Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Цвета Убчева - творец на сребърни бижута с неповторим стил (СНИМКИ)


С неповторим стил за сребърните бижута на Цвета Убчева, които тя представи в Бургас по време на откриването на своята фотографска изложба „"UNIVERSE IS VIBRATION" в галерия „Богориди“. 

С природни обекти, подчинени на логиката на Златното сечение и числовата редица на Фибоначи, тя пресъздава нов поглед за Вселената: като вибрация и светлина, от която произлиза формата. Чрез техниката на колажа са построени редица символи от Свещената геометрия като Цветето на Живота, Плодът на Живота, Златната спирала и множество фрактали:

"Темата ме вълнува, защото ми е близка, защото ме интересува! Дадох си равносметка, че освен визуално тези символи въздействат и като ги носим. Мисля, че в бижутата това е едно развитие на темата, което се харесва много на дамите. С професионален бижутер от Варна създадохме сребърни пръстени, колиета, гривни. В тях са символите на Цветето на живота и Семето на живота. Бижутата са сертифицирани и са лимитирана серия. Те хармонизират и балансират енергията на човека, който ги носи!"

За авторката е от значение символиката, хармоничното и балансиращото  въздействие върху зрителя на тези символи, те присъстват във фотографии, сребърни бижута и ще имат и продължение и в друга посока - върху покривки за маса в дома, защото те предизвикват вибрации, които търсят нов поглед към Вселената. Творбите на  Цвета Убчева са провокативни, естетски, духовни, енергийни, философски и въздействащи.

повече може да чуете в интервюто в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Илияна Тодинова и Ваня Кирова /вдясно/, организатори на конкурса

Красавици от "Мисис Бургас" помагат на Центъра за обществена подкрепа в Малко Търново

Участнички от конкурса "Мисис Бургас" ще се включат в благотворителен бал в подкрепа на Центъра за обществена подкрепа "Цветница" в Малко Търново. Събитието предстои следващата седмица на 1 декември.  То се организира за първи път в града ни и е своеобразно продължение на благотворителните каузи, които всеки път са присъствали при..

публикувано на 27.11.22 в 13:20

Данчо Грозев: В ролята на Дядо Коледа съм за поредна година

Остава точно един месец до един от най-светлите и топли празници в годината - Коледа.  Вече сме заобиколени от реклами за коледни сувенири, подаръци и украса. Ще стават все повече, да не забравяме и шопинг истерията в днешния черен петък. Всъщност това е най-вълшебното време в годината особено за най-малките, когато при тях минава да раздава..

публикувано на 25.11.22 в 12:35

платена публикация
Покупка на коледни подаръци - кой е перфектният подарък за мъж

Коледа е празникът, който очакват с трепет и малки, и големи. Това е времето на дългите ваканции, отрупаните с лакомства софри и размяната на коледни подаръци. Именно подаръците са една от причините да обичаме най-светлия християнски празник, но тяхното купуване не винаги е лесна задача. Често се оказва, че е най-трудно да намерим подходящ подарък..

публикувано на 25.11.22 в 07:00

Още стари гори в защита обявиха в Странджа

Нови площи със гори с висока консервационна стойност, които се опазват и са без дърводобив, обяви Държавно горско стопанство Кости. Там са открити находища на три редки растителни вида , съобщи Нели Дончева от WWF. „Те, сами по своя инициатива предложиха допълнително площи със стари гори, които да бъдат запазени и в които да не се..

публикувано на 24.11.22 в 08:22

Изложба "Фотодесант" бе открита във Военния клуб в Сливен

Изложба посветена на съвременната Българска армия озаглавена „Фотодесант“ бе открита във Военен клуб Сливен. Авторът и фотограф във Министерство на отбраната Вилхелм Йоцов представи над 30 фотоса, направени по време на празници, паради, учения на армията, съвместно с партньорите от НАТО на територията на България.   Снимка на танк Т-72 в действие е..

публикувано на 24.11.22 в 07:29
Снимка: ЕПА/БГНЕС, Владислав Терзийски

Илон Мъск идва в България

Милиардерът Илон Мъск ще посети България през пролетта на следващата година, съобщи в свой пост във "Фейсбук" министърът на туризма Илин Димитров. Вчера той отправи покана към Мъск да посети страната ни, след като милиардерът хареса и коментира снимка на Белоградчишките скали в "Туитър". Илон Мъск коментира снимка на Владислав..

публикувано на 23.11.22 в 10:42

Милена Василева - незрящото момиче, което обича музиката и изработва красиви неща

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В..

публикувано на 20.11.22 в 17:40