Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пореден ден на протест в Бургас, исканията за оставки остават(СНИМКИ)

Над 200 души участваха в поредния ден на протести в Бургас. Участниците се събраха през сградата на Община Бургас и с възгласи „Мафия!“, “Оставка!“, “Протестът е за вас, елате при нас!“ преминаха по булевард „Богориди“ към Морската градина.

Исканията са за оставка на правителството и на главния прокурор и въвеждане на електронно гласуване. Според участниците трите оставки на ключовите министри в кабинета не са достатъчни и целта на премиера е да намали напрежението, но протестиращите са категорични, че не е нужна реформа в правителството, а смяна на властта.

„Искаме да се освободим от тази тирания , беззакония и всичко това е свързано с ГЕРБ!… Наложиха двойни стандарти! … От 10 години чакаме да дойде да ни управлява някой по – достоен от Бойко Борисов, но ние сме останали в тази държави само „тулупи“ и „маргинали“ и няма кой!...Да участваме в протестите ни мотивира желанието да живеем в нормална държава , без корупция. Искаме незабавна оставка и разследване на всички виновни за положението, в което се намираме!“

Сред участниците имаше хора на различна възраст, като основното ядро е от 30 души, които всяка вечер се включват в шествието. Продължава и подписката да бъде отменено решението на Общинския съвет за спорния път в парк „Росенец“.

На протеста отново се забелязаха политически фигури, въпреки че в предните дни имаше призив да не се политизират действията на протестиращите. В демонстрацията се включиха представители на партия „Възраждане“, на Средна европейска класа, „Движение България на гражданите“ , движение „Антимафия“, Организацията за закрила на българските граждани.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кампания насърчава младежкото доброволчество

„По стъпките на будителите” бе мотото на поредната съвместна превантивна инициатива на Обществен дарителски фонд – област Бургас, Община - Бургас и ОДМВР – Бургас, в която се включиха ученици от училище „Княз Борис I” и членовете на Сдружение „Пенсионерски клуб „Пристанище – Бургас” с председател Стоя Янчева. Инициативата – част от кампанията за..

публикувано на 11.08.20 в 17:34

Възстановяват цялостното движение по ремонтирания участък на "Демокрация"

Завърши ремонтът на частта от булеварда, заключена между ул. "Цар Симеон I" и ул. "Св. св. Кирил и Методий". Подновена е ВиК мрежата, тротоарната настилка и асфалтовото покритие в двете платна за движение. На 12.08.2020 г., сряда, около 12.00 часа, ще бъде възстановено нормалното движение на автомобили, като се връщат старите посоки. Ще бъдат..

публикувано на 11.08.20 в 16:42

Фестивал на творческите занаяти и изкуства ще бъде открит в Царево

Фестивал на творческите занаяти и изкуства ще бъде открит от 13-ти/четвъртък/ до 18-ти/вторник/ август в Арт зоната на централната улица ,,Хан Аспарух"  в Царево.  Тази година фестивалът ще бъде под наслов - "Вдъхновение".  Посетителите ще могат да видят продукцията на тъкачи, дърворезбари, музиканти, грънчари, художници, ковачи и бижутери...

публикувано на 11.08.20 в 15:46

Николай Бареков обвини Иво Прокопиев в нарушение на Конституцията (СНИМКИ)

Бившият евродепутат Николай Бареков обвини бизнесмена Иво Прокопиев в нарушение на Конституцията и превръщането на полуостров в частна територия. Той и още 20 души протестираха пред имота на Прокопиев, който е една от 4-те вили построени над емблематичната скала „Германката“ в местността Буджака. "Няма как частно море, частен плаж и частен..

публикувано на 11.08.20 в 15:21

Вижте събитията от тематичния Уикенд на Мария тази седмица в Бургас

Поредният тематичен уикенд, организиран от община Бургас обединява редица интересни събития под шапката на  Уикенд на Мария. По-голямата част от тях са  базирани в или около експоцентър "Флора" в Морската градина. Там можете да слушате музика, да гледате куклен театър, да видите живи папагали, екзотични тропически пеперуди или да си купите книга от..

публикувано на 11.08.20 в 15:17

От днес животновъди и пчелари кандидатстват по de minimis

Животновъдите и пчеларите могат да кандидатстват от днес до 24 август за финансово подпомагане по de minimis в областните дирекции на ДФ "Земеделие". Субсидията от 25,66 млн. лв. е за фермери, които отглеждат крави, юници, биволи, овце - майки и кози-майки Ресурсът по минималната помощ de minimis за пчеларите е в размер на 5 милиона лева. Подпомагането..

публикувано на 11.08.20 в 12:13
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров

Спешен ремонт на язовирите "Порой" и "Ахелой"

Язовир „Камчия“ захранва цялото Черноморие и ако тази година няма дъжд и сняг, това ще създаде проблеми, обяви екоминистър Емил Димитров пред БНТ. Димитров посочи: „Ако догодина няма вода, корнавирусът и всички проблеми с водата тази година ще изглеждат като детска игра. Догодина няма да има вода за басейни и каквото и да е.“ Решението,..

публикувано на 10.08.20 в 22:39