренцо Матоти и "Пътешествието на Принца" на Жан-Франсоа Лагиони и Ксавие Пикар.

Филмите са на разположение за ограничен брой гледания до 19 юли като в момента, в който изберете даден филм и си купите онлайн-билет, имате 5 дни, в които можете да го гледате. От първото пускане на филма, след като го изберете, имате 24 часа, в които можете да го гледате.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От днес може да се кандидатства с предложения по новата програма „Достъпна култура“

От днес (22 април) до края на месеца ще се приемат предложения по новата програма на Община Бургас – „Достъпна култура“.  Тя разширява възможностите за изява на творците, а също така качествено и разнообразно съдържание да стига до повече публики. Програмата е в синхрон с демографската политика на Община Бургас, с фокус към младите хора, към периферните..

публикувано на 22.04.24 в 16:23

Бургаска поетеса спечели голямата награда на конкурса „Мили Дуели”

Бургаската поетеса Божана Славкова е първият български автор, спечелил голямата награда на най-големия световен поетичен конкурс „Мили Дуели”  . Тя ѝ бе присъдена за поетичния филм "Дървото с некролозите". Лентата е творчески продукт между нея, Денис Стоянов и Денислав Маринов. Те грабнаха 968 от точките на журито. „Благодаря за подкрепата и..

публикувано на 22.04.24 в 15:50

Стефан Диомов за мюзикъла “Здравей! Как си, приятелю?”: Виждам песните си в цветове

Мюзикълът “Здравей! Как си, приятелю?” вече е факт. Една от най-разпознаваемите за всички поколения български песни е избрана за заглавие на спектакъла на Националния музикален театър в София. Тя подсказва на зрителите, че ще станат свидетели на една дългоочаквана и вълнуваща приятелска среща. А за някои от героите тя ще се превърне и в любовна...

публикувано на 22.04.24 в 11:00

"Списък на всички страхотни неща" на бургаска сцена

На 23 април Театър 199 представя най-новия си спектакъл „Списък с всички страхотни неща“, в залата на Кукления театър в Бургас,  от 19:30 часа.  „Списък на всички страхотни неща“ е от английските автори Дънкан Макмилан и Джони Донахю. Зрителите ще бъдат част от интерактивното представление за човешката устойчивост в моменти на сериозни изпитания...

публикувано на 22.04.24 в 10:36

В Деня на Земята - "Пролетна Етно палитра" в Бургас

Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен днес на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас, информира Общината.  Събитието е с начален час 17.30 в сърцето на Бургас – в двора на Етнографския музей. Децата ще представят подготвян с много желание и талант творчески репертоар. Сред участниците ще са вокалните групи към..

публикувано на 22.04.24 в 08:25

Мая Бежанска към „Детско царство“: Подкрепям ви!

Въображението, свободата и възможността за среща с много хора и текстове ме запалиха по актьорската професия. Това разказа актрисата Мая Бежанска в предаването „Детско царство“ по БНР-Бургас. Пред водещите Ади и Атанасия Петрова на 21 април тя сподели: "Искреността, това да си различен, да наблюдаваш света ми харесваха.  Понеже аз в трети..

обновено на 21.04.24 в 11:28

БНР определи финалистите в Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет`24"

74 песни бяха допуснати за участие в категория "Нова българска поп и рок музика" на конкурса на Българското национално радио (БНР) за нова българска поп и рок музика "Пролет`24".  Селекционна комисия от музикални редактори в БНР определи 12-те финалисти, които ще изпълнят песните си на живо пред жури (съставено от композитори, певци, автори на..

публикувано на 20.04.24 в 10:15